ceka 03.09.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Chciałabym położyć w sypialni (parter niepodpiwniczony) coś odpowiedniego na podłogę, aby mieć odpowiednią izolację od podłoża, co wy na to?? Może koreczek??? Ma ktoś w domciu coś takiego??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 04.09.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Ja apropos koreczka, ale mam dla niego inne przeznaczenie. W kuchni zamiast kafelek - korek. Podobno nie wchałania wody, ale co z tłuszczem i innymi zabrudzeniami. Można to zmywać, czy może są jakieś impregnaty, które umożliwiają bezproblemową konserwację i czyszczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceka 05.09.2003 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Znalazłam w jednym z wcześniejszych egzemplarzy MjM (listopad 2002) coś o korku na ścianach i podłodze. A teraz pytanko do was - co wybrać panele korkowe czy płyty korkowe? Ktoś użytkuje ??? to proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rysiek 06.09.2003 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2003 CześćMam korek w kuchni na podłodze i na ścianach (nawet nad zlewozmywakiem)Jestem bardzo zadowolony, można chodzić boso (małe dzieci), jak coś spadnie to można podnieść w całości (raz wbił się nóż). Korek na podłogę był powleczony PCV, na scianę gładki i sam go lakierowałem. Po sześciu latach używania lakier ściągnąłem jakąś chemią i lakierowałem ponownie. Niedługo się przeprowadzam i na nowym miejscu też będzie korek w kuchni.PozdrawiamRysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 08.09.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Rysiek jaki lakier. Specjalny czy coś tradycyjnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.09.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Rysiek - a jak z osadzaniem się tłuszczu? Są z tym jakieś problemy? Jak czyścisz taki korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceka 08.09.2003 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Do Ryśka, Może się orientujesz ile kosztują panele korkowe na podłogę? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rysiek 08.09.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 CześćOdpowiem zbiorczo:1. nie oriętuję się w cenach będę kupował za jakies 2-3 mc.2. nie było żadnych problemów z tluszczem ani innymi gorącymi płynami. Zmywane było jak zwykła podłoga. Korek na podłogę był powleczony PCV (nie panele tylko płytki) łączone na styk i tłuszcz i wszystko wylewa się na PCV.3. Korek na ścianę (ścienny) kupiłem gładki nie powleczony lakierem i aby łatwo z niego zmywać brud to go polakierowałem lakierem do korka. Po jakimś czasie (6 lat) wytarło się PCV na korku na podłodze i wtedy polakierowałem korek na podłodze tym samym lakierem. Zrobiłem to dwa lata temu i jest w porządku.PozdrawiamRysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 08.09.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Ceka, o koreczku było już trochę, zobacz m.in. tutaj: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12864 Co do cen, to panele podłogowe lakierowane zaczynają się od 70zł/m2 ( takie z drobnym ziarnem na klej ), inne wzory i w wersji bezklejowej ciutkę droższe, zaś te lepsze - winylowane kosztują już ok 150zł/m2. Płytki winylowane są tańsze i w większym wyborze, takie jak mi się podobały ok. 112zł/m2, ale jest już trochę więcej "zabawy" z układaniem - wymagają idealnego podłoża. Ja u siebie u kuchni ułożyłam niedawno lakierowane panele, na razie są ok, ale więcej powiem za kilka lat Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceka 09.09.2003 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Dzięki Becik, link się przydał Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceka 17.09.2003 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Mam pytanie do wszystkich "obeznanych w temacie korkowym" czy panel korkowy na wpust i pióro (Lisbona biała) może mieć cenę 59zł/1m2? Znalazłam taką ofertę i nie wiem czy nie chcą mi wcisnąć jakiegoś bubla.. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts