Cpt_Q 21.04.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ooo dzięki... dopiero teraz tu zajrzałem, nie dostaję powiadomień, a i trochę mnie nie było, no i to całe zamieszanie, Smoleńsk, wulkan - jakoś do jutuba głowy ostatnio nie miałem. Zaraz będę próbował, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me-how 28.04.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Ciekawy wątek. Szkoda, że już chyba nie żyje. A może jednak? Mam komputer z WindowsXP i kieszenią na dyski SATA. Kiedyś można było podczas pracy taki dysk wyciągnąć i włożyć (ten sam lub inny). System go obsługiwał właściwie jak dowolny dysk wymienny. Od pewnego czasu już jednak tak nie robi i po wymianie dysku, żeby z niego korzystać, muszę restartować kompa. Gdzie może być przyczyna i jak przywrócić działanie hot-plug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.05.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Czy masz w biosie ustawiony tryb pracy SATA na AHCI? Może ktoś przestawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 14.07.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Dzisiaj rano zostałem poproszony przez znajomego o wydrukowanie pliku z pen-driva. Miałem już od początku lekkie problemy z zainstalowaniem jego ale w końcu się udało. Jednak podczas uruchamianiu pliku wyskoczyła ikonka ,ze plik był zarażony Rootkitem , Avast znalazł go od razu i wsadził go do kwarantanny i teraz moje pytanie czy to wystarczy? Z informacji , które już zebrałem to ten Rootkit w następnej fazie ukrywa się w danych na komputerze i przejmuje nad nim kontrole , czy wsadzenie go do kwarantanny wystarczy aby do tego nie doszło? Czy powinienem poczynić jakieś dalsze kroki? wydrukowałem co miałem wydrukować i od razu szybko wyjąłem pen-driva.Mam na tym wiele pracy na tym komputerze i muszę podłączyć do niego inne pen-drivy i dyski przenośne tylko czy w obecnej sytuacji jest to bezpieczne? Druga rzecz w miejscu w Avaście gdzie jest kwarantanna jest opcja usuń tylko nie wiem czy to usuwa tylko kwarantanne czy z całego dysku zarażony plik.Pozdrawiam i dziękuje za uzyskana pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 13.03.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Szukam ratunku. Moja podstawowa funkcja życiowa jest zagrożona. Skype mi szwankuje - nie słyszę rozmówcy. Najpierw nie słyszałam wcale - teraz tak na progu słyszlności coś tam cichuteńko szeleści. Inne dźwięki normalnie (czyli wykluczony problem głośniczka). Nie da się to nijak podgłośnić. Przeszłam wszystkie instrukcje z Helpa. Nawet reinstalowałam Skype'a i też nie pomogło. Przy zalogowaniu innego użytkownika - ten sam efekt. Drugi komputer na tym samym łączu internetowym nie ma problemów (to pecet, mój szwankujący to Mac - i to już naprawdę nie mieści się*w głowie). Może ktoś z Was ma pomysł co jeszcze można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 17.04.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Może zacznijmy od tego jaki masz system operacyjny. MacOs czy Windows? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 24.07.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 się naprawiło... Chyba po zainstalowaniu updatów. Dzięki za odzew, choć dopiero teraz przeczytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 23.12.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Witam Mam prośbę o pomoc. Chciałbym wykonać coś takiego jak bardzo prosty pokaz slajdów. Dla utrwalenia nauki słówek w języku niemieckim chciałbym zrobić coś takiego żeby pojawiało mi się niemieckie słowo a po 1-2 sekundzie pojawiało się jego tłumaczenie a następnie po 2 sekundach zmieniało sie słowo. Proszę o podpowiedzi jak można (bo wiem że można) w prosty sposób zrobić taki pokaz np. w Powerpoincie lub czymś innym-czy za każdym razem po wybraniu nowego slajdu trzeba przełączać się na układ i wybierać "slajd tytułowy" czy można to jakoś ustawić żeby sam się taki otwierał. -jak zrobić żeby tłumaczenie słowa pokazywało się po jakimś czasie, czy musi to być nowy slajd czy na jednym można włączyć taką opcję -czy można takie slajdy w prezentacji uruchomić w kolejności losowej a jeśli nie to jak zapamiętać w którym miejscu prezentacja się skończyła żeby następnym razem uruchomić ją od miejsca w którym się skończyła a nie od początku. Pozdrawiam i dziękuję za już otrzymaną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 13.02.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 oczywiście że się da łatwiej by mi było gdybym wiedział jakiego powerpointa masz - więc odpowiem na przykładzie 2007 -nie rozumiem pierwszego pytania, więc nie odpowiem na nie - aby niemiecka wersja pojawiała się po jakimś czasie musisz napisać słowo polskie i niemieckie jako dwa oddzielne pola tekstowe przejść do menu animacje wybrać opcję animacje niestandardowe wybrać pole tekstowe z słowem niemieckim w okienku animacji klikasz na przycisk dodaj - wybierasz animację wejścia w oknie animacji pojawia się słówko masz teraz 2 możliwości w opcji początek wybierasz "po kliknięciu" wtedy słowo pojawi się po kliknięciu albo opcja "po poprzedniej" wtedy musisz kliknąć 2 razy na słowo w animacjach i w zakładce chronometraż ustawiasz opóźnienie np 2 sek - masz tu skrypt który zamienia miejscami slajdy Sub RandomizeSlides() Dim intIndex As Integer Dim intRandomSlide As Integer Dim intSlides As Integer intSlides = ActivePresentation.Slides.Count For intIndex = 1 To ActivePresentation.Slides.Count intRandomSlide = Int((intIndex * Rnd) + 1) ActiveWindow.ViewType = ppViewSlideSorter ActivePresentation.Slides(intRandomSlide).Select ActiveWindow.Selection.Cut ActivePresentation.Slides(intSlides - 1).Select ActiveWindow.View.Paste Next End Sub aby go odpalić musisz zrobić prezentacjęnaciskasz alt+F11wybierasz z górnego menu wstaw/insert -----> modół/modulew okienku które się pojawi wklejasz powyższy skrypt naciskasz zielony trójkącik TADAM - slajdy poprzestawiane Dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts