CityMatic 22.01.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Mam do Was pytanie w kwestii tynków wewn. Wyliczyli mi, że na dole (m36b) jest do zrobienia ok. 600m Czy to możliwe Wydaje mi się bardzo dużo. Tak, coś koło tego chyba w M36a jest 625m2, ale ja mam ścianę w garażu......więc i u Ciebie niewiele mniej. Pamiętaj że liczy się całe ściany i nie odlicza się otworów - z tego względu że obrobienie "glifów"jest w cenie ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 22.01.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 ZaPP najlepiej policz z projektu - wszystkie wymiary ścian są podane i tak jak pisze City - nie odlicza się otworów od ceny. Ja pamiętam, że liczyłam i wyszło podobnie jak panu od tynków. A jak masz wątpliwości, to zawsze można pomierzyć ściany razem z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaPP 23.01.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Dziękuję za info. Miałem nadzieję, że wyjdzie mniej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 24.01.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 hahaha... jestem akurat we Wrocławiu. Wracam jutro. Gdybym był sam to pewnie mógłbym jakoś zboczyć z drogi Ja zapraszam do Polkowic, to tylko 80 km od Wrocławia. Ale niestety chyba za późno odczytałem Twojego posta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 24.01.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 ooo zajefajnie! Mam kolegę w Polkowicach to można to połączyć We Wrocławiu będę dokładnie za miesiąc to chętnie bym skorzystał Jaki smak nalewki brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 24.01.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Noooo, to jak wy się nasmarujecie tymi nalewkami, to ja nie wiem czy Ty dobre decyzje podejmiesz, songoku Nie to, żebym zazdrościła, nieeee....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 24.01.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 haha aga zapraszam, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 26.01.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 ooo zajefajnie! Mam kolegę w Polkowicach to można to połączyć We Wrocławiu będę dokładnie za miesiąc to chętnie bym skorzystał Jaki smak nalewki brać No to zapraszamy, daj wcześniej znać kiedy będziesz a co do nalewki to też coś w spiżarni się znajdzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.01.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam serdecznie U mnie zima nie odpuszcza - teraz wieje i nadal tworzą się zaspy....krajobraz ....zasypuje powoli budowlaną "wygódkę" a przed domem coraz więcej śniegu ...aby wjechać do garażu. Z ciepłym pozdrowieniem..... oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkaradzio 03.02.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 ooo zajefajnie! Mam kolegę w Polkowicach to można to połączyć We Wrocławiu będę dokładnie za miesiąc to chętnie bym skorzystał Jaki smak nalewki brać Zapraszam do łodzi - nie ze względu na nalewkę, ale po prostu blisko jest. . Z tego co wiem, to kilka kilometrów dalej jest jeszcze jedna Przystań, ale to trzeba by już bezposrednio z gospodarzem, kolegą jwakiem. U nas stoi wersja z poddaszem użytkowym. Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 03.02.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 super! Chętnie skorzystam. W następny weekend jesteś..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 06.02.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Cześć, po dłuuuugich dyskusjach ostateczny kształt po aranżaci wygląda mniej więcej tak: z 4 pokoi zrobilismy 3 z opcją powrotu do 4 kosztem pralni. Nie planujemy, ale gdyby zamiast 2 dzieci pojawiła się 3 to jest opcja..haha Co sądzicie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.02.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Co sądzicie..? Całkiem ciekawe rozwiązanie - bardzo jestem ciekaw jak to będzie wyglądało gdy już domek będzie stał. Napiszę to teraz , bo potem się zapomni - jak będziesz robił dach to pamiętaj o drabince anty-śniegowej nad wjazdem i wejściem do domu - będziesz miał tam prawdziwy zrzut Fajna działeczka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 10.02.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Dzięki Citi, drabinka obowiązkowa No i po wizycie u Szkaradzia! Serdeczne dzięki za poświęcony czas, mam nadzieję że nalewka nie postoi zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 12.02.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) Songoku, bardzo fajny domek. Fajny pomysł z poszerzeniem jadalni kosztem salonu, nie wiem tylko czy zadaszony taras nie będzie za mały... ale pewnie to przemyślałeś. No i myślę sobie, że trzeba by ocieplić tę ścianę garażu, która przylegać będzie do sypialni - zwłaszcza, że to będzie północna strona. Okna widzę też pozmieniane, w salonie na pewno nie będziecie mieć ciemno A co oznaczają te delikatnie przerywane linie - np w wejściu z salonu do korytarza prowadzącego na pokoje, w przedpokoju przy szafach też są takie i za łazienką w korytarzu? Przemyśl też drzwi z kuchni do spiżarki - czy nie zrobić przesuwanych - albo w ścianie albo na ścianie spiżarki na przykład - bo otwieranie drzwi na sprzęty kuchenne wydaje mi się mega niewygodne. My mamy kuchnię tak jak jest w projekcie to narysowane i u nas drzwi otwierałyby się na bok lodówki... zrobiliśmy przesuwane po ścianie w spiżarce i wg mnie to była dobra decyzja, na przeciwko tego boku lodówki mam piekarnik i jakoś nie wyobrażałam sobie jeszcze w tym wszystkim tych drzwi otwieranych, zwłaszcza, że one są przeważnie otwarte, bo często się tam wchodzi jednak, zwłaszcza jak się gotuje, my mamy tam jeszcze stojak na worki z segregowanymi śmieciami. Najpierw myślałam, ze damy go do kotłowni, ale latać z każdym plasticzkiem do kotłowni bez sensu. Ostatecznie stojak stanął w spiżarce, blisko kuchni, która generuje najwięcej śmieci przecież... ale każdy ma swoją wizję, zwracam tylko uwagę, że to temat do ewentualnych przemyśleń. Pozdrawiam Ps. I proszę, przemyśl jeszcze tę blachę na dach... Edytowane 12 Lutego 2014 przez agagrusz Ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 12.02.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Aga dzięki za recenzję Taras będzie mniejszy to fakt, ale wyjścia nie było. 2 fotele się zmieszczą i jakiś stoli mały - to wystarczy Ocieplenie od strony garaży będzie oczywiście. Drzwi przesuwne do spiżarki widziałem u Szkaradzia i to jest mega fajny pomysł - tez tak zrobię On miał to jeszcze fajnie połączone ze światłem - otwierając drzwi automatycznie włącza się oświetlenie Te przerywane linie to z tego co widzę linia wieńca kończącego ściany (tak poglądowo) Blachę z dachu już mi wybiliście Na dach wymyśliłem sobie dachówke płaską. Cholernie drogo w ceramice to wychodzi. Znalazłem jednak chyba złoty środek i wybrałem dachówke brtonową Euronit Kapsztad. Płaska ceramika to kosz ponad 52k PLN z betonową powinienem się zmieścić w 42k PLN. P.S Kupiłem już okna nawet Wybrałem Schuco SI82 od forumowego guru Jereko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 12.02.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 No to będziemy mieć prawie takie same okna - też Schuco SI82 tylko my mamy z firmy J a nie H :) Co do blachodachówki - kamień z serca Hihi, z tymi liniami jakoś się nie zorientowałam, myślałam, ze może to też jakaś innowacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga01 12.02.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 ja mam przystań w wersji z poddaszem i trochę namieszałam w kuchni. Mianowicie dostawiłam ścianke za która stoi lodówka - kuchnia zrobiła sie mniej otwarta na salon i ja to sobie cenię, przesunęliśmy ściankę w spizarni w stone korytarza i zamurowalismy przejscie - noszenie zakupow przez salon nic a nic nie boli a spizarka zrobila sie pojemniejsza i bardzo funkcjonalna IMHO. Zielone to szafki w spizarni, niebieska to lodowka. Tak pi razy drzwi to wuyglada A - i drzwi w spizarni mam tez suwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 12.02.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Tyż można Ja planuję jeszcze ścianke suwaną przed wyspą od strony stołu jadalnego. Chciałbym aby była wysuwana ściany między salonem a spiżarnią. W w razie potrzeby zamknie kuchnie. Będzie 2 w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 18.02.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Sezon na grzanie w pełni, zapytuje grzejących gazem jak tam rachunki? Moje ostatnie dwa miesiące to 462m3. (grudzień / styczeń). Chętnie poznam Wasza ustawienia kotłów oraz sam podzielę się swoimi. Szukam cały czas najbardziej optymalnych ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts