CityMatic 03.04.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 O jak fajnie wątek zaczyna znów żyć nowymi budowniczymi Umieszczajcie fotki swoich postępów, będzie i miło popatrzeć i coś skomentować podpowiedzieć. W dzisiejszej dobie aparatów cyfrowych w telefonach o parametrach przekraczających do nie dawna aparaty cyfrowe dobrej klasy przecież to nie problem. Pozdrawiam Świątecznie i Życzę Wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKANOCNYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga01 03.04.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Kinia (nie pamiętałam ) - ale fotkę czego chcesz? salon-okna, "jadalnia" okno? Doprecyzuj proszę, bo panoramy swoim aparatem nie zrobię dobrej No i dopiero po świętach mogę cyknąć. Okna takie duże w salonie bedą fajne, ja mam małe 180szer, 120 wys chyba ( nie pamiętam wysokości dokładnie), "wyjściowe" z salonu 180 szerokości i wyjściowe z jadalni 90cm Gdybym dziś budowala zrobiłabym zamiast tego małego okna (180 cm szer x 120 wys) duże wyjściowe otwierane 180 cm szer, zamiast dużego 180 szerokości - zrobiłabym ze 250cm, suwane. Ech... Generalnie wolałabym bardziej otwarty dom na ogrod od strony tarasu... Strasznie teraz żałuję.że nie pomyślalam o takich zmianach, nikt mi nie podpowiedzial, że nawet nie zastanawialam sie nad tym szerzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 03.04.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam wszystkich . Dawno nas tu nie było , a widzimy że sporo tu zaczyna się dziać. My jesteśmy na etapie wyboru ekipy do postawienia ogrodzenia . Oczywiście stare dylematy: z czego, by było dobrze, estetycznie i nie rujnowało kieszeni. Pomysł jest, więc pewnie niebawem piesek będzie mógł biegać swobodnie po całym terenie. Do aga01 - pierwsza myśl po zetknięciu się z tym projektem , która nam się nasunęła to była zmiana okien w salonie na duże przeszklenia. Kontakt z przyrodą i dużo światła w salonie. Wcale nie żałujemy tej decyzji choć ktoś na forum poddał nasz pomysł krytyce. Dzisiaj, choć jeszcze parę rzeczy jest do zrobienia mieszka się świetnie i nie możemy się doczekać pierwszego obiadku na tarasie. Pozdrawiamy , Darek i Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 03.04.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Kangur a zostawiliście okno w salonie też tak jak to jest w projekcie czy usunęliście? Jak się wstawi duże drzwi tarasaowe i duże okno na innej ścianie to jest mało obstawny salon chyba co? Czy ktoś mógłby mi wysłać zdjęcia okien w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 16.04.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Halloooo czy ktoś tu jeszcze zagląda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.04.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Halloooo czy ktoś tu jeszcze zagląda??? Cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 16.04.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 hahah zaglądać zaglądają, ale nic nie piszą... Ja mam tydzień czasu na podjęcie decyzji w sprawie okien tzn wielkośći, w tym tygodniu zasypują mi fundamenty i wylewają chudziak, potem chwila przerwy i mury się będą pięły i będzie bardziej widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 17.04.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Słuchajcie mam taki temat na szybko. Czy ktoś ma pompę ciepła powietrze-woda Toshiba?Jeden gość nam to bardzo poleca, ale słyszałam opinie,że trzeba dogrzewać czymś innym jak jest dużo poniżej 0, czy ktoś może się podzielić doświadczeniami, poleca/nie poleca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 17.04.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Kinia (nie pamiętałam ) - ale fotkę czego chcesz? salon-okna, "jadalnia" okno? Doprecyzuj proszę, bo panoramy swoim aparatem nie zrobię dobrej No i dopiero po świętach mogę cyknąć. Okna takie duże w salonie bedą fajne, ja mam małe 180szer, 120 wys chyba ( nie pamiętam wysokości dokładnie), "wyjściowe" z salonu 180 szerokości i wyjściowe z jadalni 90cm Gdybym dziś budowala zrobiłabym zamiast tego małego okna (180 cm szer x 120 wys) duże wyjściowe otwierane 180 cm szer, zamiast dużego 180 szerokości - zrobiłabym ze 250cm, suwane. Ech... Generalnie wolałabym bardziej otwarty dom na ogrod od strony tarasu... Strasznie teraz żałuję.że nie pomyślalam o takich zmianach, nikt mi nie podpowiedzial, że nawet nie zastanawialam sie nad tym szerzej... Aga zdjęcia okien w salonie jak możesz mi wysłać na [email protected] dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.04.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Słuchajcie mam taki temat na szybko. Czy ktoś ma pompę ciepła powietrze-woda Toshiba? Jeden gość nam to bardzo poleca, ale słyszałam opinie,że trzeba dogrzewać czymś innym jak jest dużo poniżej 0, czy ktoś może się podzielić doświadczeniami, poleca/nie poleca... Zawsze trzeba dogrzewać(wspomagać) pompę ciepła - jeszcze nie widziałem takiej która pracuje bez grzałki. Ale najważniejsze jest to ile się w nią "wkłada" a ile "wyciąga" energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga01 18.04.2015 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Aga zdjęcia okien w salonie jak możesz mi wysłać na [email protected] dzięki Zapomniałam ale juz wyslane, w razie co smialo pytaj, ale na maila, bo z forum mam powiadomienia z duzym opoznieniem, nie wiem czemu, dzis zajrzalam z ciekawosci stad szybka reakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 20.04.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam właśnie jestem po wycenie tynkarza naszej spokojnej. Mam pytanko czy komuś wyszło w wersji trzeciej tego domu 760m2 Wiem że wszystko idzie wyliczyć, ale pytam z ciekawości jak to fachowcy u Was policzyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.04.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam właśnie jestem po wycenie tynkarza naszej spokojnej. Mam pytanko czy komuś wyszło w wersji trzeciej tego domu 760m2 Wiem że wszystko idzie wyliczyć, ale pytam z ciekawości jak to fachowcy u Was policzyli? Wysokość pomieszczenia x długość ścian. Okien tak jakby nie było +pole powierzchni sufitu. Dużo wychodzi - każdy ma wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 20.04.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 raczej! mi wyszło ok 500 bez sufitu bo mam GK także mniej więcej jest okej. Ja tak czy inaczej zawsze po swojemu wyliczam w exelu I na ogół ani malarze ani tynkarze sami nie licza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 25.04.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Mam pytanie, Czy wszyscy użytkownicy SP II podnosili poddasze o jeden pustak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam wszystkich - już wiosna pełnym słońcem Zapewne ze względu na brak mroźnej zimy niektóre drzewka zakwitły ze zwielokrotnioną siłą, oby tylko nic nie przemarzło - pochwalę się Śliwką - pięknie zakwitła i Judaszowcem - ten po raz pierwszy będzie miał więcej kwiatków w ubiegłym roku były 2 No i trzeba było uruchomić nawadnianie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 14.05.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Cześć, ostatnio mało zaglądam, ale budowa idzie naprzód Wczoraj zostały zamontowane rynny i elewację można uznać za wykonaną w 99% (pozostałe jakieś drobne wypełnienia uszczelniaczem dekarskim) https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UU2ZncEhQWVc0Skk/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90USkM4TnlrLTdvUlU/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UUUI3S09pWGlFcjg/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UOTh6V0JyTS1aNXc/view?usp=sharing Podłogi drewniane także już zamontowane https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UdU1IeldCUmFjWEk/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UM3RjTEd1eFNiTFU/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UWEpqS0J6aC1CZmM/view?usp=sharing AGD już wybrane i w tym tygodniu zamówię, kuchnia też już dostała zielone światło i się robi. Drzwi wewnętrzne będą montowane na początku przyszłego tygodnia. Pozostanie jeszcze ogarnięcie terenu na zewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 21.05.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Trochę stare zdjęcia ale musimy się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 21.05.2015 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 A kominy nie za niskie? W projekcie są wyższe nie bez powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.05.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 A kominy nie za niskie? W projekcie są wyższe nie bez powodu ? Wydaje mi się, że ma takie jak u mnie 13 cegieł ponad dach....dobry wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts