Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mycie gresu polerowanego.

Edybre

Recommended Posts

Jeśli było to odeślijcie dobrzy ludzie pod wątek - ja nie mogę znależć.

Wypróbowałam Czysty gres HG, płyn do naczyń, płyn do okien i sama wodę - nic z tego. Zawsze pod słońce widac smugi. I raczej nie ma tu nic do rzeczy rodzaj gresu, bo moja koleżanka ma mistrala i jest tak samo. Druga, która ma Nowa galę też narzeka na smugi. Czym to piękne czortostwo myć???

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

musisz się pogodzic ze gres polerowany wymaga więcej pracy, pierwsze mycie odtłuszczające woda +płyn do mycia

do drugiego mycia do wody doadaj płyn do mycia szyb i wycieraj mopem do sucha.

obecnie do sprzatania dorażnie używamy tylko starwax soluwert na bazie naturalnego mydła, spraqdzją się rewelacyjnie

Jak wygląda ten proszek możesz napisać coś więcej.

To jakieś saszetki co jest na tym napisane.

Mam półpoler i też walczę by go dorowadzić do wyglądu. Mam wrażenie że dopuki go nie zaimpregnowałam i myłam parę razy samą wodą był super. Teraz nie mogę go wyczyścić bez smug. Już próbowałam na mokro wycierania na sucho przecierania ... ech

Już myślałam że to przez podłogówkę. Za szybko schnie

Spróbuję też przetrzeć z tym płynem do okien. :lol:

Problem z czyszczeniem gresu polerowanego?

Jestem po prezentacji Hoveera i Karchera obydwa idealnie wyczyscily podlogi .Smugi,ktorych do tej pory nie bylismy w stanie zlikwidowac okazaly sie problemem chwilowym bo urzadzenia typu froterko odkurzacze natychmiast je zlikwidowaly.Sa wygodne i proste w obsludze.Podloga lsni i blyszczy ale ktory z nich wybrac?Wreszcie koniec z mopami i brudna woda!

Przyłączam się do prośby.

Wypróbowałam metodę Rzeziego - jest zdecydowanie lepiej niż wcześniej ale jeszcze nie idealnie - no i sporo wysiłku mnie to kosztuje - 35 m przy 2 małych dzieci to jest co myć.

kup środek do odtłuszczania płytek

podejrzewam ze nagromadziłoi się na powierzchni sporo tluszczu

Niestety problem jest chyba dość rozpowszechniony choć nie przez wszystkich rozumiany. U jednych nijak się plam nie da doczyścić u innych spoko, choćby samą wodą... Może jest to kwestia indywidualnej estetyki? Jakby co podrzucam link do forum

http://forum.leroymerlin.pl/read.php?21,940

gdzie trwa dyskusja na ten temat, może jeszcze jakiś pomysł się uda wypróbować :lol:

Ja mam zwykły chiński gres i żadnych smug po myciu a myje samą wodą. Za to mam problem z brudem który wżarł mi się w płytki :( Gres mam prawie biały a do tego dużego psa który codziennie wnosi do domu tony brudu i nawet zaimpregnowanie płynem sopro mało dało. Niedługo skończą mi sie prace podłogowe i myśle żeby te płytki doprowadzić do kultury.. :roll: Może wiecie czym by ten brud wydostać żeby się nie narobić (wcześniej szorowałam domestosem każdą z osobna :evil:) i czy są jakies lepsze środki do impregnacji niż sopro? Jak tak dalej pójdzie pies zrobi wyjazd do budy bo powoli zaczynam mieć dość bycia niewolnicą podłogi :(