poltomy 02.12.2005 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Witam i dzieki za odpowiedzi. Ten laptop jest uzywany tylko w domu przez zone i corke w wiekszosci do internetu ale tez do nauki dlatego pasowala by mi polska wersja. Czy dobrze by bylo zaniesc do jakiegos serwisu komp. czy lepiej poszukac kogos zaufanego kto sie zna i to zrobi? Pozdrawiam. Poltomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 03.12.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 kolego, jak do uzytku domowego nie ma sie co zastanawiac instalacja jest banalna, skombinuj skas plytke z XP pl (najlepiej profesional i sp2), wkladasz do napedu, restartujesz kompa, i instalacja ma zaczac sie sama (jak by sie nie zaczela to w biosie trzeba zmienic boot na cd), i dalej postepujesz zgodnie z instrukcjami na ekranie P.S. najlepiej przy ustawianiu partycji, zrobic min. 2, a nawet 3 (jedna system, druga na instalacje programow, trzecia na wlsane pliki) i wszystkie w formacie NTFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltomy 04.12.2005 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Dzieki . Zapytam jeszcze o klawiature bo slyszalem ze w wersji angielskiej niektore znaki moga sie "nie pokryc" z z polskimi znakami. Pozdrawiam.Poltomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.12.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 przy instalacji wtbierasz uklad klawiatury na polski programisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.12.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 cześć, czy Kasperski bardzo zmula kompa? instalować go czy nie? Testowałam Pandę i Nortona - zmulają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 10.12.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 srednio ... przyzwoitym darmowym programem jest NOD32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.12.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 NOD32 to wersja 30dniowa. Nie chce mi się odinstalowywać i i od nowa sciagać.Kasperskiego dostałam razem z wykupem serwera. Co nie będzie działac jak go uruchomię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 13.12.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 A może Avast 4,6 uzywam od dłuższego czasu i ne narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.12.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Avasta mam kasperskiego dostałam gratis, zastanawiam się gdzie go zainstalować Co można wyczytać ze źródła? Może widać skąd ktoś coś wziął. Czy bezkarnie można kopiować kawałki takiego kodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morpheus56 28.12.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Witam wszystkich i kazdego z osobna Jeśli chodzi o programy zabezpieczające i to serwer to brałbym tylko dwa pod uwage albo Norton Internet Security 2006 PL albo AntiVirenKit Internet Security to jeśli chodzi o serwer te dwa programy są nie doścignione w rozpoznawaniu i zwalczaniu wirusów i nie tylko Jeśli chodzi o PC-ty domowe to myslę że Avast wystarczy w zupełności i juz to kiedyś mówiłem to powtórze jeszcze raz LUDZIE NIEPATRZCIE NA ZAMULANIE KOMPA nie ma perpetummobile bo jeśłi bym tak patrzył czy to czy tam to zamula kompa to najlepiej nic nie instalowac i pracować na Win98 on wogule nie zamula . Ja mam zainstalowanego Nortona IS 2006 PL i nic mi nie zamula (Athlon 2000+ 768 MB RAM-u ) i wszystko chodzi elegandzko PS. Jeśli ściągniecie trojana to dopiero wam kompa zmuli :D hehe i będzieratuj się kto może więc lepiej troche pociepieć i miec pewność ze nic się niedostanie do kompa niż potem zobaczyć jak dane znikają nam z kompa POZDRAWIAM !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.01.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 zainstalowałam kasperskiego. Ma tez działac antyspamowo. Zobaczymy A z wirusami to jest tak: jak wierzysz w nieomylne działanie programów antywirusowych, to pewnie juz pare trojanków gdzies u ciebie siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morpheus56 03.01.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ja nie mówie by wierzyć bez granicznie dla programów antywirusowych bo program za urzydkownika myśleć nie bedzie to narzedzie wspomagające w walce z wirusami , a zapewnienie 100% ochrony jest niemozliwe...Ale dobry progrma anty wirusowy to daje 80% pewności że wirusa nie ma, te 20 % to już własne doświadczenie i umiejetności w wyszukiwaniu wirusów recznie ... Ja wierze nie w umiejetności programu tylko we własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perles 14.01.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 http://www.zinio.com/offer?issn=zino-tab1&of=zfpcmtab PC Magazine za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.01.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Jeśli przy komputerze nie ma dziecka, to 0 programów antywirusowych. Nie otwierać podejrzanych załączników i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morpheus56 24.01.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ckwadrat i tu się mylisz bo przecież wirusy nietylko przez malia się rozsyłają ale wystarczy po internecie pochodzić i można dużo wirusów nałapać..A co do załaczników niektóre emaile maja w sobie scrypty które uruchamiaja się w kliencie pocztowym zaraz po sciągnieciu ich z serwera pocztowego ..To tyle dziękuje za uwage i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morpheus56 24.01.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ckwadrat: i tu się mylisz bo przecież wirusy nietylko przez malia się rozsyłają ale wystarczy po internecie pochodzić i można dużo wirusów nałapać..A co do załaczników niektóre emaile maja w sobie scrypty które uruchamiaja się w kliencie pocztowym zaraz po sciągnieciu ich z serwera pocztowego ..To tyle dziękuje za uwage i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 24.01.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ckwadrat: i tu się mylisz bo przecież wirusy nietylko przez malia się rozsyłają ale wystarczy po internecie pochodzić i można dużo wirusów nałapać.. Mówię to z praktyki, nie teoretyzuję. Wywaliłem te najgorsze spowalniacze, jakie można sobie wyobrazić. A im bardziej "renomowany" antywirus, tym bardziej spowalniał mi system . Używam oczywiście Firefoksa a nie Explorera i poczty przez WWW a nie lokalnego klienta, więc żadnego badziewia poza ciasteczkami i ad/spywarem nie ściągnę. Korzystam regularnie z antyspyware'a, ale nie trzymam żadnego rezydenta w tle. I nie uważam wcale żeby moje postępowanie było ryzykowne. Co więcej, jestem zabezpieczony w ten sposób także przed dziurami w samych programach antywirusowych. A niedawno okazało się, że Symantec ma takowe! Jednym słowem pic na wodę fotomontaż z tymi antywirusami i wyciąganie kasy od zastraszanych użytkowników. Podobna panika i z firewallami a systemowa Zapora jest obecnie w zupełności wystarczająca. Każdy zrobi oczywiście jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 24.01.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 ckwadrat swiete slowa straty spowodowane jakims antywirem typu norton antywirus, sa niewspolmiernie durze do ew. poniesionych zyskow. Nic nie chroni tak dobrze jak wiedza, umiejetnosci i rozwaga. Trzeba wiedziec co sie mozna z czego i od kogo spodziewac. Oczywiscie raz na jakis czas przeskanowac system trzeba. Ja tez uzywam firefox'a, zapory XPsp2, i tyle ! a okresowo skanuje: -hijack this -ad awere personal -spy boot s&d -jakis skaner on-line i jeszcze mi sie nie zdarzylo w w/w konfiguracji cos zlapac groznego ! a pare lat temu, a zntywirusem w tle mialem czarnobyla w firmie, wyczyscilo caly dysk !! z tymi wirusami, to jak ostatnio z ptasia grypa, nakrecaja ta cala atmosfere tworcy szczepionek (antywirosow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 24.01.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Używam oczywiście Firefoksa a nie Explorera A co jest nie tak z Explorerem ? Ja uzywam go od kilku lat i zyje . Nigdy nie uzywalem Firefoxa . Jaka miedzy nimi roznica ? Co trace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 24.01.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 sporo ale zalezy kto jest do czego przyzwyczajony firefox ma dodatkowe funkcje jak n.p mozliwość oglądania wielu stron na wielu zakładkach w jednym oknie o to wyglada tak http://i47.photobucket.com/albums/f184/Akna/ekran.jpg no i taka opcja po pierwsze nie powoduje spowalniania komputera, bo masz otwarty tylko jeden program, a nie kilka (każde dodatkowe okno liczy sie jako program) po drugie jest wygodniejsza dla użytkownika ma mniej dziur w skrypcie - cokolwiek to znaczy - wiem tyle, że bezpieczniejsce no i mnóstwo innych - takich jak np. możliwość samodzielnego ustawiania kolorystyki, skór porządnie zrobione zakładki i naprawdę duzo, dużo innych przydatnych funkcji jak np. na pasku zadań można doinstalować opcję notatek i inne wtyczki i przydatne współgrajace z przegladarką programiki to tyle co ja wiem o ff i dlaczego nie uzywam ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts