txk 31.12.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Czy Ci ludzie nie słyszeli o texu? Nawet ja o czymś takim nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 31.12.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Chcesz prawników uczyć TeX'a ?? Dooobre. Każdy pracuje na tym, co ma. Poza tym, nie jest to tekst pisany od zera. każdy ma jakieś materiały w Wordzie, trzeba to połączyć, zmodyfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.12.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Chcesz prawników uczyć TeX'a ?? Dooobre. Każdy pracuje na tym, co ma. Poza tym, nie jest to tekst pisany od zera. każdy ma jakieś materiały w Wordzie, trzeba to połączyć, zmodyfikować. No i to się właśnie świetnie robi w TeXu, nawet jak ci przynoszą materiały w wordzie. I tak musisz formatowac i tak. No ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 31.12.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Kiedy, tak na prawdę, samo formatowanie, dzięki stylom, nie jest już takie straszne. Zaznaczam tekst, klikam styl ustalony przeze mnie i jest. Fakt - ileś stron trzeba przelecieć, ale to już tylko klikanie Największy problem w panującej różnorodności. Z tych stron trzeba wydedukować, jak to powinno wyglądać i dobrać style WSPÓLNE dla całości. Jak tekst ma różne zagnieżdżone paragrafy, zagnieżdżone tak, jak to w danym momencie było wygodne, to tydzień z głowy - aby utrzymać sens i osiągnąć jednorodność. To trzeba zrobić, niezależnie czy Word, czy TeX. W dodatku tekst prawniczy. Gdyby zaczęto od konspektu i stylów, byłaby to bajka, bo w taki szablon można wepchnąć wszystko. Niestety większość traktuje Worda jak nieco lepszą maszynę do pisania i, poza literami, korzysta najwyżej z Tab i Enter A tak przy okazji, TeXa znam też z widzenia, niestety. Tworzenie tego typu prac, to nie jest mój job, ale wszystko się czasem trafia. Kiedyś trafiło mi się składanie nut do wydawnictwa (dwa tomiki) i musiałem nauczyć się programu Finale. W dodatku praca była po nocy w pomieszczeniu o temperaturze bliskiej punktu zamarzania, bo muzyk, dla którego to robiłem, nie płacił czynszu i wyłączyli mu ogrzewanie. Mnie, na szczęście, zapłacił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.12.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 A tak przy okazji, TeXa znam też z widzenia, niestety. To pewnie dlatego zachwycasz się tak możliwościami Worda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 31.12.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 mam problem kupiłem laptopa Asuss z procesorem Athlon dwurdzeniowym i nie mogę zainstalować liveboxaas195as19, po zainstalowaniu programu z płyty, maszyna nie widzi adaptera WiFi, livebox jest zainstalowany na drugim komputerze, ach i ten laptop ma badziewny system operacyjny Windows Vista -dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 31.12.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 A tak przy okazji, TeXa znam też z widzenia, niestety. To pewnie dlatego zachwycasz się tak możliwościami Worda Wiesz co, ja w tym zawodzie siedzę już tyle lat, że nie zachwycam się tym, czym nie powinienem. To ty się zachwycasz TeXem, podczas gdy w moim przypadku realia są takie, że nie mam nawet o nim co myśleć. Po pierwsze, to jest praca jednorazowa - nie opłaca mi się wciągać w to. Na co dzień mam inną robotę. Niby jestem elektronikiem od teletransmisji - czyli sieci. A w pracy robię wszystko od wbijania gwoździ i wiązania kabli, przez administrowanie siecią po opiekę nad portalem urzędu i pracownikami, którzy mają kłopoty z aplikacjami. Siłą rzeczy nie dam rady być specjalistą w konkretnej dziedzinie, bo na sen by czasu zabrakło. Po drugie praca jest "w trakcie". Nawet jak coś obrobię, to kilka razy będzie wracać do autorów, którzy mają Worda. Jak mają zobaczyć efekty i kontynuować pracę? Mam im to przerabiać w tę i w tamtą? Po trzecie, wszystko jest pilne. Sam nie mam czasu się uczyć nowego programu (patrz wyżej). Nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 31.12.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 mam problem kupiłem laptopa Asuss z procesorem Athlon dwurdzeniowym i nie mogę zainstalować liveboxaas195as19, po zainstalowaniu programu z płyty, maszyna nie widzi adaptera WiFi, livebox jest zainstalowany na drugim komputerze, ach i ten laptop ma badziewny system operacyjny Windows Vista -dno Może tu coś jest: http://www.microsoft.com/poland/oem/oem/instr_neostrada.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.12.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 A tak przy okazji, TeXa znam też z widzenia, niestety. To pewnie dlatego zachwycasz się tak możliwościami Worda Wiesz co, ja w tym zawodzie siedzę już tyle lat, że nie zachwycam się tym, czym nie powinienem. Ach... Przepraszam. Zapomniałam, że jestem laikiem. I do kogo ja fikam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 31.12.2007 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Ach... Przepraszam. Zapomniałam, że jestem laikiem. I do kogo ja fikam? Pociesz się, że ja też. Kiedyś myślałem, że jestem fachowcem, ale mi przeszło. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.01.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 jprzedworski, dzięki, udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.01.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 To się cieszę. Bo, szczerze mówiąc, jeszcze nigdy nie instalowałem Neostrady, a livebox'a na oczy nie widziałem. Nie było okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 02.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 szukam pomocy:wyświetla mi się strona muratora ,allegro,google ipt.,coś mnie tknęło i chyba pomieszałam coś w narzędziach-opcje internetowe i nie mogę wejść na stronę nasza klasa,chodź przedtem mogłamgdzie może być błąd?oprogramowanie wind.xp,ostatnie uaktualnienie explorera wgrałam,później usunęłam bo też miałam kłopot ze stronamipozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.01.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 i dobrze, bo w aktualizacji IE były błędy http://www.idg.pl/news/134394.html a nasza-klasa.pl się zatyka niemal stale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.01.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Spokojnie, raczej nie ma błędu. Ten serwer stał się taki modny, że wszyscy mają problemy. Zatkał się. Na różnych forach ludzie pytają, dlaczego nie mogą się tam dostać, no to inni też sprawdzają i kółko się zamyka.Inne strony chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.01.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Coś na wesoło. Jakie ludzie mają pomysły po Sylwestrze - powiedziałbym, że na tym forum też parę podobnych z budownictwa by się znalazło. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=73904038 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.01.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 po prostu http://www.naszaklasa.pl się dokumentnie zatkało obecnie wyświetla dwa słowa "strona zablokowana" Mnie działa, choć marnie http://nasza-klasa.pl/ Który jest właściwy? Może ktoś się podszywał i zablokowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.01.2008 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 o faktycznie tak to jest z pamięci wpisywać może próba sprzedaży domeny ? zaraz wyedytuję powyżej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 06.01.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 pogotowie ratunkowe już nie jest potrzebne,nie wiem czy dlatego ,że różne ptaszki odchaczałam i zaznaczałam,czy poprostu tak mnie przyblokowało????dziękipozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.01.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 ja to chyba gupi jestem, coś jest w systemie, że nie mogę się zalogować do poczty w onecie, ponury i inni poradżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts