CityMatic 17.07.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 citi a jaką przewagę mają te plastikowe nad spiro? pytamboniewiem Z tego co widziałem oglądając taką rurę - jest gładka w środku, a karbowana na zewnątrz(przypomina rurę arot elektryczny)mniejsze opory przepływu, jest antystatyczna i bardzo sztywna - stanąłem na niej i nieznacznie się ugięła potem powróciła do swego kształtu pierwotnego - spiro byłaby płaska jak blaszka, mniej przewodzi, a co za tym idzie mniej oddaje ciepło. To tyle lub, aż tyle napisałem, że chciałbym mieć, pewnie za kilka lat....będę miał szkoda wymieniać gdy te są jeszcze ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.07.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 dachówka bardzo nam się podoba, wygląda super Faktycznie płaska dachówka wygląda bardzo ładnie i "schludnie" firma dekarska jak widzę wie jak i co robi więc i daszek wygląda bardzo ładnie. ps.pozwoliłem sobie przegrać obrazek do forum Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 22.07.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Songoku jeśli można wiedzieć ile wam krzyknęli za robotę dachu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 22.07.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 15 000 netto z kominami ogólnie polecam ekipę, ogarnięci. Jak coś to dam namiar. generalnie NIE polecam firmy euronit w polsce. EBM (dystrybutor) to porażka na maxa!!! Nie przyjmują zwrotów, domówienie towarów problematyczne (czas) i nawet doliczają za rozfoliowanie palety jak ktoś nie zamawia pełnej. SIC!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 22.07.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 To trzeba bez recepty Ogólnie jak się podowiadywałem to takie ceny są od 15 do nawet 27 tyś :/ To jest pięta tego domu niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 22.07.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 stąd uważam, że cena za robociznę jest dobra, ale całościowe koszty dachu powoli mnie przytłaczają... Cóż taki lajf, można było blacha opitolić... za to wygląda ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.07.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 stąd uważam, że cena za robociznę jest dobra, ale całościowe koszty dachu powoli mnie przytłaczają... Cóż taki lajf, można było blacha opitolić... za to wygląda ładnie Wiesz......z blachy to może być samochód, a tak nawiasem mówiąc nie widziałem samochodu z ceramiki ps.pisałem kiedyś- mój dach z Ceraton-a kosztował (całość) 55 tyś.brutto. z czego odebrałem ok 6 tyś vat-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 22.07.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 za cały dach? u mnie 50 000 będzie kosztowało pewnie same pokrycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 23.07.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 A ja robię z blachy Niestety takich dobrodziejstw jak ze zwrotem Vat-u już nie ma, ale nie zmienia to faktu że jednak obstaje za blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.07.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 A ja robię z blachy Niestety takich dobrodziejstw jak ze zwrotem Vat-u już nie ma, ale nie zmienia to faktu że jednak obstaje za blachą Tutaj oczywiście nikt nie neguje dachu z blachy, tym bardziej, że SP to domek ogólnie parterowy i bez poddasza użytkowego więc dźwięki dochodzące z tytułu opadów lub nagrzewanie się szczególnie blach ciemnych tak znacząco nie wpływa na komfort mieszkania w domku. Ładne są dachy w rąbek , szczególnie w modnych barwach biało stalowych(szarych)lub ciemno grafitowych. W zależności od miejsca(działki)gdzie stoją dobiera się dach aby pasowały. Realizacja SP na Podhalu gdzie królują domy z kamienia i pokryte są gontem, też by ciekawie wyglądała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 23.07.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 ładne są rąbki ale trzeba mieć ekipę najwyższych lotów (cena :/ ) widziałem dachy zrobione przez kiepskie ekipy i wyglądały dokładnie tak jak ich późniejsze nagrobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowa 04.08.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Niestety z wykonawcami tak to jest. Dlatego my jeździmy po różnych "budowach", patrzymy a jak się podoba pytamy o to jaka to grupa realizowała Wiem już, że są producenci blachy ( tytan-cynk), którzy szkolą ekipy i potem je polecają. Przy większej ilości sprzedanego materiału nawet przyjeżdżają bezpłatnie w trakcie budowy i ponoć na koniec dają certyfikat Zapewne nie można tu podawać firm, napiszę zatem, że nazwa firmy na R. Ceny nie są niskie, ale jak chcę mieć spokój na dłuższy czas z dachem, to zaczynam odkładać. Takie są plany na teraz. Zobaczymy jak wyjdzie " w praniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.08.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Witam bo to tak jest:Każdy by chciał: ładnie, dobrze i tanioAle tak się nie da i nie ma przecież nigdzie - coś trzeba z tego wybrać, abo zdecydować się i cieszyć się spokojem.Dobra blacha musi kosztować, a dobre ułożenie dachówki(cementowej czy ceramicznej)również.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 14.08.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 cześć nowy update zdjęć z budowy: https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Jutro elektrycy skończą pracę to wrzucę parę fotek. Piony wentylacyjne już wykute. W niedzielę/poniedziałek będzie montowana wentylacja mechaniczna a we wtorek wchodzą tynkarze. Z prac okołobydynkowych to GWC już zakopane, woda i prąd w budynku, kanalizacja już odprowadzona do studzienki z przepompownią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 16.08.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 i 3 zdjecia z etapu elektryki https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.08.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 i 3 zdjecia z etapu elektryki https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Ciekawa instalacja nowoczesna bez puszkowa - łatwo ją zlokalizować wykrywaczem instalacji Udzielę Ci rady - dokładnie sfotografuj miejsca w którym przewodów jest dużo - szczególnie te miejsca gdzie tworzą cała płaszczyznę(ładnie opisz te fotografie)aby w przyszłości wiedzieć jak i gdzie są pod tynkiem. Przydaje się to bardzo często, szczególnie gdy trzeba powiesić jakiś obrazek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Citi zdjęcia mam w pakiecie od elektryka Powiedział, że on już teraz nie robi tradycyjnie z puszkami choć jest to elektryk starszej daty a tacy często niechętnie podchodzą do nowości. "wadą" może być ilość zużytego materiału bo wyszło za materiał 2 razy więcej jak za robociznę. I punktów mi wyszło prawie 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.08.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Powiedział, że on już teraz nie robi tradycyjnie z puszkami choć jest to elektryk starszej daty a tacy często niechętnie podchodzą do nowości. "wadą" może być ilość zużytego materiału bo wyszło za materiał 2 razy więcej jak za robociznę. starej daty = to taki jak ja I punktów mi wyszło prawie 150 Właśnie to jest zaleta - obecnie warto jest mieć punktów tyle, aby ograniczyć "przedłużacze"do minimum. Widzę na fotografiach instalację alarmową - elektryk też od alarmów czy dodatkowo jakaś firma?. Pytam z ciekawości bo elektrycy(nie chwaląc się) to dobrzy instalatorzy niskonapięciowych instalacji w tym LAN -u i instalacji TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 kable układał elektryk a potem "zawołał" innego kolesia z którym współpracuje i ten uruchomił całą instalację. Alarm opart na kontaktronach i inercji bo to jest parterówka i ciężko odciąć jakąś konkretną strefę. LANu nie układałem - myślisz, że to błąd? Chyba przyszłość należy do bezprzewodówki. TV rozprowadzona po pokojach, rozprowadzone też kable od termostatów pokojowych. Gadaliśmy o kinie domowym i jutro wpadną jeszcze położyć peszle w wylewce do głośników z tyłu i HDMI pod projektor w suficie (nie wiem czy wykorzystam, ale jak teraz nie ułożę to póżniej będzie problem) Cholera muszę dziś jakiś HDMI kupić... damn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 tych punktów wyszło tez tyle bo w wielu miejscach są schodówki i krzyżowe... sporo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts