Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ctrl+Alt+Del, czyli KOMPUTERY i problemy z nimi

ponury63

Recommended Posts

Mam problem z drukarką : Canon s 450 , system Windows XP Professional . Drukarka po włączeniu cały czas "miga", nie przyjmuje żadnych dokumentów do drukowania. Przeanalizowałem całą pomoc, nowy kabel, zainstalowałem jeszcze raz i NIC .Czasami po ponownym włączeniu kompa zaczynała działać poprawnie - dzisiaj niestety nie.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zainstalowałem jeszcze raz

drukarke czy windows ? :wink:

sprubuj podlaczyc drukarke na innym komputerze, sciagnij aktualne sterowniki, wyeliminuje to uszkodzenia po stronie PC. Jesli nadal nie dziala, to cos z drukarka. Podaj jakies konkrty, co sie dzieje jak dajesz dokument do zadan, czy wyzuca jakis blad ? czy idzie do zadn i nie drukuje ? sprubuj takze wylaczyc drukarke z pradu (kablem zasilania !!) na jakies 3s. i wlacz ponownie.

:)

drukarke czy windows ? :wink:

Ponownie instalowałem drukarkę .Po podaniu dokumentu do drukowania ,wyświetla przesyłanie danych do drukarki , po kilku sekundach : " drukowanie tego dokumentu nie powiodło się " -przejdz do zadań pomocy. W drukarce cały czas miga dioda na pomarańczowo i ani drgnie .Drukarke i komputer włączałem juz kilkakrotnie. Jutro podjadę z nią do innego komputera .

Z Canonem nie miałem do czynienia, ale drukarki HP (5L i podobne), czasami też tak mają - zapalają lampkę, pojawia się głupi komunikat typu "printer off line" i różne takie. Coś z elektroniką. Czasem wydrukuje pół ryzy, czasem co druga kartka się tak zacina. Już dwa serwisy się poddały.

Witajcie! Z nieba mi ten wątek!

Jeszcze nie wszystko czytałam, bo z ekscytacji skupić się nie mogę :wink: i tylko tak śmigam okiem ileż to tematów tu rozwiązanych zostało. :)

Mam pytanko z pogranicza - dotyczy raczej hardwaru (chyba :oops: ).

Gdzie się szuka zakończonych wtyczką USB słuchawek z mikrofonem, które umożliwiłyby korzystanie z VoIP ?

Mam pytanko z pogranicza - dotyczy raczej hardwaru (chyba :oops: ).

Gdzie się szuka zakończonych wtyczką USB słuchawek z mikrofonem, które umożliwiłyby korzystanie z VoIP ?

Sorry, ale chyba nie masz na co wydawać pieniędzy. :wink:

Słuchawki USB do VoIP? Robi to Plantronics ale ta CENA. :evil:

Plantronicsem handluje firma m.in. ULTRAMEDIA z Warszawy - też sprzedaż wysyłkowa.

Link ma postać: http:// murator58%$@@432...

Żeby zrobić jak chcesz, zapisujesz to w postaci

wątek

czyli w pierwszym wstawiasz między 'url' a koniec nawiasu znak równości, potem link, a po nawiasie wpisujesz pożądane słowo.

Uwaga: w powyższych przykładach są spacje, by uwidocznić sposób wykonania. W podawanym linku ŻADNYCH spacji być nie może.

hmmm, ze nie ma glosu, da sie latwo zrobic z pilota :D, z zielonym obrazem trudnije, ale polak potrafi :D :D

a tak na powaznie, posprawdzaj, polaczenia wszytskich kabelkow, z tylo telewizora, wyllacz i wlacz wszystkie urzadzenia z pradu (z gniazdka !!), szczegolna uwage zrwuc na tzw. euro-zlacza, a czy ten obraz zielony i brak glosu to tylko przy odbiorzez z satelity ??

witajcie

mom big problemos

otoz drukarka OKI igloweczka jest w sieci do niej jest podlaczone komputerow 3

i problem polega na tym ze gdy sie drukuje z kazdego komputerka pojedynczo to jest oko i ladnie drukuje

ale jak 1 komp drukuje a na 2 wlaczy sie drukowanie to ten 2 ma blad krytyczny i zwis calego windowsa

przelacznik do drukarki jest automatyczny i zawsze spisywal sie na medal

jak myslicie cio to moze byc ?

wina drukarki czy cos w komputerach namieszane ?

za wszlekie odp. bardzo dizekuje