echo 25.05.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Chciałbym zaprenumerować jakieś czasopismo komputerowe (mam spore braki w tym zakresie wiedzy ; możliwość poznania nowych programów; porady, itd, itd). Na rynku jest ich dosyć dużo (Chip, PC World Komputer, Enter, itd) - Jakie czasopismo warto zaprenumerować, co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.05.2005 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Poczytaj o nich w Sieci, zobacz które jest dla Ciebie najodpowiedniejsze. Porady są wszędzie, nowinki techniczne też. Niemal każde ma rozbudowany dział download, własne Forum - sporo można się stąd dowiedzieć. Mi osobiście zupełnie wystarcza dolna półka:Komputer ŚWIAT oraz Ekspert Zdawkowo kupuję niektóre inne pozycje z tych 'poważnych':PC World [chyba najlepsze forum]EnterChip Wydawnictwa prowadzące w/w pisma wydają również poradniki na różne tematy, wszystko masz na podanych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Majka a nie brakuje Ci na tym kompie z xp AUTOEXEC.BAT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.05.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 brakuje, a co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.05.2005 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Majka, Ty chyba nie przechodzisz na DOSa ? autoexec.bat Plik systemowy używany przez MS-DOS. Za jego pomocą można uruchamiać automatycznie przy starcie komputera inne programy czy sterowniki (np. do myszki lub napędu CD-ROM). autoexec.bat można modyfikować za pomocą edytora tekstu. Windows 95 i nowsze systemy operacyjne nie potrzebują tego pliku do poprawnego działania - jego funkcje przejął rejestr Windows. Por. config.sys. [źródło] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.05.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 eh, czasy DOS'owskie to były czasy, eh pisałam wyżej, xp nie chce mi drukować spod DOS'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.05.2005 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 A pomęcz tych, co na Tobie zarobili hp support [strasznie długo się otwiera] I coś na zaś, może się przyda triki Win xp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 25.05.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 ponury63 - dzięki!!!Masz może link do darmowego programu do robienia kopii zapasowej dysku (w windowsie) np Ghost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.05.2005 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Ghost chyba nie jest darmowy Ale w necie nie brak dobrych ludzi oto Norton Ghost 7.0 polecany gratis miły ten gościu jest na tyle uprzejmy, że.... [klikasz jego fotę, tam masz e-mail] I jeszcze instrukcja Obraz partycji dyskowych... od Agnieszki To całkiem fajna stronka porad bardzo przystępnie podanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 26.05.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Zdradźcie mi tajemnice jak zastąpić długi link jednym słowem np. To tu lub Mój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 26.05.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 niezłe okna Teraz na moim poście kliknij cytuj i zobaczysz jak ja to zrobiłem później na belce u góry dasz Wstecz aby nie wysyłać odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 26.05.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Najpierw piszesz tekst pod którym ma być adreszaznaczaszten tekst myszką i klikasz URLpotem w pierwszym nawiasie dopisujesz znak = i za nim wklejasz adres. Czyli tak ale bez pierwszej kropki[.url=http://hydraulik.kfd.pl/new/5.jpg]niezłe okna[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 26.05.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Mam Windows XP i potrzebuje mieć do niego Windows XP SP 1. Jak to się robi? ( widzę, że ND w tym zakresie jest na forum .... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 26.05.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 A jednak mam coś - polecam XP+SP1 - Krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 26.05.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 hmmm, zalezy jaka obecnie masz wersje windows ?? czy bez SP, czy z SP2. ?? Jak chcesz ainstalowac program i monituje on o SP1, to zapewne bedzie tez dzialal na SP2, wiec zakladam ze nie masz SP2 a skoro nie masz ... nalezy zainstalowac, tutaj sie pojawia dylemat, bo sa zwolennicy instalacji sp2 i przeciwnicy, ja jestem zwolennikiem, pozatym Instalacja jest banalna, choc jesli masz pirata moze trzeba bedzie numer seryjny windowsa "przebic". Sam plik sp2, mozna pobrac ze strony microsoftu, albo z download.com => http://www.download.com/Windows-XP-Service-Pack-2/3000-2098_4-10308947.html?tag=lst-0-1 zajmuje on 266mb wiec przy slabym laczy pobranie troszke zajmnie. jaki masz sp mozesz sprawdzic wchodzac w =>panel sterowania=>system=>i zakladka ogolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 26.05.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Bo chcę zainstalować na komputerze program (EASY 800) i ten domaga się SP1. Jakieś pół roku temu instalowałem XP i żadnych wznowień nie robiłem. Podaj przepis Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 26.05.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Jakże nie pirat ale o numerach które zezwalają na wznowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 26.05.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 no to milego sciagania SP2 , a jak by byly problemu przy instalacji to pisz, bo moze microsoft znowu cos wymyslil, o czym jeszce nie wiemy a co do wczesniejszych postow: do robienia obrazow dyskow, jako kopii polecam powerquest drive image, program jest dosc prosty w obsludze, jako glowne zabezpieczenie maja to w szkolnej prcowni (14 pc) od ponad roku, i sprawdza sie bardzo dobrze, przywrucenie systemu (win 98) trwa pare minut do kupowania gazetek roznego rodzaju o kompach, to jestem sceptykiem, w wiekszosci, nie ma co czytac ..., czasami jakis artykul trafi sie w CHPI'e (i go sporadycznie kupuje ) ale bron boze prenumerata ... Jesli cos nas interesuje, chcemu sie cos dowiedziec, o wiele lepiej skorzystac z google, czy popytac na jakims forum, i w tedy znajdziemy co nas interesuje, a gwarantuje, ze bedzie to wiedza duzo szersza, i bardziej praktyczna Bo jak widze w kiosku tytul "1000 porad ..." to mnie ku***ica bierze, bo ile mozna tych porad wymyslac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 26.05.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 no to milego sciagania SP2 , a jak by byly problemu przy instalacji to...... To może być tak, że na forum dopiero się pokażę w poniedziałek ok dwunastej (z pracy) i napiszę, że; mój komputer wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 26.05.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 no to milego sciagania SP2 , a jak by byly problemu przy instalacji to pisz, bo moze microsoft znowu cos wymyslil, o czym jeszce nie wiemy a co do wczesniejszych postow: do robienia obrazow dyskow, jako kopii polecam powerquest drive image, program jest dosc prosty w obsludze, jako glowne zabezpieczenie maja to w szkolnej prcowni (14 pc) od ponad roku, i sprawdza sie bardzo dobrze, przywrucenie systemu (win 98) trwa pare minut do kupowania gazetek roznego rodzaju o kompach, to jestem sceptykiem, w wiekszosci, nie ma co czytac ..., czasami jakis artykul trafi sie w CHPI'e (i go sporadycznie kupuje ) ale bron boze prenumerata ... Jesli cos nas interesuje, chcemu sie cos dowiedziec, o wiele lepiej skorzystac z google, czy popytac na jakims forum, i w tedy znajdziemy co nas interesuje, a gwarantuje, ze bedzie to wiedza duzo szersza, i bardziej praktyczna Bo jak widze w kiosku tytul "1000 porad ..." to mnie ku***ica bierze, bo ile mozna tych porad wymyslac ?? Czy ten program jest darmowy? Gdzie jest dostępny? Nigdy nie robiłem obrazu dysku, nie znam tych programów, ale niedawno znajomy mnie przekonywał, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts