zzZZzz 07.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 jak ci się uda daj znać, przyda się wiedza na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 10.09.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 To by było za proste Opcja wiem gdzie jest, tylko w trybie repeatera opcja jest niedostępna "zaszarzona". w trybie AP czy bridge jest aktywna, przy regeneratorze sygnału nie. Muszę w wolnej chwili podpiąć się kablem do routera, może jak w nim ukryje sieć, to AP także przejmie to ustawienie...To w zasadzie logiczne: jeśli to ma być "repeater" to powtarza wszystko, co pochodzi z routera i trzeba to zmienić w routerze. Inna sprawa, to czy SSID należy w ogóle ukrywać. Przeczytaj to: http://tiny.pl/hqm8m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.09.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Inna sprawa, to czy SSID należy w ogóle ukrywać. Przeczytaj to: http://tiny.pl/hqm8m Znam wady i zalety tego rozwiązania, jednak poza tym blokuje wszystko po mac adresach plus wpa2 i solidne hasło. Ukrycie chciałem zrobić w zasadzie na dzieciaki z sąsiedztwa, gdyby któryś obejrzał film o "hakerach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.10.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 mam problem, około dwóch lat temu, chcąc być legalny, uprawomocniłem mojego XP, kupując legalną płytę, wczoraj chciałem już naprawić system na firmowym komputerze, po instalacji z legalnej płyty w pewnym momencie, system zażądał w celu dokończenia instalacji, włożenia płyty z SP2 dla Home Edition, ściągnąłem ze strony Mikrosoftu, przegrałem na CD i wsadziłem do komputera celem dalszej instalacji, niestety komputer tego nie widzi, żąda cały czas ww SP2, co robić? mam na tym komputerze dokumentację firmy i jest mi to na gwałt potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 18.10.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Naprawiales system czy instalowales od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.10.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 naprawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 18.10.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Najwyrazniej system ktory naprawiales mial juz zainstalowane sp2 a ten nowy na plycie go nie ma. Obawiam sie ze bedziesz musial przeprowadzic "czysta" instalacje - ale jeszcze poczekaj - moze ktos inny cos wymysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 18.10.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Jestem komputerową analfabetką, a mój komputer ma 10 lat, choć skoro służy mi głównie do przeglądania internetu i jako maszyna do pisania w niczym mi to nie przeszkadza. Kupiłam drukarkę, skaner i xero (proste atramentowe EPSONA SX 200) i się okazuje, że pod moim systemem operacyjnym (Win ME) nie ma możliwości zainstalowania sterowników. Wychodzi na to, że trzeba kupić nowszy komputer z nowszym systemem operacyjnym. I pytanie jaki wybrać. Na Vistę ludzie narzekają, 7 podobno jeszcze nieprzetestowana, a jeśli chodzi o XP boję się, że jeśli za kilka lat będę chciała kupić jakiś sprzęt, to nie będzie możliwości ściągnięcia sterowników. Pomóżcie co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 18.10.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 gdy wpisuje adres e-mail lub nazwe uzytkownika lub cokolwiek innego gdy robie to kolejny raz wyskakuje mi tak jakby suwaczek ze juz bylo to wpisane i moge tylko kliknac na nazwe i jest juz wpisana do wczoraj tego nie mialam jak to usunac? bardzo mnie denerwuja te "podpowiedzi" bo potem jest ich zbyt wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 18.10.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Zobacz Patrycja na piechotę, czy masz na CD sterowniki pod 98/ME.Niekiedy dołączają luzem tzn. w katalogu.Na stronie Epsona piszą że SX205 ma wsparcie dla Win98/ME.Poszukaj sterownika ,to jest praktycznie ta sama drukarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 18.10.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 87anam87 wejdź w panel sterowania/opcje internetowe/zawartość.I tam masz zakładkę autouzupełnianie.Wejź w to i wyłącz ptaszki.Możesz też skasować wszystkie które były zapamiętane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 gdy wpisuje adres e-mail lub nazwe uzytkownika lub cokolwiek innego gdy robie to kolejny raz wyskakuje mi tak jakby suwaczek ze juz bylo to wpisane i moge tylko kliknac na nazwe i jest juz wpisana do wczoraj tego nie mialam jak to usunac? bardzo mnie denerwuja te "podpowiedzi" bo potem jest ich zbyt wiele W jakim programie? W outlooku domyślnie w pliku outlook.nk2 w lokalizacji C:\documents and settings\username\application data\microsoft\outlook (skasuj z dysku outlook.nk2 ), a na bieżąco wystarczy klawisz "del" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 18.10.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 niestety na CD nie mam sterowników do ME (luzem, ani w żadnym katalogu). W serwisie epsona powiedziano mi, że żadna SX nie da się zainstalować pod win ME (prawdopodobnie na stronie epsona przy 205 jest błąd) - tzn. oni nie mają takich sterowników.Ale dzięki Tedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zzZZzz 19.10.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Coś oni chcą cię w balona zrobić, w specyfikacji sterownika jest uwzględniony Windows ME Jakby nie chciał sie z instalatora instalować, spokojnie możesz próbować wskazać mu sterowniki z 98/NT/2000 czasem potrafią zadziałać EPSON NX200/SX200/TX200 #RequirementsWindows 95, 98, ME, 2000, XP, 2003, Vista, NT ftp://ftp.epson.com/latin/drivers/Impresoras/tx200_/TX200_scan_3.30APS.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.10.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 jak się inaczej nie da, to sama funkcja drukowania powinna być możliwa spod tego cuda >>> EPSON EasyPrintModule a co do widnows 7, nie jest tak źle >>> http://www.chip.pl/artykuly/porady/2009/10/windows-7-przesiadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 19.10.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 prawdopodobnie jestem upośledzona komputerowo (znaczy na pewno, a nie prawdopodobnie). Zainstalowałam ten sterownik, ale on pozwala tylko skanować, a nie pozwala drukować (na czym zależy mi o wiele bardziej.). Easy print też nie chce działać. Komputer mówi, że znalazł nowy sprzęt i mam wskazać sterowniki. Każę mu szukać (również na płycie dołączonej przez epsona) a on nic nie znajduje. jeśli próbuję zainstalować przez kreatora nowego sprzętu też jest klapa, bo w specyfikacji nie ma tego sprzętu, ani żadnego tożsamego. Wskazywałam mu FX-105 to owszem instalował, miał drukować stronę testową (ale nie drukował) i wyskakiwało. że jest błąd z portem LPT (nie wiem co ma piernik do wiatraka, skoro drukarka jest połączona przez USB). Mimo to bardzo Wam dziękuję za próbę pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.10.2009 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Hmm.. zatem pozostaje zakup czegoś nowszego "siódemka" ma premierę jutro, więc w pismach komp. aż roi się od opisów, czym to jeść najtaniej wychodzi >>> "Komputer Świat" za 6,90 - w gazetce niezłym gratisem jest pakiet chroniący komputer z półrocznym okresem aktualizacji za dwa tygodnie druga część opisu - testy redakcyjne a pewnie dopiero za jakieś pół roku wyjdzie pierwszy komplet łatek można też dać trochę na wstrzymanie i polować na wyprzedaże sprzętu z Windowsem XP albo za cenę systemu kupić sprzęt poleasingowy - do pisania i serfowania starczy to zawsze trochę loteria, pewnie trzeba zacząć od rozebrania i potraktowania odkurzaczem, ale komentarze są OK http://www.morele.net/zestaw-komputerowy-fujitsu-siemens-scenic-e600-196254/ http://www.morele.net/zestaw-komputerowy-dell-optiplex-gx270-p4-2-6-dvd-win-xp-pro-223585/ http://www.morele.net/zestaw-komputerowy-dell-gx270-sff-206829/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 22.10.2009 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Tak jak napisal Ponury to troche loteria.Kupilismy trzy takie poleasingowe Delle do firmy, nie trzeba bylo odkurzac, dwa bezproblemowe, bardzo ciche ale jeden resetowal sie losowo. Reklamacja uznana, sprzet wymieniony. Kupowane z innego zrodla niz w linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.10.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Jedno pytanko.(właściwie mojego młodego).PC-et na gwaranci.Od jakiegoś czasu z tyłu za kompem jak jest włączony słychać dziwne drapanie. .Dzieje się to tylko jak giercuje.Inna praca z komp.bez zastrzeżeń.Ma tak być czy go zawieźć do serwisu?Jest w miarę czysty i nie jest to odgłos zakurzonego np.wentylatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 22.10.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Jedno pytanko.(właściwie mojego młodego).PC-et na gwaranci.Od jakiegoś czasu z tyłu za kompem jak jest włączony słychać dziwne drapanie. .Dzieje się to tylko jak giercuje.Inna praca z komp.bez zastrzeżeń.Ma tak być czy go zawieźć do serwisu?Jest w miarę czysty i nie jest to odgłos zakurzonego np.wentylatora. Wywal wszystkie gry, młody będzie zdrowszy Teraz poważnie, w grach komputer jest najbardziej obciążony czyli jest największy pobór prądu z zasilacza. Być może hałasuje wentylator w nim, może siadają kondensatory - można zgadywać. Jeżeli efekt jest powtarzalny, to zabierz do serwisu, ewentualnie zaproś kogoś znającego się na sprzęcie - przynajmniej powinien zdiagnozować co piszczy. Moja dobra rada na przyszłość, którą powtarzam gdzie się da - kupować jak najlepszy zasilacz i jak najlepszą płytę główną, reszta w miarę możliwości finansowych i potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts