agagrusz 20.03.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 City, szklarenka wymiata. Wygląda super - pełna profeska U nas nic się nie dzieje, w tym roku na jesień planujemy zrobić pokój komputerowy (gabinet) i to właściwie zakończy prace w domu. Zostaje nam do zrobienia wiata na samochód, kostka i ogrodzenie - ale to na pewno nie w tym roku. A na razie przygotowuję się na sezon ogródkowy, kombinuję co i gdzie nowego posadzić, jakie rośliny dać w donicach na taras.... ech. nie mogę się już doczekać, ale na szczęście wiosna, ciepło i sezon tarasowy już tuż tuż Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 20.03.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 u mnie malowanie odchodzi, łazienki w 95% skończone. szykuję się do układania podłogi. Wkleję niedługo zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 23.03.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Hej City Ile Tobie poszło pustaków na ściany nośne i działowe? Będę wdzięczny za info żeby nie przestrzelić z paletami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.03.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Hej City Ile Tobie poszło pustaków na ściany nośne i działowe? Będę wdzięczny za info żeby nie przestrzelić z paletami Bardzo mnie zaskakujesz takim pytaniem. Zapewne już pisałem ile kupiłem, nawet w tym wątku zaraz poszukam......dawno to było i takich rzeczy nie pamiętam. Co jednak do ścian działowych to jeśli nie są one z pełnego pustaka to są z cegły pełnej więc połówek było niewiele . O tyle było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.03.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Materiały które Cię interesują http://forum.muratordom.pl/showthread.php?107593-projekt-M36-SPOKOJNA-PRZYSTAŃ&p=3245732&viewfull=1#post3245732 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?107593-projekt-M36-SPOKOJNA-PRZYSTAŃ&p=3536035&viewfull=1#post3536035 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 23.03.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Dzięki, posty pod podanymi linkami widziałem, w jednym z nich piszesz że tyle na początek a nie znalazłem informacji czy wystarczyło. Mój dostawca z projektu wyliczył prawie 1600 pustaków Termaliki. Z tego co pamiętam to robiłeś ściankę kolankową ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Z tego co pamiętam to robiłeś ściankę kolankową ?? Nie, u mnie jest nieużytkowe poddasze, jak widzisz dach opiera się bezpośrednio na murłacie zakotwiczonej do wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 29.03.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Chyba zrobię tak samo. Podobno przez ściankę kolankową i nie dostosowanie dachu do zmian można popsuć wygląd domu. Ostatnio widziałem poddasze ocieplona pianką poliuretanową. Niezła Jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) Chyba zrobię tak samo. Podobno przez ściankę kolankową i nie dostosowanie dachu do zmian można popsuć wygląd domu. Ostatnio widziałem poddasze ocieplona pianką poliuretanową. Niezła Jazda Gotowy dom cały czas mnie urzeka, nie tylko dlatego że jest "mój", ale co potwierdzą już mieszkający teraz nabrał takiego charakteru, tynk, dach pokrył się "patyną" otoczenie dostosowuje się do tej rozległej parterówki i jest super. Ci co go wybudowali sami wiedzą o czym piszę, zapewne jest tak u każdego kto ma swój własny kąt, ale Pani Ewie udał się ten projekt z czego pewnie jest zadowolona. Pozdrawiam Edytowane 29 Marca 2015 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 30.03.2015 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Szyba, my mamy ściankę kolankową,w zasadzie mini ściankę, bo jest to tylko jeden pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 30.03.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 nawet nie zauważyłem jak byłem u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga01 30.03.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Od czasu do czasu tu zaglądam - u mnie jest ściana kolankowa- na 2 pustaki, nie wydaje mi się, by przez to popsuł się wygląd :-0 (mam wersję II SP)Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 30.03.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Witam wszystkich po długiej przerwie Mieliśmy zacząć w zeszłym roku budowę, ale małe problemy z pozwoleniem na budowę nam w tym przeszkodziły, więc zaczęliśmy teraz. Mamy wylany fundament i po Świętach ruszamy dalej. Mamy SPokojną II po małych naszych przeróbkach Górę mamy zamiar podnieść o jednego pustaka, okna powiększyliśmy a niektóre usunęliśmy, nie wiem tylko co robić z tym małych strychem na górze. Wiem, że ktoś tutaj (sorki, ale nie pamiętam juz nicku) na forum powiększał to pomieszczenie, zmieniał trochę dach i obniżał sufit w garażu. Nie wiem czy koszty przez to dużo nie wzrosną... A powiedzcie mi czy pralnie da się połączyć z WC dla gości? Jest tam tyle miejsca? Jak widzę zdjęcia gotowych domów w waszych postach to się cały czas zachwycam jaki ten domek jest ładny... Większość z Was ma już wybudowany dom, a czy jest jeszcze ktoś kto zaczyna tak jak my teraz? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 30.03.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Dokładnie ten sam stan Fundamenty i po świętach jedziemy dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga01 31.03.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 kinia- jakie przerobki w SPII robiliście? My mieszkamy w wersji I zmienilismy okna, ale i tak za małe są jak się okazuje ... w tej wersji wc dla gości i pralnie masz po przeciwnych str korytarza - jak chcesz połączyć? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 01.04.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Aga, Okna też powiększamy, a niektóre likwidujemy. Likwidujemy wc pod schodami, bo schody będą wolnostojące drewniane. Wc będzie razem z pralnią, pisałam,że połączyć ale miałam na mysli przenieść Łączymy dwa pokoje na dole w jedną sypialnię, w której robimy też garderobę, bo tego mi brakuje w tym projekcie. A czy ktoś budował z porothermu na klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekS 01.04.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Aga, Okna też powiększamy, a niektóre likwidujemy. Likwidujemy wc pod schodami, bo schody będą wolnostojące drewniane. Wc będzie razem z pralnią, pisałam,że połączyć ale miałam na mysli przenieść Łączymy dwa pokoje na dole w jedną sypialnię, w której robimy też garderobę, bo tego mi brakuje w tym projekcie. A czy ktoś budował z porothermu na klej? Ja budowałem z Dryfixa. Obecnie stan surowy zamknięty. Co do pustaka - nie wiem czy warto - korzyści niewielkie. Czasowo - podobnie. Porotherm chwali się, że mur z dryfixa nie ma mostków termicznych (czyli zaprawy cementowo-piaskowej) - ale to nie ma kompletnie żadnego znaczenia jak obłożysz dom styropianem (15-20cm) - przenikalność łączna - ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszszpila 02.04.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów, swego czasu pytałem jak u was wychodzi koszt ogrzania domu. właśnie skończył mi się pierwszy rok kalendarzowy opłat za GAZ (w domu tylko piec gazowy) i chciałem sie podzielic z wami wynikami dom 135 m użytkowejkuchenka indukcjaw domu ok 20,5 stopnia więc w 12 miesięcy spaliłem 1158 m szesciennych = 2888 złto jest ogrzanie domu + ogrzanie wody średnia na 1 msc = 240 zł woda średnio miesięcznie ok 29 metrów przyjałem - czyli 12 mscy = 348 metrów = 866,52 zł (tak wychodzi w wakacyjne miesiące)reszta grzanie domu - 810 metrów rok - 2016,90 zł średnia cena 1 metra gazu w rozliczeniu rocznym : 2,49 zł (ceny w/w oczywiście brutto z wszystkimi pozostałymi opłatami , abonament + przesył - czyli cena jaką miałem na fakturze do zapłaty) chyba nie jest źle pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga01 02.04.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 No i zeżarło, mieszkam w wersji II miało byc, nie I. na brak garderoby nie narzekam - w sypialni ( ten wiekszy pokój na dole) mam duzą, 2m szeroka szafę, wysoką do sufitu, głebokość 65cm i daje rade zmieścić ciuchy swoje w 1/2, druga część szafy TŻ, w pokoju sa też 2 duże komody, na dole w przejściu do garażu mam 2 duże szafy na wymiar - w jednej buty, w drugiej wszystkie kurtki etc. W pralni we wnęce mam zabudowaną szafę gospodarczą, m.in na pościel, ręczniki. Bez problemu się mieści. Jedynie na strychu ty nad garażem mam zapasową pościel (w sensie kołdry, poduszki) dla nocujących czasami . Latorośl ma garderobę w tej wnęce za kominem w pokoju nad kuchnią. Myśmy zlikwidowali okna na taras z małego pokoju, zamiast wąskich okien zrobiliśmy takie 180 cm na wysokości 85 od podłogi. Teraz wiem, że w salonie zrobiłabym wielkie przeszklenia na taras no i w "jadalni" zrobiłabym szersze okno niż te90cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 02.04.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Aga my na taras chcemy 3 okna po 120 czyli bedzie duza ściana okien, i w zwiazku z tym zastanawiałam się czy nie zlikwidować tego w jadali, ale boję się,że bedzie w salonie za ciemno, bo jednak jest taras zadaszony. A mogłabyś mi wysłać kilka zdjęć, mam chyba jeszcze Twojego maila,bo w zeszłym roku wysyłałaś mi zdjęcie wnęki kolo kominka, pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts