Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do {przed} dziennika adaptacji :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 467
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oj j boje sie ze nie sprostam Waszym oczekiwaniom jesli chodzi o wykonczeniowke.... Wy kobiałki :) jestescie obtrzaskane na dyskusjach u Efilo i w podobnych dziennikach a ja jestem daaaaleko w tyle w mozliwosciach :) (i przyznam szczerze nie rozróżniam większości marek w tych dziennikach stosowanych:))

Ale na pewno nie omieszkam sie pochwalic. Wiem na pewno ze chcialbym mieszac szarosci z drewnem, ciepłym i chłodnym. Szarosci to kamien i beton, moze jakieś płytki (jesli bedzie mnie stać). I raczej chciałbym tam wizualny spokój więc zdobnictwo raczej oszczędne lub wcale, proste bryły, prostopadłosciany, spokojne stonowane powierzchnie, wizualny odpoczynek.... Tyle teraz wiem, mam sporo zdjec wnetrz ale przestalem do tego siegac nawet, czasu teraz brak.

Tasuje sie troche na pietrze, próbuję tam coś robic i ustawiac. Ale nic z tego nei wynika.

Jednak jak tylko cos sie wyklaruje powaznego - podziele sie na pewno !

oszczednosci formy zawsze popieram :) (mimo tego mojego wydziwiania...)

Jesli o mnie chodzi to szarości chce bardziej w tych proporcjach co u Ciebie, czyli akcenty, kluczowy obiekt jak sciana kominka, cośna zasadzie znaczącego i wyraźnego dopełnienia. podsumowania.

Mimo wszystko drewno bedzie dla mnie podstawowym (tanim) materiałem. No i moze gdzies jakies sciany beda w tynkach ale to kaska. Zobaczymy...

No widziałem którejś nocy u Ciebie w dzienniku te kolorki na górze, nie można ich nie zobaczyć ;) w nocy w pokoju mi sie zrobilo jak w filmie sci-fi :)

Nie wiem Irma, chyba dziecinniejesz... :lol: :lol: :lol: Tez wcale tak nie chce znowu mega surowo... Na przyklad absolutnie musze miec kule ze szkielek na suficie, no muszeeeeee... :roll: :oops:

No Małgoś przyznam szczerze że jestem w szoku :)... Nie chcialo mi sie wierzyć że, Ty na poważnie z tym betonem pojedziesz, a tu na podłodze jakieś czary mary widze odchodzą i wszystko zmierza chyba rzeczywiscie do tego. Zaczynam troche żalować że nie pilnuję tego forum bo mi ciekawe rzeczy uciekaja....

Obiecuję, nadrobię ! tylko zaspę zdejmę z odśnieżarki zawodowej...

:) i cóż mogę na to powiedzieć? to jakoś tak samo...fajny projektant, co nie?

wiesz, moim zdaniem to dobra cecha nie bać się, szukać, zwlaszcza że chyba gdzies pisalas że te Twoje farbki sie idealnei zamalowuja wiec eksperymentować można. Czekam z ciekawoscia jak wyjda te podłogi z tych listeweczek.. w weekend chyba przegrzebie jednak te Wasze dzienniki i polukam.. ciekawosc mnie znow wzięła :)

Nie wiem Irma, chyba dziecinniejesz... :lol: :lol: :lol: Tez wcale tak nie chce znowu mega surowo... Na przyklad absolutnie musze miec kule ze szkielek na suficie, no muszeeeeee... :roll: :oops:

No Małgoś przyznam szczerze że jestem w szoku :)... Nie chcialo mi sie wierzyć że, Ty na poważnie z tym betonem pojedziesz, a tu na podłodze jakieś czary mary widze odchodzą i wszystko zmierza chyba rzeczywiscie do tego. Zaczynam troche żalować że nie pilnuję tego forum bo mi ciekawe rzeczy uciekaja....

Obiecuję, nadrobię ! tylko zaspę zdejmę z odśnieżarki zawodowej...

No jak mozesz nie sledzic MOJEGO betonu? :o :lol:

Bedzie pieknie, juz niedlugo. 8)

:) i cóż mogę na to powiedzieć? to jakoś tak samo...fajny projektant, co nie?

wiesz, moim zdaniem to dobra cecha nie bać się, szukać, zwlaszcza że chyba gdzies pisalas że te Twoje farbki sie idealnei zamalowuja wiec eksperymentować można. Czekam z ciekawoscia jak wyjda te podłogi z tych listeweczek.. w weekend chyba przegrzebie jednak te Wasze dzienniki i polukam.. ciekawosc mnie znow wzięła :)

u mie to dopiero za jakieś 2 tyg. warto będzie zajrzeć. Bo listewki będą pobielone i zaczną montaż schodów i drzwi.

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Nam się zachciało mieszkać w domu, kiedy znajomi jadąc na wakacje zostawili nam domek w lesie pod opieką. Wychodziłam rano na trawkę z kocykiem i było tak cudownie, ze wogóle nie mogłąm pojąc dlaczego wciąż jeszcze mieszkam w miescie.

miłego mieszkania.

witam dziewczęta :)

Zawsze słucham się mądrzejszych ode mnie :)

Zaczne w tym roku, do bloków i tak mus wrócic, przynajmniej do wrzesnia/października... ale to juz przesądzone, że sie potem zbieram.

Z piecem mam problem bo nei chce ciagnac ale dojdę dlaczego (prawdopodobnie ruszt trzeba przeczyścić, ale to jutro jak zgaśnie po nocy). Wtedy sie pochwalę :). Nie wiem jak u Was ale u mnie dookoła choinki całe w śniegowej pierzynie :) przyznaję coś oczywistego - dużo bardziej chce sie pracować ;)

• 3 weeks później...

ŚWIĄTECZNIE SIĘ WITAM! :D :D :D

Wróciłeś już z tych pięknych, dzikich stron? Czy świętujesz z kotami? :wink:

Pozdrowienia zostawiam, kwiatki i jajeczka przed drzwiami... :wink: 8) :D :D

http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/PISANKI_003_p-2684_429.jpg