Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ctrl+Alt+Del, czyli KOMPUTERY i problemy z nimi

ponury63

Recommended Posts

Poza Norton Internet Security - osobiscie nie spotkalem sie z dobrym programem, ktory spelnia Twoje 3 wymogi na raz. W sumie uwazam, ze skoro coś jest do wszystkiego to generalnie jest do d... ;)

Oczywiscie to kwestia upodobań.

Ja osobiście używam takich oto programow (ktore naprawdę są sprawdzone i daję dobre rezultaty):

Firewall - Kerio Personal Firewall - dobry i do tego darmowy.

Antywirus - NOD32 - bardzo dobry

Antyspam - Microsoft Antyspyware

Proponuje sprobowac - myslę, że będziesz zadowolony.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak zwykle utknęłam na durnocie :oops: Ostatnio mój sprzęt dostał nóg i sobie poszedł. mam w związku z tym nowego kompa z Xp he, drugi komp to stary z win 95 :o , połączone są w sieć za pomocą routera. Do tego "wiekowego" jest podczepiona drukarka laserowa HP 4ml /również wiekowa/. Wszystko gra, do czasu jak próbuję drukować z XP. To co powinno drukować się spod DOSa, nie udaje się, narzucony jest windows.

Odinstalowywałam drukarkę, wybierałam inny sterownik - guzik.

Help :-?

Echo, zerknij tutaj:

Komputer Świat - download antywirusowe

Instalki - dowload antywirusowe

Programy antywirusowe

Wśród darmowych niezłe notowania ma avast!, połącz go z darmowym firewall'em i będzie OK.

Komputer Świat - download firewall'e

Z płatnych:

Nabyłem NIS'2004 - rozwalił mi kompa, musiałem reinstalować. Były cztery próby, w końcu zwrócili kasę.

Bardzo podobał mi się NOD 32 - jest super user friendly.

W kwietniowym numerze "Entera" był Kaspersky z roczną licencją i bonifikatą przy zakupie za rok - za niecałe dwie dychy.

Panda kończy akcję promocyjną - w piśmie "Ekspert" masz wersję 30-dniową za dychę. :D

@Majka bo nierozumiem ...drukujesz z tego kompa z XP pod dosem ?? :roll:

niestety nie mogę :( problem polega na tym, że jak chcę wydrukować "wierzchnia stronę", tak prosto z ekranu, to na wydruku mam wszystko po lewej stronie na kupie. Poprzednio tez były z tym problemy, ale udało nam sie ustawić mozliwość drukowania spod DOS'a. A teraz tego nie ma :(

a od kiedy pod XP jest DOS :roll: :wink:

na pooczatek sprubuj tak:

kliknij prawym klawiszem na ikone drukarki sieciowej, z menu wybierz wlasciwosci, potem zakladke PORTY zaznacz "wlacz buforowanie drukarek" i wybierz z listy port LPT1. i zapisz zmiany.

albo z "DOSa" zrob mapowanie NET USE LPT1: \\nazwa_PC\drukarka

pierwsza rada fajna, ale okienko z buforowaniem mam nieaktywne, jak tam wleźć? 8)

hm, może mam to zrobić na kompię, gdzie jest fizycznie podłączona ta drukarka /win 95/ a nie na xp :roll:

Na druga radę jeszcze nie patrzę 8) boję się coś spierniczyc :oops:

to sprawdziłam. Na dwóch kompach jest taki sam program, ze starego drukuje OK, a xp się buntuje. O ile sobie przypominam, to przy instalowaniu poprzednio tej drukarki, gdzieś pojawiła się mozliwość odhaczenia "DOS". Teraz ta cholera sama sie instaluje o nic nie pytając :(

Mój zestaw kompów troche się różnił, był xp i win98. Narazie nie stać mnie na dokupienie nowszego kompa, aby tam wgrać 98-mkę.

a tak poza tym tematem, to udało mi się zainstalować legalnie xp na nowej płycie :D

czekaj ... czekaj ... ja Ci pierdoly popisalem ...

tzn. moze nie pierdoly, ale waznego szczegolu Ci nie powiedzialem, ze

najpierw musisz miec odpalona usluge buforowania zeby cokolwiek ustawiac.

Start, Uruchom, i wpisz services.msc

i w tedy sprubuj wlaczyc tam ten nieaktywny bufor wydruku :wink:

Nie udalo się.

Jak próbuje sie instalować drukarkę jako "sieciowa" to pojawia się mozliwość odhaczenia "drukuj spod DOS'a" - AQle nie jest to drukarka sieciowa.

Ustawiłam sobie w programie rezerwacyjnym mozliwośc wyboru drukarki z której chcę wydrukować. I teraz takie wydruki "wrzucam" na HP 2610 /tam idzie OK/

Dzieki za pomoc :D