tomison 21.03.2008 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 WitamMam taki mały problem na lustrze w łazience mam jedną mała ryskę. czy mozna ja jakos usunąc za pomoca jakiegos srodka itp.lustro mam wklejone wiec nie chciałbym wyrywac odrazu.ryska ma długosc ok 3 mm wiec jest niewielka no ale szpeci.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 22.03.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Najlepsza rada - udaj się do jakiegoś optyka i poproś żeby ci sprzedali trochę tlenku ceru(cerox), oni tym polerują szkła optyczne, bardzo dobrze zbiera szkło - jednocześnie nie da sięnim nic zarysować. To jest biały mikroproszek, trzeba go lekko zwilżyć wodą i polerowaćza pomocą np. wiertarki (max obroty) oraz kółka z tkaniny lub filcu. Nie ma nic lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 22.03.2008 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 dziekii za odpowiedza jakas szmatka moze byc do polerowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 22.03.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 a jakas szmatka moze byc do polerowania Może być szmatka, ale musisz mieć b. dużo czasu bo ziarno ma 0,3 mikrona, to trochę ci zejdzie zanim tą rysę ręcznie usuniesz ( tak może ze cztery dni) . Proponuję jednak użyć wiertarki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 22.03.2008 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 no tak tyle czasu nie mam, nie mam tez filcu takiego do wiertarki wiec klapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.03.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Takie tarcze filcowe albo futrzane można kupić albo hip. budowlanym (ostatnio widziałem w "liroyu"), albo w sklepach z materiałami lakierniczymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 24.03.2008 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Moja druga połowa powiedział, że są takie specjalne pasty do szyb samochodowych do polerowania rysek - może tym spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_sko 27.07.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam, post jest raczej stary, ale zainteresowanych CEROXem proszę o kontakt mailowy. Powiem gdzie kupić i jak stosować aby był efekt - sprawdzone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts