Gość 1950 15.04.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 a jaki pyskaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 15.04.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 uff.. przebrnąłem, pisaliście o antywirusach. czy ktoś używa NOD 32 moim zdaniem rewelacja, nie muli i jest bardzo szybki http://www.internetstandard.pl/ftp/pobierz/pc/5494.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 15.04.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Zniknął mi album w onecie, wyświetlał się komunikat że nie ma albumu takiego autora. Założyłem nowy album z trzema zdjęciami. Dwa zdjęcia znikły. Co to ma oznaczać? czasoprzestrzeń może jakaś? (chodzi o album którego adres jest w mojej stopce) Po ponownym umieszczeniu zdjęcia utrzymały się kilka dni i dwa z nich ponownie zniknęły Czy ktoś słyszał? czy ktoś wie? co to za chochlik Miałem identyczny problem z albumami na onecie -najpierw znikały z nich zdjęcia a po paru dniach całe albumy. Wysłałem e-maila do admina i po chyba dwóch tygodniach przysłali mi w odpowiedzi link do regulaminu albumów, nic więcej. Podejrzewam, że jedyny pkt. pod który mogli usunięcie moich albumów podciągnąć to mówiący o tym, że mogą je usuwać kiedy chcą!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.04.2005 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 uff.. przebrnąłem, pisaliście o antywirusach. czy ktoś używa NOD 32 moim zdaniem rewelacja, nie muli i jest bardzo szybki Używałem, ma bardzo fajny interface, choć trochę gorzej wypada w testach niż konkurencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.04.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 program mozna powiedziec dobry choc sa lepsze jak bym mial oceniac w skali 1/10 to => 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 15.04.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 A jaki antywirus polecacie? W moim notebooku był i jest fabryczny Norton AntiVirus, ale słyszałem,że jest słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 15.04.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 witajcie ja troche z innej beczki potrzebuje zakupic notebooka nowego w cenie ok. 3000 patykow i mam dylemat bo szukam szukam znalazlem kilkanascie modeli ale nie wiem ktory z tych wybrac, wiekszosc ma podobne parametry ale ktory wlasnie ? Sprzet bedzie wykrozystany glowie odbierz/wyslij poczte/, polacz sie z bankiem, jakis autocad, dokumenty tekstowe, excelowskie, zalezy mi na WIFI i bluetooth bateria, waga itp maja 2 rzedne znaczenie bo i tak praktycznie nonstop pod siecia bedzie sprzet pracowac ma to byc typowy wol roboczy bez wodotryskow znalazlem troche tych sprzetow ale mam wlasnie problem roznia one sie naprawde szczegolami cena wszystkich oscyluje kolo 3000 patykow i pytanie do was moi eksperci na ktorego sie decydowac ? ktore odrzucic ? i na co zwrocic uwage [procz gwarancji 24msc ] Modele: FUJITSU SIEMENS LIFEBOOK E4010 Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2010 FujitsuSiemens AMILO Pro V2000 ARISTO SLIM 240 / 245110 ARISTO Slim 240 C-M ACER seria TravelMate 291LCi ACER TRAVELMATE 4050 Asus z9122N ASUS M2400N Dell D600 Dell D400 DELL INSPIRON 8600 Toshiba Tecra Centrino 1,5 G TOSHIBA TECRA S1 PT831E-126PQ Toshiba Satellite Pro M15-S405 TOSHIBA Satellite M45-S351 CLEVO M360C Optimus MXM1400 HP NX9020 Hp Compaq NX 9030 uzbieralo sie tego troche 5-) wielkie dzieki pzdr Niedawno miałem podobny dylemat. Wybrałem Toshibe, po rozmowach z informatykami, internautami oraz znajomymi, którzy od lat pracuja na laptopach. Podobno dobry sprzet i mało awaryjny (no i markowy). Serwis Techmex podobno też jest OK. Rozważałem głównie Toshibe i Fujitsu Siemens. Wybrałem tego pierwszego (zależało mi na technologii centrino, nagdywarce DVD i dobrej karcie graficznej). Podobał mi się tez IBM z tytanowa obudową, ale cena zbyt wysoka i konfiguracja nie taka jaką potrzebowałem. Dell zbyt drogi. Nt Aristo słyszłem wiele złych komentarzy. CA (California Acess) to kompromis między sprzetem dobrym i markowym a ceną i wyposażeniem czyli dobre konfiguracje w dostepnej cenie (to polska firma składajaca notki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.04.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Proszę o pomoc w zmniejszeniu „gifa” – tak, by obrazek nadal się poruszał a był ciut mniejszy ... chętnie dowiem się, jak to się robi.Z góry dziękuję i pozdrawiam serdeczniehttp://212.244.189.200/pics/aniolki__28.gif Jeśli ktoś potrafi - proszę o zmniejszenie dla mnie tego gifa... dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 27.04.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 => http://www.republika.pl/invx/aaa.gif a jak by byl zly rozmiar to podaj wymiar konkretny i zmniejszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.04.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Ludziska jesteście CUDNI !!!!!! po prostu niezawodni ! Dziękuję Ci @invx Jesteś SUPER !!!! Tysiąc buziali i serdeczne uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 27.04.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Wysypał mi się Windows XP Professional.Postanowiłem zainstalować od nowa. Ponieważ dysk miałem podzielony na 4 dyski, chciałem usunąć wszystkie i podzielić to od nowa tylko na, dwa (bo drugi dysk zakupiłem). Użyłem FDISK’a żeby je usunąć, i tu zaczęły się problemu. FDISK widział jakimś cudem tylko jedna partycję. Ale zacząłem instalację, i jakież moje zdziwienie gdyż zawiesza się po naciśnięciu F8. Prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 28.04.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 podaj wiecej informacji, bo to podstawa diagnozy - jaki duzy masz dysk ? - jakiej wielkosci byla ta partycja to usunoles ja Fdiskiem ?? - jakie milaes partycje czy NTFS czy FAT ?? (bo przy FAT i partycji wiekszej niz 32 gb, moga sie rozne historie dziwne tworzyc ) - czy usunoles ta partycje podstawaowa ?? czy teraz win (ten stary sie nie wlancza) - w jaki sposob prubujesz instalowac (z dyskietek czy z bootowalnej plytki) - jaka wersje SP instalujesz? - i wreszccie jak objaiwa sie zawieszenie instalacji ? czy jakis czarny ekran? czyt komp sie restartuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 28.04.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Mam jeden dysk w komputerze 80GB, ale teraz drugi chciałem domontować. Niestety nie wiem, jaki był system plików. Nie wiem, czym się to różni. Instaluje z CD, jest to SP1. Zawiesza się i czarny ekran, czekałem 15 min i nic. Usunołem ta partycje z Windowsem, tak ze po uruchomieniu Windows się nie ładuje. Myślę, że to wina, że część partycji pousuwałem, a część została. Dzięki za zainteresowanie invx !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 28.04.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 juz co nieco wiecej wiem Z podlanczaniem drugieo HDD narazie sie wstrzymaj, zrob porzadek z jednym jak piszesz ze usunoles ta z windowsem, to zapewne byla to partycja podstawowa?, zdefinowana jako aktywna ? a skoro byla to podstawowa i ja usunoles jako jedyna, to zostala Ci rozszerzona i dyski logiczne. Tak ze syf kompletny. DOS'owski FDISK, jest jak by nie patrzec slabym programem jest i to z tad te bledy, a jak jeszce uzyles tego z dyskietki startowej z WIN98 to wogule ... Ale to nic groznego, da sie to wyprostowac mysle latwo. Musisz uzyc tylko jakiegos konkretnego programu do zarzadzania partycjami. np Partition Magic dla dos'a mozesz go sciagnac chociazby z => http://www.vojtas.fr.pl/cgi-bin/load.cgi?http://www.csk.pl/~cichon/files/Cichy_BootDisk22.zip. razem z kilkoma przydatnymi programami a tutaj masz roznice pomiedzy FAT a NTFS => http://www.xp.net.pl/art/ntfs_czy_fat.html usun wszystko z dysku i wybierz co Ci sie podoba i w takim systemie nowe patycje utworz FAT32 - 4 partycje C / 8 GB D / 32 GB E / 32 GB F / 8 GB NTFS - 3 partycje C / 10 GB D / 35 GB E / 35 GB przy FAT C: ma tylko 8gb ze wzgledu na osiagniecie najmniejszych klastrow o rozmiarze 4kb. oczywisice jak chcesz mozesz to inaczej podzielic ) to taka moja mala sugestia a potem windows powinien pujsc, a jak nie to masz dysk podpiety do kontrolera ktorego winda SP1 nie wykrywa poprawnie. Ale i na to sa sposoby ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 30.04.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 DZIEKI INVXzrobilem jak napisales i DZIALA:D jeszce raz wielkie dzieki !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 30.04.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 nie wiem nie potafie tego wytlumaczyc racjonalnie, moze napisz do adminow z onetu. Jak i w przypadku starego i też po około dwóch tygodniach dostałem taką odpowiedź; "Zdjęcia" nie spełniają warunków określonych w Regulaminie i dlatego są usuwane. Zapraszamy do regulaminu Albumów: http://foto.onet.pl/1064661,0,824,porady.html invx stajesz się gurą tfó guru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wert 18.05.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 witam, mam taki problem z komputerem: wywalilem jakis stary program antywirusowy, zainstalowalem nowy - antivir personal - i okazuje sie ze winda xp wywala sie po ok 5 min pracy. pojawia mi sie niebieska plansza , ze winda sie wylaczyla, kaze mi instalowac i deinstalowac ostatnio zainstalowane programy. pojawia sie komunikat DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL oraz jeszcze: alcxwdm.sys - adress FA6D835B base at FA6B3000 datestamp 403e23dd. prosze o pomoc o co w tym wszystkim moze chodzic? domyslam sie ze razem ze starym programem antywirusowym wywalilem jakiegos waznego drivera, ale pewnosci nie mam, dodam tylko ze ten wywalony program byl zainstalowany w momencie kupna nowego komputera. jeszcze raz prosze o pomoc i pozdrawiam wert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 18.05.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 wert - zmien sterowniki do swojego AC97 - najlepiej sciagnij najnowsze i powinno pomóc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wert 18.05.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 ziarutek dzieki! sciagnalem nowe sterowniki, zainstalowalem i na razie chodzi bezawaryjnie (odpukac) juz z godzinke. dzieki jeszcze raz i pozdrowieniawert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 18.05.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 A ja mam nastepujący dylemat: zakupiłem w br notebooka Toshiba z programem antywirusowym Norton Internet Security 94. Niestety jest to wersja 90 dniowa i za parę dni już jej nie będzie Pojawia się okno z informacja aby podać klucz (domyślam sie, że otrzymam go po zakupie aktualizacji a raczej pełnej wersji programu) aby odnowić subskrypcję. Pytanie: - co najlepiej zrobić z tym fantem aby znów mieć program antywirusowy (dobry, o nortonie słyszałem różne opinie, choć mi sie podoba... wiem nie o podobanie tutaj chodzi ) razem z firewall oraz antyspamem. Co radzicie? Co i jak instalujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts