19501719500414 29.11.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 to nie chodzi pod vistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.12.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam. Zakupiłem oryginalnego Windowsa XP,i teraz małe pytanie. Czy jak go zainastaluje w komputerze to, czy stracę wszystkie dane z dysków D,E,F? Bo to ,że zniknie mi wswzystko z dysku systemowego C to pewne. Ale co z moimi zdjęciemi itp...? Teraz mam pirackiego XP-ka Czy dam radę go sam zainstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.12.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Czy jak go zainastalule w komputerze to, czy stracę wszystkie dane z dysków D,E,F? Bo to ,że zniknie mi wswzystko z dysku systemowego C to pewne. Ale co z moimi zdjęciemi itp...? Jeśli podczas instalacji nie zażyczysz sobie usuwania partycji, zmiany rozmiarów partycji czy formatowania innych partycji niż C to Twoje dane są bezpieczne Czy dam radę go sam zainstalować? Czytaj uważnie co tam jest napisane i poradzisz sobie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.12.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Czy jak go zainastaluje w komputerze to, czy stracę wszystkie dane z dysków D,E,F? Bo to ,że zniknie mi wszystko z dysku systemowego C to pewne. Ale co z moimi zdjęciemi itp...? Jeśli podczas instalacji nie zażyczysz sobie usuwania partycji, zmiany rozmiarów partycji czy formatowania innych partycji niż C to Twoje dane są bezpieczne Czy dam radę go sam zainstalować? Czytaj uważnie co tam jest napisane i poradzisz sobie bez problemu. Dzięki!. Nic nie chce zmieniać, partycji. rozchodzi się tylko o wyczyszczenie C (systemowego) i wgranie nowego XP. To ja może poczekam z tym na żonę bo mnie zadusi jak zginą zdjęcia i filmy ze ślubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 03.12.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 dla 100% pewności zrób sobie backup zdjęć na płytach.nie śmiejąc się z nikogo uważam że są ludzie zdolni i "zdolniejsi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.12.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Zakupiłem oryginalnego Windowsa XP,i teraz małe pytanie. Czy jak go zainastaluje w komputerze to, czy stracę wszystkie dane z dysków D,E,F? Bo to ,że zniknie mi wswzystko z dysku systemowego C to pewne. Ale co z moimi zdjęciemi itp...? tak poza samą instalacją [brawo za legal ] - wiara w bezpieczeństwo danych zachowanych w JEDNEJ kopii na dysku twardym może się skończyć tragicznie dla tych danych pendrive'y 16 GB kosztują już ok. 90 zł [np. tutaj] - kupujesz dwa, robisz kopię ważnych danych na obydwu i śpisz spokojniej mając dwie kopie filmy - plyty DVD+R w emarketach kosztują poniżej 70 zł za 100 szt. czyli backup 4,5 GB kosztuje 70 groszy x 3 kopie dla pewności - 2 złote tyle ze pendrive jest bardziej funkcjonalny, choć za cenę nieporównanie wyższą dysk twardy to tylko urządzenie, i tak jak pralka, może paść w dowolnym momencie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.12.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam. Zakupiłem oryginalnego Windowsa XP,i teraz małe pytanie. Czy jak go zainastaluje w komputerze to, czy stracę wszystkie dane z dysków D,E,F? Bo to ,że zniknie mi wswzystko z dysku systemowego C to pewne. Ale co z moimi zdjęciemi itp...? Teraz mam pirackiego XP-ka ? a jakiego masz pirata? jak też XP home to wystarczy podmiana klucza na oryginalny, jak był na jakimś kluczu korporacyjnym lub pro to niestety reinstalka. Skopiuj z partycji C na inną moje dokumenty, programy nie wymagające instalacji itp. Zresztą na przyszłość polecam trzymanie moich dokumentów z definicji na innym dysku, ścieżkę można zmienić np z TweakUi. apropo nagrywania na DVD - polecam Verbatimy Advanced Azo Plus i nagrywanie z niską prędkością x8. ps. uczciwość kosztuje, zobaczysz, albo dużo $ albo nerw i nauki nowego oprogramowania. Oryginalny XP na początek, OO zamiast MSOffice (i tak lepszy od MS2007...), żadnych photoshopów itp. Z czasem można zebrać indywidualny zestawik programów free i niedrogich komercyjnych, który zastępuję wszystko wcześniejsze darmowe zamienniki np.: http://peb.pl/wolne-oprogramowanie/62116-darmowe-odpowiedniki-platnych-programow.html http://dobreprogramy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.12.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Teraz mam właśnie pirackiego XP home. TMK dzięki za pomysł! I za pocieszenie czyli nie koniec wydatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.12.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Teraz mam właśnie pirackiego XP home. TMK dzięki za pomysł! I za pocieszenie czyli nie koniec wydatków? apropo zmiany klucza: http://www.microsoft.com/genuine/selfhelp/XPPkuinst.aspx?displaylang=pl co do wydatków, to już zależy od Ciebie i Twoich przyzwyczajeń. W moim przypadku kompletowanie oprogramowania trochę zajęło, ale zbieram wybrane od wielu lat parę przykładów: - do internetu masz praktycznie wszystko za darmo (www, ftp, komunikatory, edytory html etc) + poczta-mój ulubiony thebat! 3.99 z edycji gazetowej - nagrywanie cd/dvd za darmo lub max parę złotych dają nero w min edycji 6 - pakiet biurowy - open office z wersji na wersję jest coraz lepszy, jedynie brakuje mi poprawnej obsługi skryptów z VBA w arkuszu - do obróbki zdjęć nie potrzebuję photoshopa, od lat używam photoimpact obecnie v12 - około 100zł - przeglądarki grafiki - faststone, piccassa, a acdsee6 miałem z aparatem - antywirus - Avast - firewall - Kerio lub Comodo Firewall - PIM - EssentialPIM - do OCR - niedawno był finereader w jakiejś gazecie - moja stronka WWW - na darmowym skrypcie Coppermine'a - gry, tanich za 20-40zł bez liku + z allegro - RAR, ZIP - 7Zip itd. mógłbym długo wymieniać, wystarczy chcieć. Idziesz w dobrą stronę, w razie czego postaram się pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 04.12.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Teraz mam właśnie pirackiego XP home. TMK dzięki za pomysł! I za pocieszenie czyli nie koniec wydatków? apropo zmiany klucza: http://www.microsoft.com/genuine/selfhelp/XPPkuinst.aspx?displaylang=pl co do wydatków, to już zależy od Ciebie i Twoich przyzwyczajeń. W moim przypadku kompletowanie oprogramowania trochę zajęło, ale zbieram wybrane od wielu lat parę przykładów: - do internetu masz praktycznie wszystko za darmo (www, ftp, komunikatory, edytory html etc) + poczta-mój ulubiony thebat! 3.99 z edycji gazetowej - nagrywanie cd/dvd za darmo lub max parę złotych dają nero w min edycji 6 - pakiet biurowy - open office z wersji na wersję jest coraz lepszy, jedynie brakuje mi poprawnej obsługi skryptów z VBA w arkuszu - do obróbki zdjęć nie potrzebuję photoshopa, od lat używam photoimpact obecnie v12 - około 100zł - przeglądarki grafiki - faststone, piccassa, a acdsee6 miałem z aparatem - antywirus - Avast - firewall - Kerio lub Comodo Firewall - PIM - EssentialPIM - do OCR - niedawno był finereader w jakiejś gazecie - moja stronka WWW - na darmowym skrypcie Coppermine'a - gry, tanich za 20-40zł bez liku + z allegro - RAR, ZIP - 7Zip itd. mógłbym długo wymieniać, wystarczy chcieć. Idziesz w dobrą stronę, w razie czego postaram się pomóc Powiem tak. Połowy wymienionych programów nie znam i nawet nie wiem do czego są Ja jestem komputerowy amator i komputer nie złuży mi do pracy. Tylko buszuje po sieci,magazyn za zdjecia, od święta coś "wypale",czasem coś prostego do napisania, oglądam filmy i główne zadanie mojego komputera: GRY KOMPUTEROWE I z pirackich gier też zrezygnowałem bo zawsze z nimi jakieś problemy A ten AVAST to dobry? Wystarczy na te moje skromne potrzeby? Jak wgram to pierwsze co to :instalacja neostrady i jakiegoś taniego dobrego antywirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.12.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Powiem tak.Połowy wymienionych programów nie znam i nawet nie wiem do czego są Ja jestem komputerowy amator i komputer nie złuży mi do pracy. Ja też jestem komputerowy amator, od... kurde to już tak dawno...19lat ale kontrola musi być A ten AVAST to dobry? Wystarczy na te moje skromne potrzeby? Jak wgram to pierwsze co to :instalacja neostrady i jakiegoś taniego dobrego antywirka Moim zdaniem avast jest wystarczający w domu, darmowy, aktualizacje codzienne, szybki, lekki dla systemu. Mam tylko prośbę, odpuść sobie program instalacyjny do neo. Idiotyczny, powolny, zamulający system. Wystarczy zainstalować sam sterownik do modemu, utworzyć połączenie i zainstalować AutoConnect'a http://shider.pl/AutoConnect/ http://ajo.pl/tutorials/182656-jak-laczyc-sie-z-neostrada.html tu masz tutka: http://turbokrecik.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.12.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Powiem tak.Połowy wymienionych programów nie znam i nawet nie wiem do czego są Ja jestem komputerowy amator i komputer nie złuży mi do pracy. Ja też jestem komputerowy amator, od... kurde to już tak dawno...19lat ale kontrola musi być A ten AVAST to dobry? Wystarczy na te moje skromne potrzeby? Jak wgram to pierwsze co to :instalacja neostrady i jakiegoś taniego dobrego antywirka Moim zdaniem avast jest wystarczający w domu, darmowy, aktualizacje codzienne, szybki, lekki dla systemu. Mam tylko prośbę, odpuść sobie program instalacyjny do neo. Idiotyczny, powolny, zamulający system. Wystarczy zainstalować sam sterownik do modemu, utworzyć połączenie i zainstalować AutoConnect'a http://shider.pl/AutoConnect/ http://ajo.pl/tutorials/182656-jak-laczyc-sie-z-neostrada.html tu masz tutka: http://turbokrecik.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=36 Te porady to już za wysokie progi dla szarego klikacza jak ja Widze, że bez pomocu osób trzecich , a nawet czwartych się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 06.02.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 pomóżcie proszę - jak zapisać historie czatu skype w wordzie? Tzn. radzę sobie jeśli jest to historia z miesiąca lub dwu (ctrl+A, i przewleczenie do dokumentu worda), ale chciałabym zapisać kilkuletnią. No i coś mi się buntuje. Samo zaznaczenie całości trwa prawie godzinę. Potem za chińskiego boga nie daje się toto przewlec, ani normalnie kopiować i wstawiać. Gulgocze, gulgocze i konczy sie tym żw "Skype not responding". Potrzebne jakieś sprytne obejście. Myślałam o kopiowaniu po 1 miesiącu, ale nie umiem usuwać tego co już zrobione. Więc nonsens dalej. Historię w library znalazłam ale nic mi nie daje bo jest w jakichś cudacznych formatach, a mnie żywy tekst jest potrzebny. Da sie to jakoś rozpracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 06.02.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 pomóżcie proszę - jak zapisać historie czatu skype w wordzie? Historię w library znalazłam ale nic mi nie daje bo jest w jakichś cudacznych formatach, a mnie żywy tekst jest potrzebny. Da sie to jakoś rozpracować? Da się. otwórz okno chatu z osoba dla której chcesz zapisać historie i wpisz: /htmlhistory po tym masz wyeksportowana historię do przeglądarki i z jej poziomu możesz zapisać jako html czy txt i obrabiać w wordzie ps. co wygrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 07.02.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 TMK, dzięki, wygrałeś... prawie Tzn. wpisanie zaowocowało (za drugim razem) otwarciem karty przeglądarki w której objawił się link dostępu do historii danego chatu, ale... kliknięcie na niego skończyło się żądaniem zewnętrznego protokołu (w celu obsłużenia odnośnika: call to) i ostrzeżeniem, że lepiej nie ryzykować, bo może to być próba wykorzystania błędu w zewnętrznej aplikacji. TO ja chyba potrzebuję inny sposób, ech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.02.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Tzn. wpisanie zaowocowało (za drugim razem) otwarciem karty przeglądarki w której objawił się link dostępu do historii danego chatu, ale... kliknięcie na niego skończyło się żądaniem zewnętrznego protokołu (w celu obsłużenia odnośnika: call to) i ostrzeżeniem, że lepiej nie ryzykować, bo może to być próba wykorzystania błędu w zewnętrznej aplikacji. Próbowałem i po enterze w przeglądarce otwiera się cała historia jako strona html, a nie żaden link. Mam skypa 2.5.0.137 i firefoxa 3.06. Jak masz link to może od razu zapisał historię na dysku, sprawdź w katalogu: C:\Documents and Settings\nazwa użytkownika\dane aplikacji\Skype\nazwa użytkownika skypa\IMHistory\ Z tego co kiedyś czytałem, to nie może być w tym czasie otwarte żadne inne okno skypa z chatem. acha i w skypie chyba musisz kliknąć aby w nim pokazał całą historię. Lub inaczej - można otworzyć skypa, na danym użytkowniku prawy myszy i wybrać ostatnią opcję "podgląd historii czatów" i w razie czego sprawdź w katalogu: C:\Documents and Settings\nazwa użytkownika\dane aplikacji\Skype\nazwa użytkownika skypa\IMHistory\ musi działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 08.02.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 I znów do połowy! Zapisało - owszem znalazłam - nie zupelnie tam - bo ja macowa jestem, ale znalazłam. Łotworzyło się w przeglądarce, zaznacza się w tri miga i... nie daje się skopiować do worda TMK, Help dalej pliś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.02.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 I znów do połowy! Zapisało - owszem znalazłam - nie zupelnie tam - bo ja macowa jestem, ale znalazłam. Łotworzyło się w przeglądarce, zaznacza się w tri miga i... nie daje się skopiować do worda TMK, Help dalej pliś! w przeglądarce nie zaznaczaj tylko menu "plik", "zapisz stronę jako" i wybierz "plik tekstowy" - dalej rób co chcesz, Word sobie z tym poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 08.02.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Gooooooooooooooool! Udało się !!! Dzięki poruczniku! Ale na nadal nie do końca... tzn. albo mam zaśmiecone dodatkowaymi znaczkami, albo historia w wordzie urywa mi się w 2007 roku... a powinna być do 2009. Jeszcze podłubię sama - móże coś wskóram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.02.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam Mam internet droga radiową i ostatnio strasznie "muli", zwłaszcza wieczorami czyli jak siądzie więcej ludzików.pewnie firma oszczędza i wpakowała za duzo użytkowników na łącze bo ściąganie filmów z takich serwerów jak rapid itp. jest poblokowane czyli wnioskuję, że duży ruch na stronach www przez duża grupę użytkowników powoduje toi zamulanie. a pytanie mam takie czy spotkał się ktoś z programem, który analizowałby mi sieć, a dokładnie to jaki mam w danej chwili transfer czyli czy sieć wyciąga te moje marne 512 do mnie i 128 odemnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts