CityMatic 05.10.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 A ta łazienka jest rzeczywiście za mała na pokój 1 metr chciałam wziąć z pokoju nr 11. Wówczas wyszłyby dwa pokoje po ok 10 m2. Czy takie pokoje dla dzieci są za małe? To jednak zbyt mało Jak widzę mój domek...to możesz go pociągnąć o np 2m w kierunku przeciwnym do garażu-zwiększysz tym samym pokoje i garderobę-i to było by dobre wyjście i nie takie kłopotliwe dla fundamentu czy dachu- tym bardziej, że strop teriva w tych pokojach ma dobrze przewymiarowane podciągi , a jak zastosujesz monolit to już będzie inaczej dodatkowo mógłbyś zrobić przy garderobie schody na górę poddasza np: do jednej sypialni-rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrradom 06.10.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam mam parę pytań: czy ktoś buduje M36a w Mazowieckim najlepiej w okolicach Radomia?czy ktoś ma może rzut poddasza, interesuje mnie aby zrobić tam taki awaryjny pokoik i ewentualnie gdzie wtedy wejście na górę?czy ktoś z budujących stosuje wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła w tym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.10.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Na działce ruch jak to na budowie,a ja uprawiam ogródek mam pomidorki, maliny, agrest. Będzie w sam raz jak się wprowadzę....na razie częstują się robotnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.10.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witam mam parę pytań: czy ktoś buduje M36a w Mazowieckim najlepiej w okolicach Radomia? czy ktoś ma może rzut poddasza, interesuje mnie aby zrobić tam taki awaryjny pokoik i ewentualnie gdzie wtedy wejście na górę? Musisz poczytać wątek są warianty wejścia na gurę -przez garderobę czy ktoś z budujących stosuje wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła w tym domu? Nie jestem pewien, ale nie wiem czy ktoś już mieszka w M36a i pochodnych to zbyt nowy projekt no chyba że się mylę Ja taką opcję przewiduję i oglądając fotki... można zobaczyć pewne elementy instalacji rekuperacji -lub wentylacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 23 09.10.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 My już mieszkamy od dwóch miesięcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.10.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 My już mieszkamy od dwóch miesięcy.... A może jakieś fotki? rozwiązania? niekiedy mały szczegół, a wart jest rozpatrzenia ,nie chodzi mi o fotografie wnętrz-wiadomo ale coś z zewnątrz?-CZEKAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 12.10.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 My już mieszkamy od dwóch miesięcy.... ... a ja Pani Kasiu23 z miłą chęcią i zdjęcia wykończonych wnętrz bym zobaczył jeżeli to nie problem oczywiście mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.10.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ... a ja Pani Kasiu23 z miłą chęcią i zdjęcia wykończonych wnętrz bym zobaczył jeżeli to nie problem oczywiście mój mail [email protected] Ale jestem niecierpliwy!!!!! mam nadzieję, że sie doczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 13.10.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 i ja i ja! tez bardzo chętnie obejrzę zdjęcia wnętrza i zewnętrza i wszystkiego, co dotyczy tego domku ) Mam nadzieję, że Kasia jeszcze tu zajrzy i wyśle nam zdjęcia mój mail: [email protected] Pozdrawiam spokojnych przystaniowiczów ( i tych niespokojnych, niecierpliwych tez ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek14 14.10.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ja również proszę o fotki z zamieszkanej "Spokojnej przystanii". Mój mail [email protected]Jeżeli można to proszę o informację na temat zastosowanej kotłownii w domku, czy jest na paliwo stałem czy inne.Ja ciągle zmagam się z przystosowaniem części garażu na kotłownię na paliwo stałe, z powodu braku innego źródła zasilania.PozdrawiamWaldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.10.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 My już mieszkamy od dwóch miesięcy.... To i ja chcę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrradom 15.10.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ja również proszę o zdjęcia jeżeli można oczywiście [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 16.10.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ... eeeeeeeeeeee tam... Pani Kasia to się tylko chyba pochwaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 17.10.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Cześć budowniczy jeżeli ktoś ma zrobioną już elektrykę bardzo proszę o podesłanie zdjęć z prac. Z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 23.10.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam wszystkich spokojnych przystaniowców Chciałam się z Wami podzielić wiadomością, że wczoraj złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę I jak wszystko pójdzie ładnie i sprawnie na wiosnę mury do góry... yy znaczy najpierw doły na fundamenty, a potem mury, ale ogólnie o te mury do góry chodzi )) Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.10.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam wszystkich spokojnych przystaniowców Chciałam się z Wami podzielić wiadomością, że wczoraj złożyliśmy wniosek o pozwolenie na budowę I jak wszystko pójdzie ładnie i sprawnie na wiosnę mury do góry... yy znaczy najpierw doły na fundamenty, a potem mury, ale ogólnie o te mury do góry chodzi )) Pozdrówka No to super kolejni budowniczowie tego fajnego projektu Jeśli masz jakieś pytania pisz.....zawsze gotowy jestem odpowiedzieć wszak mam już troszkę tego domku:) Pilnuj robotników szczególnie ze zbrojeniem zarówno w fundamentach jak i w stropie jest parę szczegółów które mogą być problematyczne- zmuś do budowy wg planów albo zrób specjalne przeliczenia i dopilnuj aby były wykonane zgodnie z nimi chodzi głównie o strop z Terivy czy monolityczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 23.10.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jeśli masz jakieś pytania pisz.....zawsze gotowy jestem odpowiedzieć wszak mam już troszkę tego domku:) Pilnuj robotników szczególnie ze zbrojeniem zarówno w fundamentach jak i w stropie jest parę szczegółów które mogą być problematyczne- zmuś do budowy wg planów albo zrób specjalne przeliczenia i dopilnuj aby były wykonane zgodnie z nimi chodzi głównie o strop z Terivy czy monolityczny City, ja mam mnóstwo pytań ))) Co do fundamentów i stropów przeliczeń i zbrojeń... budujemy na Śląsku, mamy przeprojektowane fundamenty i strop (lany) na drugą kategorię szkód górniczych. Teraz zaczynamy poszukiwania ekipy, która nam ten dom postawi - oczywiście ekipy sprawdzonej, z polecenia, uczciwej, pracowitej, z doświadczeniem i myślącej.... taaaaak to takie naiwności początkującego inwestora ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidom 25.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Serdecznie witam! Przymierzam się do budowy domu. Spośród wielu obejrzanych projektów najbardziej spodobała mi się Spokojna przystań Miałbym ogromną przyjemność zobaczyć ten dom w realu. Czy ktoś z osób pojawiających się na forum buduje swą "przystań" w woj.pomorskim? Jeśli tak,uprzejmie proszę o kontakt.Interesuje mnie też kontakt z osobą,która w tym projekcie realizuje wariant ze stropem drewnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.10.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Serdecznie witam! Przymierzam się do budowy domu. Spośród wielu obejrzanych projektów najbardziej spodobała mi się Spokojna przystań Miałbym ogromną przyjemność zobaczyć ten dom w realu. Czy ktoś z osób pojawiających się na forum buduje swą "przystań" w woj.pomorskim? Jeśli tak,uprzejmie proszę o kontakt.Interesuje mnie też kontakt z osobą,która w tym projekcie realizuje wariant ze stropem drewnianym. Nie mam adresu ale mogę dać Ci namiary na Słupsk-Kobylnica Być może nie jest to blisko ale .....jeśli chcesz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidom 26.10.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedź.Chętnie obejrzę nawet jutro. Mój email [email protected] CityMatic napisał Nie mam adresu ale mogę dać Ci namiary na Słupsk-Kobylnica Być może nie jest to blisko ale .....jeśli chcesz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts