Edybre 22.03.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Jeśli było to odeślijcie dobrzy ludzie pod wątek - ja nie mogę znależć.Wypróbowałam Czysty gres HG, płyn do naczyń, płyn do okien i sama wodę - nic z tego. Zawsze pod słońce widac smugi. I raczej nie ma tu nic do rzeczy rodzaj gresu, bo moja koleżanka ma mistrala i jest tak samo. Druga, która ma Nowa galę też narzeka na smugi. Czym to piękne czortostwo myć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.03.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 musisz się pogodzic ze gres polerowany wymaga więcej pracy, pierwsze mycie odtłuszczające woda +płyn do mycia do drugiego mycia do wody doadaj płyn do mycia szyb i wycieraj mopem do sucha. obecnie do sprzatania dorażnie używamy tylko starwax soluwert na bazie naturalnego mydła, spraqdzją się rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 23.03.2008 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Wiele dobrego pisano na tym forum o proszku cytrynowym z Tesco, który miał być idealny do czyszczenia gresu z różnego rodzaju smug. Nas "gresowanie" czeka w kwietniu ale proszek już zakupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 23.03.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Jak wygląda ten proszek możesz napisać coś więcej. To jakieś saszetki co jest na tym napisane. Mam półpoler i też walczę by go dorowadzić do wyglądu. Mam wrażenie że dopuki go nie zaimpregnowałam i myłam parę razy samą wodą był super. Teraz nie mogę go wyczyścić bez smug. Już próbowałam na mokro wycierania na sucho przecierania ... ech Już myślałam że to przez podłogówkę. Za szybko schnie Spróbuję też przetrzeć z tym płynem do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Zmyc na mokro . Po wyschnieciu przetrzec plaskim mopem spryskujac plynem do mycia szyb . To wersja najtansza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.03.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Problem z czyszczeniem gresu polerowanego?Jestem po prezentacji Hoveera i Karchera obydwa idealnie wyczyscily podlogi .Smugi,ktorych do tej pory nie bylismy w stanie zlikwidowac okazaly sie problemem chwilowym bo urzadzenia typu froterko odkurzacze natychmiast je zlikwidowaly.Sa wygodne i proste w obsludze.Podloga lsni i blyszczy ale ktory z nich wybrac?Wreszcie koniec z mopami i brudna woda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 23.03.2008 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Przyłączam się do prośby.Wypróbowałam metodę Rzeziego - jest zdecydowanie lepiej niż wcześniej ale jeszcze nie idealnie - no i sporo wysiłku mnie to kosztuje - 35 m przy 2 małych dzieci to jest co myć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 23.03.2008 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Zmyc na mokro . Po wyschnieciu przetrzec plaskim mopem spryskujac plynem do mycia szyb . To wersja najtansza . Czy przecierać po spryskaniu płynem mokrym czy suchym mopem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.03.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 suchym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.03.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Przyłączam się do prośby. Wypróbowałam metodę Rzeziego - jest zdecydowanie lepiej niż wcześniej ale jeszcze nie idealnie - no i sporo wysiłku mnie to kosztuje - 35 m przy 2 małych dzieci to jest co myć. kup środek do odtłuszczania płytek podejrzewam ze nagromadziłoi się na powierzchni sporo tluszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 24.03.2008 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 A może jeszcze podpowiec jak się taki środek nazywa bo jakos nic mi nie pasuje (w HG znalazłam odplamiacz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 24.03.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Jak wygląda ten proszek możesz napisać coś więcej. To jakieś saszetki co jest na tym napisane. Proszek jest w białej plastikowej butelce z szerką okrągłą nakrętką, pisze na niej poprostu "Proszek cytrynowy Tesco". Napisy czerwono granatowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 24.03.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Mam gres z glancem z Paradyża.Nie wiem z czego to wynika ( może podłogówka?) bo zona przeciera "cem kolwiek" i nie ma zadnych zacieków.Po10 minutach gres jest czysty i suchy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 24.03.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ja też mam podłogówkę i gres szybko schnie lecz smugi zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolinki 24.03.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ja tez i też mi zostają smugi..zastanawiałam się nad którymś z urzadzeń do mycia podłóg - typu odkurzacz myjacy - czy ktoś z Was to ma? jest sens kupowac czy lepiej odkurzacz z turboszczotką i dobry mop?Przy trzech psach - w tym jednym berneńczyku ma to dla mnie znaczenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 25.03.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 a moze H2o mop???? w markecie mozna dostac o wiele taniej niz w tv zakupach. Próbował ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 25.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ja mam, H20, nie wiem, jak na polerowanym gresie, ale na panelach paskudne smugi (ja mam ciemny i łaciaty gres, na nim jest ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkos71 25.03.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Niestety problem jest chyba dość rozpowszechniony choć nie przez wszystkich rozumiany. U jednych nijak się plam nie da doczyścić u innych spoko, choćby samą wodą... Może jest to kwestia indywidualnej estetyki? Jakby co podrzucam link do forum http://forum.leroymerlin.pl/read.php?21,940 gdzie trwa dyskusja na ten temat, może jeszcze jakiś pomysł się uda wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 27.03.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Ja mam zwykły chiński gres i żadnych smug po myciu a myje samą wodą. Za to mam problem z brudem który wżarł mi się w płytki Gres mam prawie biały a do tego dużego psa który codziennie wnosi do domu tony brudu i nawet zaimpregnowanie płynem sopro mało dało. Niedługo skończą mi sie prace podłogowe i myśle żeby te płytki doprowadzić do kultury.. Może wiecie czym by ten brud wydostać żeby się nie narobić (wcześniej szorowałam domestosem każdą z osobna ) i czy są jakies lepsze środki do impregnacji niż sopro? Jak tak dalej pójdzie pies zrobi wyjazd do budy bo powoli zaczynam mieć dość bycia niewolnicą podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 27.03.2008 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Nie wiem w czym tkwi fenomem smug - większość osób ich nie widzi ale zazwyczaj PRZED wprowadzeniem. Ze mna było tak samo - myłam gres wodą i smug nie było. Teraz czy myję wodą czy płynem smugi są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts