mynia_pynia 22.03.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Nie można przesówać budynku nawet o pół metra od tego jak widnieje w pozwoleniu na budowę!!!Jeśli wcześniej zgłosisz zmiany i zostaną one zaakceptowane to możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 22.03.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Miałem na myśli wytyczenie przez geodetę a nie budowanie gdzieś indziej niż wytyczono . W moim przypadku chodziło o konieczność skorzystania z pierwszego rzędu zabudowy . Zabroniono mi budować dalej od drogi dopóki nie będzie wykorzystany pierwszy rząd zabudowy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 13.05.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witammam pytanie dotyczące przesunięcia budynku. Sprawa wygląda tak że linia zabudowy jest od strony wschodniej. i tej lini nie zamierzam ani przekracczac ani się cofac... no chociaż te 0,5 metra moze by sie przydało, ale to już zostawiam jak jest. Natomiast chciałbym przesunąć budynek na na północ o jakies 0,5 - 0,8 metra. Miejsca jest duzo bo działka jest szeroka i nie wejde w żadne strefy sąsiadów w ktorych nie można sie teoretycznie budować. i od 1 sąsida mam odstęp okolo 10 metrow ( a chcę zwiększyc do 11) natomiast do drugiego sasiada jest jakies 20 m. Czy w ten sposob mogę przesunąc budenk ?? Lub co można zrobić aby przesunąć budynek o ten 1 metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 14.05.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) Zgodnie z prawem. Jeżeli już jest pozwolenie to tylko zmiana pozwolenia na budowę - nowy projekt zagospodarowania działki - budujesz spokojnie co chcesz.Warianty geodeta myli się przy wytyczaniu domu lub majster przy szalowaniu ław prowadzą do stresu gdy ktokolwiek w urzędzie porówna ewidencję geodezyjną powykonawczą z projektem.Efektem będzie co najmniej nowy projekt zagospodarowania terenu + opłata za legalizację gratis. Edytowane 14 Maja 2010 przez adwalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 14.05.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Dzięki adwalk a jaki to są koszty tzn ten nowy projekt zagospodarowania działki ?i czy przy zmianie pozwolenia na budowe muszę wstrzymać prace na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts