Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

LANu nie układałem - myślisz, że to błąd? Chyba przyszłość należy do bezprzewodówki.

Tak , przyszłość to już teraźniejszość oparta na WiFi- u mnie współpracują urządzenia przez to połączenie.

Kina domowego nie robiłem bo jak widzisz to parterówka i dla sprytnego ( a dodatkowo nie wiadomo gdzie to ostatecznie wypuścić) można przewiercić przez strop i połączenia wykonać na strychu.

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pytam z ciekawości bo elektrycy(nie chwaląc się) to dobrzy instalatorzy niskonapięciowych instalacji w tym LAN -u i instalacji TV.

Hmmm :) na ten temat mam akurat trochę odmienne zdanie. Songoku masz w ogóle jakieś czujniki ruchu?? czy tylko kontaktrony i inercyjne ??

Nie położył Ci UTP razem z telewizją ??

co do telewizji to jest w salonie jeden koncentryk i UTP tak jak w sypialniach. Po co drugi koncentryk?

Jeśli chodzi o głośniki zewnętrzne to odradzał robienie na przełącznik bo będą szumiały. Zasugerował bezprzewodowe i chyba to będzie lepsze rozwiązanie bo nie mam kabla a trzeba by było go kupić już i wrzucić. W sumie nawet nie wiem jaki. można by było się zastanowić nad tymi głośnikami, ale chyba raczej bez przełącznika z niewielkim polem "styku" tylko przełączać przewody przy nadajniku audio.

Ewentualnie kupić taki, gdzie będzie można sterować tymi na zewnątrz jako oddzielną "sekcją" coś na zasadzie prawy-lewy, przód tył.

Nie wiem co przełącznik ma wspólnego z szumieniem głośników ?? :) jeśli tak by było to szumiały by z powodu wkręcenia kabla w zacisk amplitunera albo na lutach w czinczach :) Coś ten elektryk jakieś nowe prawa wymyśla. A drugi koncentryk do jednoczesnego nagrywania i oglądania czego innego w tym samym czasie. Może być i do tego City ale tą sprawę się rozwiązuje Multiswitchem

Na jednym cyfrową i satelitarną ogarniesz. Jak nie potrzebna Ci ta opcja z nagrywaniem. Jak by faktycznie miało szumieć to by mnie klienci powiesili dawno bo sporo takich instalacji zrobiłem ( a niektóre nie na jakiś tam Yamahah tylko sprzęt naprawdę HiEnd (wiadomo wtedy inne kable idą ) Ale co mu zrobić może wie coś czego ja nie wiem :). Ja ze swojej budowy zdjęć nie wstawiam bo na razie nie ma po co :p