Brok 23.03.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Witam serdecznie. Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego określa, że na terenie na którym mam swoją działkę mogę postawić tylko budynek o dachu dwuspadowym, zwrócony kalenicą równolegle do drogi. Wstępnie wybrałem taki projekt: http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_206_20.jpg Pytanie zapewne rozśmieszy większość z Was ale bardzo proszę o odpowiedź, czy dach tego domu spełnia wymogi miejscowego planu ? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 23.03.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 http://forum.muratordom.pl/post2199933.htm?highlight=#2199933 Z racji tych Wspaniałych Świąt, daruję sobie komentarze, o przydatności wyszukiwarki.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brok 23.03.2008 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Bardzo dziękuję za łagodne potraktowanie. Wyszukiwarki używałem ale jak widać mało skutecznie Wesołych i radosnych Świąt wszystkim życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 23.03.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Witam serdecznie. Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego określa, że na terenie na którym mam swoją działkę mogę postawić tylko budynek o dachu dwuspadowym, zwrócony kalenicą równolegle do drogi. Wstępnie wybrałem taki projekt: http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_206_20.jpg Pytanie zapewne rozśmieszy większość z Was ale bardzo proszę o odpowiedź, czy dach tego domu spełnia wymogi miejscowego planu ? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam spełnia a masz określony kąt nachylenia dachu, czy dowolny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 ... czy dach tego domu spełnia wymogi miejscowego planu ? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam spełnia ... j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brok 24.03.2008 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 spełnia a masz określony kąt nachylenia dachu, czy dowolny? kąt do 45 stopni także nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Czyli masz takie same wymogi planu zagospodarowania jak ja miałem - dach spełnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 24.03.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 To w planach zagospodarowania daja takie wymagania. Przeciez to idiotyzm.Czy osiedle domków jednorodzinnych musi być w stylu koszarowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.03.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 To w planach zagospodarowania daja takie wymagania. Przeciez to idiotyzm.Czy osiedle domków jednorodzinnych musi być w stylu koszarowym? Mam działkę /i już dom/ na terenie parku krajobrazowego - wymogi planu zagospodarowania dla mojej działki znalazły przełożenie na piętnastostronicowy memoriał który mówi dokładnie jaki ma być wybudowany budynek - kształt i kąt nachylenia dachu to pikuś Adaptacja mojego projektu to był koszmar i udręka - dwa razu ze Starostwa wracał projekt z zaznaczonymi niezgodnościami wymagającymi poprawek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubulec 24.03.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Czy dach namiotowy to czterospadowy, a dach z naczółkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 24.03.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Wg Atlasu dachów dachy namiotowy i naczółkowy są odmianami dachów kilkupołaciwych ale nie czterospadowych. Dach czterospadowy to dach kopertowy.Wg mnie rozstrzyganie o n-spadowości dachów które są poł ączeniem róźnycch rodzajów dachów zawsze będzie wywoływać dyskusję Uważam że dach jest jednospadowy(jednospadkowy) gdy ma połacie o jednym kącie nachylenia.Czyli nawet dach 30 połaciowy może być jednospadowy.Jeżeli ma połacie o różnych spadkach (np. w %) to dach jest tyle spadowy ile jest tych różnych spadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 24.03.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 A może w planie masz napisane minimum dwuspadowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 25.03.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Rodzaje dachów ładnie rozrysowane:http://portalwiedzy.onet.pl/80667,1,,,dachy_rodzaje,haslo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslawskia 25.03.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Dodam tylko, że przy dachu dwuspadowym masz więcej poddasza niż przy czterospadowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zioło 26.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Jeśli chcesz budować w Galicji a plan przewiduje tylko dach dwusparowy (i nie ma tam napisane z możliwością lukarn, naczółków itp. lub, że mówiąc o dachu dwuspadowym rozumie się dach "główny") to istnieje prawdopodobieństwo, że będziesz miał problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę - niestety związane to jest z widzimisię urzędników i nadinterpretacją zapisów planu czy warunków zabudowy. Wiem to z doświadczenia moich znajomych i rodziny, że jeśli nie ma napisane, że można coś wykonać to jest to traktowane, że nie można wykonać, pomimo, iż plan nie zakłada, że nie można - trochę to pokręcone, ale tak bywa.Proponuję zabrać wypis z planu zagospodarowania, wydrukowane elewacje budynku z wizualizacji i udać się do starostwa, które będzie udzielało pozwolenia na budowę, a tam zapytać KOMPETENTNĄ osobę czy dom będzie spełniał warunki planu zagospodarowania.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 26.03.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Proponuję zabrać wypis z planu zagospodarowania, wydrukowane elewacje budynku z wizualizacji i udać się do starostwa, które będzie udzielało pozwolenia na budowę, a tam zapytać KOMPETENTNĄ osobę czy dom będzie spełniał warunki planu zagospodarowania. Pozdrawiam. Przedmowca ma racje.Zádaj potwierdzenia na pismie, ze projekt nadaje sie na te dzialke.Nie wierz na slowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabahubo 26.03.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 to powiedzcie mi czym różni sie dach wielospodowy od czterospadowego? a najlepiej pokazcie na rysunku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brok 26.03.2008 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Proponuję zabrać wypis z planu zagospodarowania, wydrukowane elewacje budynku z wizualizacji i udać się do starostwa, które będzie udzielało pozwolenia na budowę, a tam zapytać KOMPETENTNĄ osobę czy dom będzie spełniał warunki planu zagospodarowania. Pozdrawiam. Przedmowca ma racje.Zádaj potwierdzenia na pismie, ze projekt nadaje sie na te dzialke.Nie wierz na slowo. Pozdrawiam Dzięki, tak właśnie zrobię - jak tylko noga mi się zrośnie i będę mógł chodzić. Narty są fajne, ale nie zawsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zioło 27.03.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 to powiedzcie mi czym różni sie dach wielospodowy od czterospadowego? a najlepiej pokazcie na rysunku?? Każdy dach, który ma więcej spadów niż jeden jest dachem wielospadowym poczynając od dachu dwuspadowego. Dlatego dach czterospadowy jest dachem wielospadowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabahubo 27.03.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 no własnie w moim planie zagospodarowania jest mowa o dachach czterospadowych. Tzn jakich jaka jest roznica podkreslam roznica miedzy czterospadowym a wielospadowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts