Sabinam 27.06.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Witam My również wybudowaliśmy dom wg projektu spokojna przystań. Część poddasza zaadoptowaliśmy, a schody zabiegowe zostały zamontowane w miejscu garderoby.Pozdrawiam Edytowane 1 Lipca 2014 przez Sabinam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.06.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Witam My również wybudowaliśmy dom wg projektu spokojna przystań. Część poddasza zaadoptowaliśmy, a schody zabiegowy zostały zamontowane w miejscu garderoby. Pozdrawiam Witam Serdecznie Może jakieś fotografie? dobrze by było zobaczyć jak inni się wybudowali - wszak każdy domek jest inny i ma swój urok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 30.06.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 u mnie też się prace posuwają jest trochę zdjęć z zalewania wieńca i dzisiaj ze stawiania więźby to co jest postawione to efekt jednego dnia pracy https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 01.07.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 2 nowe zdjęcia - więźba po 2 dniach pracy https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 05.07.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Wtam wsztstkich, mam pytanko : stoję przed wyborem wkładu kominkopwego i padło na otwierany do góry .Wykluczam te najdroższe, monter zaproponował mi wkład z kratek o nazwie Maja. Niestety opinie o produktach tej firmy są bardzo różne może macie w tej materii jakieś doświadczenie i możecie coś podpowiedzieć,,,? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 05.07.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 też się zastanawiam nad mają BS, ale otwieraną - mam te same dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 05.07.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Nie wiem jak innym, ale mi się nie otwiera strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.07.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Niestety opinie o produktach tej firmy są bardzo różne może macie w tej materii jakieś doświadczenie i możecie coś podpowiedzieć,,,? Pozdrawiam Ja mam wkład Felix z dolotem powietrza, nie narzekam, jest, pali się w nim drewno i tyle, nie jest to model z podnoszoną szybą, lecz normalnie otwierany w lewo. Co do jakości to cóż widziałem gorsze wkłady i lepsze - teraz zamontował bym z PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 06.07.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Witam po przerwie Songoku pamiętasz jak pisałem że będziemy budować razem? Widziałem Twoje zdjęcia i powiem Ci że depczę Tobie po piętach zaawansowanie moich prac widać na zdjęciu. Masakra nie mam czasu zacząć budować domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 06.07.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 hahaha u mnie więźba już skończona:D https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaDawid 12.07.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Prosze o opinie nt. rekuperacji w naszym domku:) Koszt instalacji i uzytkowania, opinia taka z zycia i czy zrobili byscie ponownie? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 15.07.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Baardzo powoli poruszam się naprzód Zamieniłem bloczki betonowe na pustaki szalunkowe (szalunek tracony) wychodzi duuużo taniej i dużo mniej roboty ktoś już budował tak ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.07.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Prosze o opinie nt. rekuperacji w naszym domku:) Koszt instalacji i uzytkowania, opinia taka z zycia i czy zrobili byscie ponownie? Pozdrawiamy Czy zrobiłbym raz jeszcze - oczywiście- sprawdza się i zimą i latem - szczególnie z GWC Co bym zmienił - wykonałbym instalację z dedykowanych przewodów elastycznych, wykonałem z rur "szpiro" i samodzielnie izolowałem. Koszt eksploatacji ok 400 zł - 450 zł rok e.elektryczna +filtry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 16.07.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 dlaczego z dedykowanych? Tez zamierzam robić ze spiro, co w nich złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.07.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 dlaczego z dedykowanych? Tez zamierzam robić ze spiro, co w nich złego? Są zbyt miękkie,bardzo wrażliwe na uszkodzenia, nie nadają się do czyszczenia i bardzo kłopotliwe przy zmianie(przeróbkach). Uważam, że lepsze są te dedykowane i tyle, widziałem, miałem w rękach są z twardego tworzywa i lepiej je jest ocieplić ponadto Pe-Flex-y można kupić już w atrakcyjnych cenach. ok 350 zł za 50mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 17.07.2014 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 hmmm.... rozumiem kwestię przeróbek i ocieplenia, ale pytanie: czy Ty kiedykolwiek czyściłeś te rury czy może zamierzasz???? pytam bo nie wiem. nei słyszałem nigdy żeby ktos czyścił te kanały. Wszyscy o tym mówią, ale nikt nie czyści bo i po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.07.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 hmmm.... rozumiem kwestię przeróbek i ocieplenia, ale pytanie: czy Ty kiedykolwiek czyściłeś te rury czy może zamierzasz???? pytam bo nie wiem. nei słyszałem nigdy żeby ktos czyścił te kanały. Wszyscy o tym mówią, ale nikt nie czyści bo i po co Czyściłem sprężonym powietrzem w przeciwnym kierunku czyli z pomieszczeń w kierunku rekuperator i kominka. Wykonałem sam hybrydę tzn połączenie powietrza rozprowadzającego DGP I Wentylacji - obecnie jest zespół filtrów, ale wiem jakie problemy są związane z tą procedurą. Czyścić trzeba chyba wszystko prócz szyb (zespolonych) wewnątrz. Natomiast tak jak napisałem wcześniej dzisiaj wykorzystał bym rury PE nie dlatego, że te co mam nie spełniają swojej roli, ale uważam, że są lepsze. Jedyna ich wada to ograniczone przenoszenie temperatury DGP, ale piszemy tu o rekuperacji, a więc taka instalacja jak moja musiałaby mieć instalację z kanałów alu i pe. PS; jak większości tu wiadomo nigdy nie ukrywałem co bym zmienił, albo co zaniedbałem podczas budowy i wiedząc, że inni mogą mieć lepiej to polecałbym rury z tworzywa nie z aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 17.07.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) ok rozumiem i doceniam a mógłbyś wrzucić link do tych rur, te co znalazłem wyglądają jak zwykłe grube peszle, też sa karbowane. Dalej nie potrafię sobie wyobrazić co dmuchnięcie sprężonym powietrzem może dać. Te rury maja ze 10-15 m długości i ich nie przedmuchasz waląc powietrze od anemostatu. Tak myślę, może jest inaczej. a tymczasem na mojej budowie: https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing dachówka bardzo nam się podoba, wygląda super Edytowane 17 Lipca 2014 przez songoku_xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.07.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ok rozumiem i doceniam a mógłbyś wrzucić link do tych rur, te co znalazłem wyglądają jak zwykłe grube peszle, też sa karbowane. Dalej nie potrafię sobie wyobrazić co dmuchnięcie sprężonym powietrzem może dać. Te rury maja ze 10-15 m długości i ich nie przedmuchasz waląc powietrze od anemostatu. Tak myślę, może jest inaczej. http://sklep.termokontrol.com.pl/33-system-pe-flex tutaj jest wiele A o dmuchaniu w anemostat to trzeba sobie wyobrazić korek z otworkiem którym z jednej strony wtłacza się powietrze, a z drugiej również korek z otworem i zaworem którym to powietrze się wypuszcza; układ jest na tyle szczelny, że dochodzi do sprężenia i wydmuchania nagromadzonego kurzu z układu,dodatkowo potrząsa się rurami rurociągu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 17.07.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 citi a jaką przewagę mają te plastikowe nad spiro? pytamboniewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts