d5620s 28.03.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Nie wiem w czym tkwi fenomem smug - większość osób ich nie widzi ale zazwyczaj PRZED wprowadzeniem. Ze mna było tak samo - myłam gres wodą i smug nie było. Teraz czy myję wodą czy płynem smugi są. dobre:) normalnie temat na doktorat z psychoanalizy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 28.03.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Kochani przemyłam ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia okien (bezbarwny nie wiem czy to ma znaczenie) Nie wycierałam do sucha nie polerowałam I jak za dotknięciem zaczarowanej różdżki podłoga stała się jak nowa.Znów wygląda bosko !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_p 28.03.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Ja tez i też mi zostają smugi..zastanawiałam się nad którymś z urzadzeń do mycia podłóg - typu odkurzacz myjacy - czy ktoś z Was to ma? jest sens kupowac czy lepiej odkurzacz z turboszczotką i dobry mop? Przy trzech psach - w tym jednym berneńczyku ma to dla mnie znaczenie.... Turboszczotka jest dobra do dywanów a nie do płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_p 28.03.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Plyn do mycia szyb+ ręczniki papierowe+ kolana= efekt murowany. Niestety wiem to z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 28.03.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 chyba zaczynam z niego powoli rezygnować mam z 90 m do położenia Teraz mam kafle maziate i panele, niestety panele muszę wywalić i chciałam położyć po całości poler hihihi, czy jest ktoś jeszcze klo nie narzeka płyn do okien u mnie odpada (alergia małego) woda z ludwikiem i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 28.03.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Dagi, a jakie masz płytki i z której strony okna U mnie duże od pd-zach, więc idealnie widać całą podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 28.03.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Ja mam co prawda tylko wstawki polerowane, ale na co dzień myję gres (Nowa Gala-jasny beż) po prostu ciepłą wręcz gorącą wodą bez żadnych detergentów. Co jakiś czas kiedy już widzę, że robią się smugi- odtłuszczam płytki dodając w zależności co mi wpadnie akurat w ręce: płyn do naczyń, do mycia okien a nawet płyn Classen do mycia paneli. Potem znowu sama woda wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 28.03.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 ja wyprobowalam wode z dodatkiem ludwika i octu-r e w e l a c j a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolinki 29.03.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Ja tez i też mi zostają smugi..zastanawiałam się nad którymś z urzadzeń do mycia podłóg - typu odkurzacz myjacy - czy ktoś z Was to ma? jest sens kupowac czy lepiej odkurzacz z turboszczotką i dobry mop? Przy trzech psach - w tym jednym berneńczyku ma to dla mnie znaczenie.... Turboszczotka jest dobra do dywanów a nie do płytek Taaa juz wiem Zakupiłam odkurzacz z "milionem" końcówek - mam i taką do podłóg twardych - jeden problem (z włazacymi ziarenkami piasku z psich łap) mi odszedł. Na smugi tez odgapiłam pomysł wody z octem - jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 29.03.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Problem z czyszczeniem gresu polerowanego? Jestem po prezentacji Hoveera i Karchera obydwa idealnie wyczyscily podlogi .Smugi,ktorych do tej pory nie bylismy w stanie zlikwidowac okazaly sie problemem chwilowym bo urzadzenia typu froterko odkurzacze natychmiast je zlikwidowaly.Sa wygodne i proste w obsludze.Podloga lsni i blyszczy ale ktory z nich wybrac?Wreszcie koniec z mopami i brudna woda! I co zakupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 30.03.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Jestem po prezentacji i mysle,ze wreszcie koniec z mopami.Jeszcze nie zakupilam bo ...cene negocjuje ale mysle,ze warto.Karchera urzadzenie zanim przystapi do mycia odkurzy podloge.Nie ma wymiany rur to wszystko idzie na raz odkurzanie i polerowanie.Mozna wlozyc rowniez preparat do podlug typu wosk i plyn.Przy moich zwierzakach noszacych piach do domu zarowno karcher jak i hoover to ulatwienie codziennego zycia.Pare ruchow sprzetem i odpiaszczone i wypolerowane podlogi.Co moge poradzic?Umowcie sie na prezentacje i sami ocencie ... a warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 30.03.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Jestem po prezentacji Umowcie sie na prezentacje i sami ocencie ... a warto... A w sklepie tego nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.08.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Odświerzam temat. Jak na razie jedyny skuteczny śrosdek, to mycie na mokro woda z octem i po wyschnieciu docieranie płytek, żeby nie było smug. jak by nie patrzec podwójna robota. Ma ktos jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 11.08.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ale ja jak umyję mopem i samą wodą lub nawet wodą z octem to i tak zostaja smugi i muszę docierać na sucho, żeby gres wyglądał jak należy . Nie wiem, może to kwestia mopa, bo mam bardzo badziewny. Jakim mopem myjesz swój gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 17.08.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 mimo, że się zarzekałam od roku mam poler i jest piknie myję mopem płaskim, wodą z octem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 17.08.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Dziś myłam gres wodą z dodatkiem płynu do mycia szyb, próbowałam gorącą, ciepłą i zimną, myłam mopem, niestety bez efektu Kupiłam HG czysty gres, jutro zawijam rękawy i zabieram się "do czyszczenia" każdej płytki osobno Może ktoś mył gres polerowany MM01 Nowej Gali? Co polecacie? Dodam, że jest to pierwsze mycie "po glazurniku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.08.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Dziś myłam gres wodą z dodatkiem płynu do mycia szyb, próbowałam gorącą, ciepłą i zimną, myłam mopem, niestety bez efektu Kupiłam HG czysty gres, jutro zawijam rękawy i zabieram się "do czyszczenia" każdej płytki osobno Może ktoś mył gres polerowany MM01 Nowej Gali? Co polecacie? Dodam, że jest to pierwsze mycie "po glazurniku". U mnie pierwsze mycie po glazurniku zakończyło się zadowalającym efektem dopiero po dwóch tygodniach....codziennego mycia białych smug A czym myłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 19.08.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie sprawdził się płyn HG czysty gres Zastosowałam proporcje podane na opakowaniu, niestety bez efektu. Co kilka m2 zwiększałam ilość płynu, nadal bez efektu. Wymiękłam w połowie, nadal zostały smugi, gres mam "zapaćkany" fugą Jutro sprawdze ocet..... Dije napisz czym wyczyściłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 21.08.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Testowałam ocet z wodą - jest poprawa, nie jest to wymarzony połysk, ale na pewno jest dużo lepiej niż było. Doszłam do wniosku, że aby osiągnąć wymarzony połysk muszę jeszcze kilka razy umyć i wypolerować, czyli jak ktoś już wcześniej napisał ...do skutku Sama widzę, że po każdym kolejnym myciu jest ładniej Mam nadzieję, że takie "szorowanie" to tylko "po glazurniku" potem będzie już łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.01.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Ja nadal szukam metody umycia gresu, tak żeby się nie narobić. Bezskutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts