Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile pustaków na dom??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Boże chroń przed takimi Inwestorami!!!!

Którymi ? Bom wielce ciekaw. :-? :lol: 8)

Pozdrawiam.

...nie którymi tylko jakimi...

...chyba nie ciężko się domyślić... :wink:

...a propos świąt... nie wiem jak Was ale mnie one coś mocno wybrzuszają... :wink: :D :D :D

Wesołych Świąt i Mokrego Dyngusa :lol:

• 5 years później...

Witam. Bardzo proszę o pomoc. Projekt mam wybrany i chciała bym dowiedziec się ile pustaków potrzeba będzie na jego wybudowanie? Nie potrafię sama tego obliczyc.

Oto projekt:

http://extradom.pl/projekt-domu-saturn-ii-WRP1218

Bardzo proszę o pomoc. Będę wdzięczna :)

Witam. Bardzo proszę o pomoc. Projekt mam wybrany i chciała bym dowiedziec się ile pustaków potrzeba będzie na jego wybudowanie? Nie potrafię sama tego obliczyc.

Oto projekt:

http://extradom.pl/projekt-domu-saturn-ii-WRP1218

Bardzo proszę o pomoc. Będę wdzięczna :)

Ktoś kogo stać na taki pałacyk to stać go chyba i na zatrudnienie inspektora nadzoru. On wyliczy ilość pustaków...

Zresztą jak pisali w wątku to zazwyczaj gdzieś w projekcie jest ilość podana.

Nie wiedziałam, że tacy zgryźliwi też się tu wypowiadają. A jak sam nie potrafisz pomóc i udzielic jakiejś konkretnej odpowiedzi, to po co w ogóle odpisujesz? Bez urazy, stwierdzam tylko fakt.

Powiadasz, że nie wiesz, ile potrzeba "pustaków"...

My też nie, niestety.

Bo nie wiemy, co rozumiesz pod pojęciem "pustak" ?

W projekcie masz bloczki gazobetonowe.

Chcesz gazobeton ? Może ceramikę, albo silikaty ?

Jeśli gazobeton, to który ?

Są bloczki większe, mniejsze, spajene klejem, albo zaprawą...

Chcesz konkretnej odpowiedzi, zadaj konkretne pytanie. A najlepiej wyślij projekt do hurtowni, w której zamierzasz się zaopatrywać i niech przygotują ci wycenę.

Bloczki mamy już zakupione. Kupiliśmy bo była świetna okazja. Są to bloczki Termalica 30x24x60. A projekt chcę dopiero zakupic, więc że nie mogę go wysłac do hurtowni, żeby przygotowali mi wycenę :) Chciałam wiedziec, czy mamy wystarczającą ilośc bloczków na ten projekt, czy trzeba będzie dokupic, czy może coś zostanie z tego co mamy. I dzięki za wreszcie jakieś konkretne posty :)

No więc poproś biuro o zestawienie materiałów i będziesz miała jasnosć.

Albo rysunki szczegółowe, z których obliczysz powierzchnię ścian, zużycie bloczków na m2 masz na stronie producenta i dzięki tym prostym obliczeniom otrzymasz odpowiedź na swoje pytanie.

Niech Cię moje możliwości nie interesują. To nie forum dla błaznów. Jak nie potrafisz udzielic odpowiedzi na pytanie, które człowiek zadaje, to po ch** wrzucasz swoje jakieś 3 grosze, swoje domyślenia, przemyślenia i tym podobne? Które ch**a wspólnego mają z tematem, który się tu porusza? A Twoje zachowanie jest na poziomie własnie takiego gówniarza z podstawówki. Pozostaje tylko współczuc i miec nadzieję, że kiedyś dorośniesz.

I jest mi strasznie przykro, że musiałam się zniżyc do waszego szczenięcego poziomu i odpowiedziec na wasze posty w taki sposób, w jakim wy mi na mój odpowiedzieliście.

Ja jednak na swoją wypowiedź oczekiwałbym odpowiedzi w stylu:

"Panie hrabio, a jak tam pana pałac, czy karbowi już liczą ile ma cegieł ? "

beton44 to co napisałam dotyczyło tylko trzech ostatnich postów :) Zresztą koniec tematu, znajdę sobie dziś jakieś inne forum, gdzie ludzie są bardziej życzliwi i kulturalni :) I gdzie z chęcią podzielą się swoją wiedzą, a nie będą udawali, że się znają, po czym nie podadzą konkretnych odpowiedzi. Bo z tego co wiadomo, ta krowa co dużo muczy, mało mleka daje. tak, że koledzy ( mówię o tych z trzech ostatnich postów ) dużo mówią, ale jak by przeszło co do czego... :) Forum nie jest po to, żeby po kimś jeździc, a po to, żeby pomóc i podzielic się swoją wiedzą z innymi. A jak ktoś tej wiedzy nie posiada, to będzie pier**lił bez sensu i wytykał, że ktoś coś nie potrafi, albo że się komuś nie chce. Pozdrawiam :) I życzę jak najmniej takich palantów na forach :)

Chętnie podzielę się swoją wiedzą. A więc u mnie poszło dokładnie 3267 szt. pustaków, a nie przepraszam jeden został, służy teraz jako stopień pod schody. Poszło więc dokładnie 3266 szt pustaków. Czyli jak masz za mało to szybko dokup, jeżeli za dużo to oddaj do hurtowni, Mam nadzieję że pomogłem. Jeżeli chodzi o forum to polecam to http://wizaz.pl/forum/ bardzo kompetentni użytkownicy i same merytoryczne odpowiedzi.

ps. Nawet nie skumałaś wypowiedzi betona44

Edytowane przez Crazy