CityMatic 18.08.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 LANu nie układałem - myślisz, że to błąd? Chyba przyszłość należy do bezprzewodówki. Tak , przyszłość to już teraźniejszość oparta na WiFi- u mnie współpracują urządzenia przez to połączenie. Kina domowego nie robiłem bo jak widzisz to parterówka i dla sprytnego ( a dodatkowo nie wiadomo gdzie to ostatecznie wypuścić) można przewiercić przez strop i połączenia wykonać na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 18.08.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Pytam z ciekawości bo elektrycy(nie chwaląc się) to dobrzy instalatorzy niskonapięciowych instalacji w tym LAN -u i instalacji TV. Hmmm na ten temat mam akurat trochę odmienne zdanie. Songoku masz w ogóle jakieś czujniki ruchu?? czy tylko kontaktrony i inercyjne ?? Nie położył Ci UTP razem z telewizją ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 teraz są, ale potem raczej ich nie będzie (oprócz garażu i przy klawiaturze w wiatrołapie pewnie) czy UTP to te kable do netu w domu? Jeśli tak to nie układałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 18.08.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 A jak chcesz potem rozwiązać telewizje np. Cyfra +?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 a nie to to jest rozłożone i na strychu przygotowane do telewizji sorki pozajączkowało mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 18.08.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Wiesz że musi być skrętka żeby potem uruchomić cyfrę. Czyli powinieneś mieś w salonie np. dwa koncentryki i jedną UTP i w każdym innym pomieszczeniu gdzie będzie telewizor koncentryk i UTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 ufam, że elektryk zrobił jak trzeba, jutro jeszcze podpytam, ale sam mnie namówił do TV w sypialniach (ja nie chciałem na początku) więc racze wie co robi. Do niego jako jednego z niewielu fachowców mam zaufanie i odpuściłem wgłębianie się w tajniki instalacji elektrycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 18.08.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Lepiej zapytaj przed tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 ok, jutro rano się widzę bo będą mi robić okablowanie pod projektor i kino domowe to sie upewnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 18.08.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Powiedz mu żeby Ci zrobił tak okablowanie że będziesz mógł powiesić sobie dwa (albo jeden) głośnik podtynkowy na tarasie i bez wynoszenia kolumn można będzie sobie grać na zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 fajny patent tylko jak to się łączy bo normalnie nie chciałbym żeby grały, czy są po prostu odłączone czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 18.08.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Niech Ci przepuści przez (dla dwóch głośników) podwójny przełącznik do światła. Wepniesz je do amplitunera i będziesz włączał kiedy będziesz chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.08.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Niech Ci przepuści przez (dla dwóch głośników) podwójny przełącznik do światła. Wepniesz je do amplitunera i będziesz włączał kiedy będziesz chciał. Niezły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.08.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 fajny patent tylko wtedy będą grały w domu, jeszcze by tak zrobić, żeby można było wyłączyć te w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 19.08.2014 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 No to z tym już elektryk nie powinien mieć problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 19.08.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 co do telewizji to jest w salonie jeden koncentryk i UTP tak jak w sypialniach. Po co drugi koncentryk? Jeśli chodzi o głośniki zewnętrzne to odradzał robienie na przełącznik bo będą szumiały. Zasugerował bezprzewodowe i chyba to będzie lepsze rozwiązanie bo nie mam kabla a trzeba by było go kupić już i wrzucić. W sumie nawet nie wiem jaki. można by było się zastanowić nad tymi głośnikami, ale chyba raczej bez przełącznika z niewielkim polem "styku" tylko przełączać przewody przy nadajniku audio. Ewentualnie kupić taki, gdzie będzie można sterować tymi na zewnątrz jako oddzielną "sekcją" coś na zasadzie prawy-lewy, przód tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 . Po co drugi koncentryk? Zapewne jeden z anteny satelitarnej do tunera, a drugi z anteny TV naziemnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 19.08.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Nie wiem co przełącznik ma wspólnego z szumieniem głośników ?? jeśli tak by było to szumiały by z powodu wkręcenia kabla w zacisk amplitunera albo na lutach w czinczach Coś ten elektryk jakieś nowe prawa wymyśla. A drugi koncentryk do jednoczesnego nagrywania i oglądania czego innego w tym samym czasie. Może być i do tego City ale tą sprawę się rozwiązuje Multiswitchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 19.08.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 szyba chodzi o pole styku w przełączniku z tego co mi powiedział, to jest mała powierzchnia i będzie brzęczało. aż takim videomanem nie jestem czyli nie trzeba drugiego koncentryka hmm..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 19.08.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Na jednym cyfrową i satelitarną ogarniesz. Jak nie potrzebna Ci ta opcja z nagrywaniem. Jak by faktycznie miało szumieć to by mnie klienci powiesili dawno bo sporo takich instalacji zrobiłem ( a niektóre nie na jakiś tam Yamahah tylko sprzęt naprawdę HiEnd (wiadomo wtedy inne kable idą ) Ale co mu zrobić może wie coś czego ja nie wiem . Ja ze swojej budowy zdjęć nie wstawiam bo na razie nie ma po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts