szyba1505 26.08.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 niezłe bajery teraz robią Zazdroszczę Ci tempa budowy, u mnie dopiero stoją ścianki fundamentowe do zalania i pogoda nie pomaga :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 04.09.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 WitamPomóżcie mi proszę szanowni forumowicze.Zastanawiam się nad ścianą w garażu, od strony łazienki i kotłowni.Mianowicie czy jest sens, aby ją ocieplać? Bo jeśli np. przykleję 5 cm styropianu to czy będę odczuwał jakąś znaczącą różnicę? A szczerze mówiąc nie chce mi się obklejać otynkowanej, pomalowanej ściany, do tego od nowa gładzie i inne pierdoły, nie mówiąc już o pieniądzach i robociźnie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 04.09.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 a to po co tynkowałeś? ja zostawiłem nieotynkowaną i zamierzam tam położyc 15 cm styro bo garaż mam nieogrzewany https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 05.09.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 a tymczasem u nie na budowie nowi robotnicy : https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UZFBsNlhwdHNNSEZJX3ZxSmpLSXhTRkd4SjJn/edit?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UbXhwX0M4QVA1Z054NTNfc1FnSnVQblZOYTFV/edit?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UOTVTUHhsM3JDUnRUNkg0T2V1WEw1dHdwTWJN/edit?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.09.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Kurcze, takie obrazki sugerują szybką zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwak 06.09.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Witam Pomóżcie mi proszę szanowni forumowicze. Zastanawiam się nad ścianą w garażu, od strony łazienki i kotłowni.Mianowicie czy jest sens, aby ją ocieplać? Sądzę że tak. Łazienka to pomieszczenie w domu, które powinno być najcieplejsze. Jeśli będzie chłodne po kąpieli będziesz odczuwał największy dyskomfort. Bo jeśli np. przykleję 5 cm styropianu to czy będę odczuwał jakąś znaczącą różnicę? Różnicę możesz poczuć, jak pomieszkasz i np. później ocieplisz;) My mamy nieogrzewany garaż i 10cm styro na ścianie od strony garażu, na tym płytki do sufitu. Myślę że tyle spoko wystarczy, bo temp. w garażu nie spada mi poniżej zera. A szczerze mówiąc nie chce mi się obklejać otynkowanej, pomalowanej ściany, do tego od nowa gładzie i inne pierdoły, nie mówiąc już o pieniądzach i robociźnie:bash: Decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 06.09.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 Witam Pomóżcie mi proszę szanowni forumowicze. Zastanawiam się nad ścianą w garażu, od strony łazienki i kotłowni.Mianowicie czy jest sens, aby ją ocieplać? Bo jeśli np. przykleję 5 cm styropianu to czy będę odczuwał jakąś znaczącą różnicę? A szczerze mówiąc nie chce mi się obklejać otynkowanej, pomalowanej ściany, do tego od nowa gładzie i inne pierdoły, nie mówiąc już o pieniądzach i robociźnie:bash: Jeśli ścianę masz już gotową to zostaw. Pomieszkasz rok czy dwa i zobaczysz. Jak Ci będzie od niej zimno to sobie docieplisz. To zawsze możesz zrobić nawet za pięć lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 07.09.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Jeśli ścianę masz już gotową to zostaw. Pomieszkasz rok czy dwa i zobaczysz. Jak Ci będzie od niej zimno to sobie docieplisz. To zawsze możesz zrobić nawet za pięć lat No właśnie w tym roku nie odczuwałem dyskomfortu i chłodu, fakt, że zima była łagodna. A muszę podjąć decyzję bo mam już kupiony tynk żywiczny, który dlugo nie postoi. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 07.09.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Ja sobie to będę robił sam ale jak bym miał płacić za robociznę to chyba nie ma bata żeby z ekonomicznego punku widzenia opłaciło się ocieplać ten kawałek ściany ( tak mi się wydaje). Wątpię że jak by zestawić dwa takie same domy ( w jednym ocieplona a w drugim nie ta ściana) utrzymywać taką samą temperaturę w łazience to po całym okresie grzewczym zobaczył być różnice na rachunku za gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 07.09.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 a u mnie dzisiaj pojawiła się brama garażowa. Trochę mieszaniec wyszedł bo brama jest od Wiśniowskiego a silnik od Hormana bo podobno napędy od Wiśniowskiego nie są zbyt dobre do takiej wielkości. Nawet się w miarę zgadza kolor z dachówką https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.09.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 .....silnik od Hormana Coś więcej - moc=moment i cena? Mam bramę podobną i jak na razie wyrabiam sobie mięśnie - ale można by pomyśleć nad automatyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 08.09.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 ceny nie pamiętam bo za całość płaciłem, moc 1000 kn z fotokomórkami w zestawie. coś takiego: http://sklephormann.pl/p/6/2/zestaw-naped-supramatic-p-seria-3-bisecur-sila-1000-n-do-15-m2-szyna-pilot-hs-5-bs-fotokomorki-el-101-zestawy-supramatic-napedy-bram-garazowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.09.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Dziękuję -zastanowię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaDawid 11.09.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 (edytowane) Ile jest m2 scian wewnetrznych do tynkowania? Nie liczac sufitow Edytowane 11 Września 2014 przez Kasia&Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 11.09.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 u mnie było 580 bez okien i ściany w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 11.09.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 A u mnie wyszło 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 11.09.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 tak bo ja mam inny model domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 11.09.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 i ostatnie zdjęcia, sorki za jakość, ale były robione komórką https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90URTFILUt4aG1hT0k&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaDawid 11.09.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Dzis szef ekipy tynkarzy wyliczyl cos kolo 592m2 z tym ,ze mam scianke dodatkową-kotlownia w garazu..nie spodziewalem sie takiego metrazu po tym niewielkim w sumie domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 11.09.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 to są proste kalkulacje, ja zanim mi powiedział tynkarz to sam sobie policzyłem w excelu i wyszło mi 600m2 także zaskoczenia nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts