ponury63 01.04.2008 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Redakcja: Gdybyś dziś miał wybrać system dla siebie to co byś wybrał? Torvalds: Używam większości systemów starając się poznać je najlepiej i z każdego wybrać to, co naprawdę dobre. Mam trzy komputery, na jednym jest Ubuntu, na drugim Debian, a na trzecim Windows XP. Z tego ostatniego korzystam najczęściej, ponieważ w przeciwieństwie od większości dystrybucji Linuksa, nie wymaga od użytkowników znajomości programowania. Gdyby jeszcze był darmowy i o otwartym kodzie, a także posiadał funkcjonalności np. Ubuntu byłby to system niemal idealny. http://tech.wp.pl/kat,1009793,title,Linus-Torvalds-osobiscie-uzywam-Windows-XP,wid,9808633,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.04.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 młodemu zainstalował się w kompie cpanel na linuksa pomimo tego że ma xp jak wyjść z tego gówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.04.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 zainstaluj spybota i przeskanuj kompa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 08.04.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 O ile wiem, cpanel to aplikacja, komercyjna zresztą, do administrowania serwerem, np. wirtualnym (domena, www, mail itd.) Chyba że myślimy o czymś innym, tylko pod tą samą nazwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.04.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 dobrze myślimy ale się udało, ściągnął z dobrychprogramów antywirusa chyba g-data, i to zainstalowało z tego antywirusa, po odnistalowaniu antywirusa c panel też się stracił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.05.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 mam prośbę - może ktoś pomoże? chodzi o niemiecką czcionkę w mailowaniu - używam Outlook Express do tej pory, a było to sporadycznie, pisałam tekst w M.Word i potem wklejałam go do maila. Trochę to jednak trwa, a teraz będę pisać dużo maili po niemiecku i chciałabym tak bezpośrednio - czy jest jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.05.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 znalazłam taki sposób - specjalne kody wpisywane z prawej strony klawiatury np. ä napiszę wciskając lewy Alt+132 poszperam jeszcze, może znajdę coś prostszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.05.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 a masz zainstalowaną obsługę wielu języków i niemiecką klawiaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.05.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 a masz zainstalowaną obsługę wielu języków i niemiecką klawiaturę? a dokładniej...? - gdzie to sprawdzić? i jeżeli zmienię sobie klawiaturę na niemiecką, a za 5 minut będę musiała napisać coś po polsku, to co wtedy? trzeba będzie wchodzić znów w jakieś ustawienia i zmieniać, czy wystarczy np. jednym klawiszem przełączyć te klawiatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Ja to robię w ten sposób, że zamiast "Umlautów" wpisuję ae, ue, oe, a zamiast "scharfes S" dwa s. Każdy niemiec to rozumie i nie ma pretensji. Zresztą taki jest oficjalnie przyjęty sposób na pisanie tych symboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.05.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Ja to robię w ten sposób, że zamiast "Umlautów" wpisuję ae, ue, oe, a zamiast "scharfes S" dwa s. Każdy niemiec to rozumie i nie ma pretensji. Zresztą taki jest oficjalnie przyjęty sposób na pisanie tych symboli. nastka, ja to wiem tylko chciałam tak dokładnie po niemiecku pisać, jest to bardzo ważne w mojej pracy i zależy mi na tym... chyba zostanę przy tych kodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 No to możesz w Wordzie wpisać wszystkie niemieckie "dziwne znaki" i jak potrzebujesz w mailu to przechodzisz tylko do Worda, zaznaczasz znak, robisz ctrl c, potem w mailu ctrl v i już masz co potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.05.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 no widzisz, tylko ja chciałam prościej, tak bezpośrednio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Ja jak pisałam magisterkę to miałam podłączoną niemiecką klawiaturę i język zmieniony na niemiecki. Ale skoro ty piszesz i po polsku i po niemiecku to faktycznie jest to problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.05.2008 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 jeżeli zmienię sobie klawiaturę na niemiecką, a za 5 minut będę musiała napisać coś po polsku, to co wtedy? trzeba będzie wchodzić znów w jakieś ustawienia i zmieniać, czy wystarczy np. jednym klawiszem przełączyć te klawiatury? Windows XP ? a masz ikonkę języka na pasku zadań ? jeśli nie, kliknij na pasek zadań prawym przyciskiem myszy - wywołasz menu tam wejdź w 'Paski narzędzi' i kliknij na 'Pasek języka' - masz już ikonkę języka na pasku zadań kliknij teraz prawym przyciskiem myszy na tę ikonkę i na 'Ustawienia' - nie ma niemieckiego na liście języków ? kliknij 'Dodaj', wybierz którąś z bodaj 5 wersji, możesz też wybrać uklad klawiatury po dodaniu OK i 'Zastosuj' ustaw sobie sekwencję klawiszy dla zmiany z języka na język [notabene Microsoft głupio zrobił, że są tylko dwie do wyboru, z tego jedna odpada jako często wciskana przypadkowo] w ten sposób można szybko zmieniać układ klawiatury pomiędzy językami, po kliknięciu na ikonkę języka możesz też pokombinować z ukladem klawiatury to wszystko można też zmieniać poprzez Panel sterowania > 'Data, godzina, język i opcje regionalne' > 'Opcje regionalne i językowe" i tam w zakładce 'Języki' - 'Szczegóły' nie znam niemieckiego, ale po zmianie języka na niemiecki umlauty daje mi klikanie: ; ' [ oraz - daje ß np. do Straße nawet w OE działa, choć go nie używam od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.05.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Windows XP ? a masz ikonkę języka na pasku zadań ? nie znam niemieckiego, ale po zmianie języka na niemiecki umlauty daje mi klikanie: ; ' [ oraz - daje ß np. do Straße nawet w OE działa, choć go nie używam od lat mam, zmieniłam, działa chyba prostsze te znaczki niż trzycyfrowe kody ponury, bardzo Ci dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 15.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 to znowu ja... stała się rzecz dziwna i nie wiem jak to wytłumaczyć w domu korzystamy wszyscy z jednego komputera - ja i dzieci używamy Mozilla Firefox, a mąż Internet Explorer i oto wczoraj mąż chcąc połączyć się z internetem kliknął jak zawsze w ikonkę Internet Explorer, a wyświetliła mu się natychmiast Mozilla... no i trochę rozpacza, bo stracił "swoją historię" z Internet Explorer czy może ktoś mi pomóc? bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.06.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Fajnie, komputer wie co jest lepsze od użytkownika Naciśnij menu start i wybierz uruchom (lub windows+r) i wpisz "iexplore", powinna odpalić się najgorsza z przeglądarek W menu start też jest skrót. A tak poważnie, przestaw męża na liska lub operę - wygodniej i bezpieczniej. ulubione można spokojnie zassać do FF - menu plik i funkcja importuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 16.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 doczekałam się, nareszcie, dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.06.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 doczekałam się, nareszcie, dziękuję!!! Nie ma za co, dawno nie zaglądałem do tego wątku. Z ogólnej obsługi, excela i VBA mogę w miarę możliwości pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts