kinia_kinia 02.05.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Roślinki śliczne,a grzybki świetne, szkoda, że to nie np. ''prawusy'' Jeżeli mogę coś doradzić, to oberwanie ''kuciek''- młodych pędów na sośnie, będzie gęstrza , a z kuciek można zrobić syrop leczniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.05.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 , szkoda, że to nie np. ''prawusy'' Smardze są bardziej cenione niż prawdziwki , co najśmieszniejsze jest ich coraz więcej, ponadto poza posesją są pod ochroną Pozdrawiam http://wyborcza.pl/czystewajractwo/1,116100,10067325,Co_sie_stalo_ze_smardzami_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 06.05.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witam wszystkich , również nowych przystankowiczów. Widzę że po zimowej przerwie niezły ruch się tu zrobił . Jedni delektują się smakiem kożystania z już gotowego domku. Dopieszczają szczególy i bawią się aranżacją ogrodów , inni są na początku drogi . Niełatwej ale jakże radosnej na samym końcu gdy zasiądą w fotelu przed kominkiem z fliżanką gorącej, porannej kawy... My jesteśmy chyba za połową tej drogi . Aktualnie schną nam wylewki i czas na decyzje związane z wykończeniem . Wczoraj kupiliśmy płytki do kotłowni . Myślę że właśnie płytki na ścianach i podłodze pozwolą na łatwe utrzymanie czystości w tym pomieszczeniu. Aranżacja poszczególnych pomieszczeń to naprawdę duże wyzwanie... pewnie skożystamy z pomocy fachowca... życzę wszystkim na starcie wytrwałości i dobrych decyzji , a tym co już mieszkają radości z dzieła swoich rąk. Pozdrawiamy Darek i Agnieszka. ps. Dla "wtajemniczonych" wybór duuużych okien w salonie to naprawdę świetna decyzja. Dzisiaj zrobił bym jeszcze szersze , takie by prawie schodziły się w narożniku salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 06.05.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 hehe u mnie właśnie pierwsza warstwa cegły poszła wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 06.05.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 A my walczymy z papierami dopiero, więc jesteśmy na starcie Kangur a możesz jakieś zdjęcie pokazać swoich okien, ciekawa jestem, bo też chcę duże okna, jestem ich fanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 06.05.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 ja sobie w salonie zaprojektowałem HS 400x235 i FIX 250x235, mam nadzieję, że nie przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 07.05.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 ja sobie w salonie zaprojektowałem HS 400x235 i FIX 250x235, mam nadzieję, że nie przesadziłem To są wymiary okien? A te oznaczenia przed nimi co oznaczają? A tak w ogóle to z czego budowaliście z suporeksu jak jest w projekcie czy z porothermu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 09.05.2014 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Kinia fix to takie stałe okno, nieotwieralne. A HS to przesuwne. Jak będziesz na etapie okien, to przestanie to być takie tajemnicze My budowaliśmy z pustaka ceramicznego, tzw. maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 09.05.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 (edytowane) A my walczymy z papierami dopiero, więc jesteśmy na starcie Kangur a możesz jakieś zdjęcie pokazać swoich okien, ciekawa jestem, bo też chcę duże okna, jestem ich fanką Witaj kinia , nasze HS-y to 300x225 - chyba jakoś tak - dzisiaj z czystym sumieniem zrobił bym 400 . wkleję jeszcze zdjęcie z aktualnego stanu, ale to może jutro . Dzisiaj to okno od strony niezadaszonego tarasu dał bym o dwa i pół pustaka szersze w kierunku narożnika . Obydwa okna to HS-y . Chodziło o funkcjonalność dlatego nie robiliśmy fixa choć byłby sporo tańszy. Jeśli chodzi o suwanki to są dwie konstrukcje , jedna w systemie bezprogowym czyli HS i jest to wersja droższa, druga to na pełnej ramie jak normalne okno . Mnie się ta tańsza wersja nie podobała , ale to kwestia gustu i zasobności portwela. Mogę jedynie dodać że warto dołożyć do HS-ów. Edytowane 9 Maja 2014 przez kangur6820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 12.05.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Okna super, lubię duże okna;-) Ja chcę wielkie okna przesuwane z wyjściem na taras , ale z jednej strony, chyba tej od ogrodu. Najlepiej jakby mogły być na całej ścianie, ale to się zobaczy, bo cenowo to będzie jakaś masakra pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 12.05.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 cześć Pytanko, jak rozwiązaliście kominy?Ja chyba kupię pustaki keramzytobetonowe i wpuszczę tam jakąś rurę, kwasówkę lub ceramikę. Kominy systemowe są sporo droższe a taki system to mogę sam "poskładać". Dobrze myślę? Kolejna sprawa. Kolumna(podpora) na tarasie. Nie chcę jej robić pod siatkę/klej/styropian. Chciałbym ją postawić ze zwykłej cegły (ze względów estetycznych). Problem mam w tym jak ją odizolować cieplnie od wieńca....? Myślałem, żeby kupić bloczek isomuru i pod samym wieńcem włożyć, ale są tylko w jakiś absurdalnych długościach po 60 cm... jakies pomysły..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 16.05.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 mały update u mnie na zdjęciach się ekipie pomyliła wielkość drzwi z kuchni na taras i zrobili 2 m zamiast 2,35 - po weekendzie będą musieli poprawić https://drive.google.com/?tab=wo&authuser=0#folders/0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 17.05.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Czy tylko mi się nie chce link otworzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.05.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 może teraz https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 21.05.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Słuchajcie możecie mi powiedzieć ile macie kW? Czy wszyscy mają 12, 5 kW czy jest ktoś kto ma mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 21.05.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Piec??? Ja montuję 25kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 22.05.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Piec na gaz będzie. 25 kW to bardzo dużo. Kupę kasy będziesz płacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.05.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Słuchajcie możecie mi powiedzieć ile macie kW? Czy wszyscy mają 12, 5 kW czy jest ktoś kto ma mniej? Ja mam 13,7 kW a więc więcej , ale 25kW to zdecydowanie zbyt dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 22.05.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 CityMatic a możesz mi powiedzieć ile płacisz za przesył co miesiąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 22.05.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 przecież one płynnie sobie moc regulują... tu raczej nie chodzi o ogrzewanie, ale o CWU... 25kW to prawie przepływowo ogrzeje jak dużo potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts