Cpt_Q 17.09.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Podłącz dyski pod osobne taśmy i na każdą z nich: Dysk - master; napęd - slave powinno działać i posprawdzaj zworki - 2 razy Tak właśnie kombinuję (też mi to przyszło do głowy):...To może dać oba twardziele jako Mastery, a DVD jako Slave'y... Tylko taśma za krótka i nie styka Dobra - wyłączam sprzęta i nura dalej, najwyżej wywalę jeden napęd (szkoda, bo się wygodnie CD kopiuje w locie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 17.09.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jeśli dysk dziewiczy to trzeba go podzielić i założyć partycje.Wtedy się ujawnią i można formatować.Partycje założysz w: panel sterowania/narzędzia administracyjne/zarządzanie komputerem/zarządzanie dyskami.Tylko przypadkiem nie usuń sobie już istniejących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 17.09.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 No właśnie - ale plama! Zapomniałem zainicjować dysk w Narzędziach Administracyjnych - chyba się starzeję. teraz gra i trombi (grupa Kombi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 30.10.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 To ja się poskarżę że jak miałam pirackiego Windowsa to nigdy nic z nim nie był źle. Śmigał zawsze, piraciło się serwis packi i było super. Od ponad pół roku mamy legalny - już drugi raz trzeba było go reinstalować bo się psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.10.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 XP czy vista? XP moim zdaniem jest obecnie bardzo stabilny, tylko na początku trzeba instalować w odpowiedniej kolejności i wybierać dobre sterowniki, nie koniecznie najnowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 31.10.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 na chwilę obecną XP - w miarę stabilny. Vista powoli wychodzi z wieku dziecięcego ale dowcip polega na tym że M$ pracuje na win 7 lub jak plotki głoszą win strata, więc siły przerobowe są skierowane na nowy system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.10.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 XP czy vista? XP moim zdaniem jest obecnie bardzo stabilny, tylko na początku trzeba instalować w odpowiedniej kolejności i wybierać dobre sterowniki, nie koniecznie najnowsze Dla mnie Vista to porażka, ale to moje prywatne i bardzo nieobiektywne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 31.10.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Dla mnie Vista to porażka, ale to moje prywatne i bardzo nieobiektywne zdanie. Mowa Sz... mnie trafia jak próbuje spiąć w domu w sieć (przez wifi) mojego kompa z XP i żony notka z Vistą. Raz działa, raz nie i nie mogę trafić dlaczego "znikają". Zresztą jak napisał piterazim - M$ sam wycofuje się z visty, podobnie jak swego czasu z Millennium. apropo porażek - IMO office 2007 jeszcze gorszy od visty, ile już poprawiałem arkuszy i VBA, aby działały na 2003 i 2007 to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.10.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 W moim przekonaniu system operacyjny powinien służyć do zarządzania zasobami komputera (dysk, pamięć procesor itp). Niestety Vista zamiast nimi zarządzać po prostu je zużywa pozostawiając niewiele dla oprogramowania, którego chcielibyśmy użyć. Niestety problem ten nie zostanie rozwiązany w Windows 7, gdzyż będzie on oparty dokładnie na tym samym jądrze co Vista i na tych samych "rewolucyjnych" mechanizmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 04.11.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 może będzie lepiej http://news.chip.pl/news_230657.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.11.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Pamiętajmy też, że Windows 7 jest wciąż niegotowy, jego kod zostanie jeszcze zoptymalizowany. Ten fragment powoduje, że zachowam poważną rezerwę w stosunku do opisanych rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 04.11.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 myślisz że zoptymalizują go do pożerania jak największych zasobów sprzętowych? Jak dodadzą wszystkie niezbędne do życia fajerwerki to raczej się zamuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.11.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 myślisz że zoptymalizują go do pożerania jak największych zasobów sprzętowych? Oczywiście, nie zauważyłeś tego w ostatnich latach? Prawda jest taka że do normalnej pracy wystarczy win98, office 97 itd. Każda następna wersja systemu jest coraz bardziej wymagająca, nie oferując wiele poza wodotryskami. Kiedyś zwiększało się moc komputera, aby wygodnie pracować, a obecnie do netu, biura czy innego domowego użytkowania wystarczy pecet sprzed paru lat. Dopiero słabo zoptymalizowane oprogramowanie i systemy (vista) z powrotem zapędziły ludzi do sklepów po nowe HD, pamięci czy całkiem nowy sprzęt. Producenci zrobią wszystko aby rynek się rozwijał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.11.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 myślisz że zoptymalizują go do pożerania jak największych zasobów sprzętowych? No zawsze tak robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 09.11.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 MS Outlook 2003. Win Vista. Skonfigurowałem na imap (obsługiwany przez serwer) bo zalezy mi na synchronizacji. Po uruchomieniu aplikacji ściaga mi poczte, czy też nagłowki, bez problemu. Samo sprawdzenie trwa ułamki sekund. Po kilku auto sprawdzeniach pojawia się problem: Zadanie „Sprawdzanie, czy nadeszła nowa poczta w subskrybowanych folderach na XXXXX.” zgłosiło błąd (0x800CCC0E) : „Program Outlook nie może pobrać folderu (null) z serwera e-mail IMAP dla konta XXX. Błąd: Nie można połączyć się z serwerem. Jeżeli ten komunikat będzie się powtarzać, skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym.” Za cholere nie wiem jaki jest powód Wysyłanie poczty jest bezproblemowe. Dla porównania skonfigurowałem równolegle konto na POP3 i tam wszystko gra, ale ten tryb mi nie pasuje Po kilku nieudanych próbach Outlook sie tak zawiesza, że reanimuje go tylko reset kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 czy jest możliwe podłączenie drukarki w sposób bezprzewodowy z laptopem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.11.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 czy jest możliwe podłączenie drukarki w sposób bezprzewodowy z laptopem? U mnie tak działa - połączenie przez wifi z routerem, a do niego podpięta HP2100TN z printserwerem. Do wyboru masz jeszcze drukowanie przez irdę (podczerwień), ale nie wiem na ile jest to wygodne ze względu na żółwią prędkość. Trzecia możliwość to drukarka z bluetoothem lub adapter jak ten: http://www.allegro.pl/item483259477.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 26.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Mam starego laptopa IBM T21 P800 Mhz, Win XP. Chciałbym nauczyć rodziców obsługi i pokazać internet. Mam router wifi. Jaką kartę wifi kupić do tego laptopa? Widzę, że na allegro pod USB są już od 30 zł. Czym różnię się karty PCMCIA? Co lepiej, jakieś konkretne produkty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.11.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 czy jest możliwe podłączenie drukarki w sposób bezprzewodowy z laptopem? U mnie tak działa - połączenie przez wifi z routerem, a do niego podpięta HP2100TN z printserwerem. Do wyboru masz jeszcze drukowanie przez irdę (podczerwień), ale nie wiem na ile jest to wygodne ze względu na żółwią prędkość. Trzecia możliwość to drukarka z bluetoothem lub adapter jak ten: http://www.allegro.pl/item483259477.html ale jest problem mam Vistę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 28.11.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ale jest problem mam Vistę tzn.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts