songoku_xxx 21.05.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 dla mnie ewidentnie ten z kuchni jest poniżej kalenicy a powinien być powyżej, ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 22.05.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Pamiętam że fachowcy mówili że prócz wysokości komina liczy się też odległość kanału spalinowego od kalenicy. Dodatkowo kanały spalinowe są umiejscowione w kominach od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 22.05.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 chodzi o to aby zawijający na kalenicy wiatr nie wpychał CI spalin do komina. Trochę ten obrazek to ilustruje dodatkowo w kontekście nadciśnienia http://www.kominy-polska.pl/wp-content/uploads/2014/04/schemat-oddzialywania-wiatru-na-budynek.jpg Ja tam nie wiem, było w projekcie, że ma być ponad kalenicę to dla mnie ma być ponad kalenicę.Dodatkowo w tym projekcie kominy są blisko kalenicy to i mega wysokie nie muszą być, więc nie bardzo jest na czym oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.05.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Witam Chciałem pokazać jak sprawdza się szklarenka Rzodkiewka i sałata oraz koperek już się "zjada" powoli rosną ogóreczki i pomidorki Lubie tą porę roku - wszystko ładnie się zieleni i rośnie Pozdrawiam Przystankowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 28.05.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Witam, mam pytanie do osób które zamiast terivy zrobiły lany strop. Ile weszło wam stali? Wg. mojego projektu wchodzą jakieś kosmiczne ilości, 3 tony fi12 400 kg fi 10 i 200 kg fi 8 370 kg fi 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.06.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Uwielbiam tą porę roku - bo wszystko ładnie kwitnie, a przy domu robi się coraz ładniej - prawie wszystko zarosło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 19.06.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Spokojna Przystań z lotu ptaka:D I jeszcze pochwalę się tarasem, który właśnie dzisiaj "prawie" skończyłem (zabrakło mi materiałów). Jeszcze tylko elewacja, chodniki i można będzie się zrelaksować Edytowane 19 Czerwca 2015 przez patrykf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 19.06.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 fajnie Patryk, ja czekam na kuchnię w przyszłym tygodniu a na początku lipca na kostkę i się wprowadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.06.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 [ATTACH=CONFIG]321358[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321359[/ATTACH] Spokojna Przystań z lotu ptaka:D A skąd takie zdjęcia?z motolotni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 22.06.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Dokładnie. Znajomy lata i zaprosiłem go na piwko:) A przy okazji napstrykał mi kilka zdjęć okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 24.06.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 CityMatic śliczny ogród a szklarenka I klasa Sam robiłeś, szklana jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 24.06.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Słuchajcie jak mogę dodać zdjęcia na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.06.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 CityMatic śliczny ogród a szklarenka I klasa Sam robiłeś, szklana jest? Nie jest szklana jest z poliwęglanu komorowego , nie jest też zrobiona samodzielnie - kupiona na portalu aukcyjnym, złożona i zamontowana na postumencie z betonowych bloczków - obecnie tylko czerpię z niej przyjemność - ogóreczki, papryka, pomidorki, rzodkiewka, seler, por sałata - wszystko pyszne świeże bez nawozów. Tutaj trochę opisałem o tym http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=84149 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.06.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 U mnie ruszyły kolejne kwiaty ze swoimi barwami - róże dały popis a i inne coraz piękniejsze - tylko te wszędobylskie szkodniki i choroby atakują wszystko i ze zdwojoną siłą - nie było tak mroźnej zimy więc wszystkiego jest dwa razy więcej Radość jest duża gdy widzi się jak to wszystko pięknie rośnie i kwitnie Pozdrawiam zamieszczając kilka kolorowych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 25.06.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Dokładnie. Znajomy lata i zaprosiłem go na piwko:) A przy okazji napstrykał mi kilka zdjęć okolicy. a myślałem, że z drona aborcyjnego bo ma gdzieś tam latać chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.06.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Witam Dzisiaj przypadkowo byłem na giełdzie samochodowej i tam jeden ze sprzedających miał roślinkę którą szukałem . Teraz poszukuje nietypowych roślin i udało mi się upolować jeden z 10 - tki poszukiwanych Świerk PUSCH ma czerwone szyszki wiosną , na każdej gałązce i ....wolno rośnie. Wcześniej kupiłem sobie świerka "Białobok". Wiem, że nie wszystkich to interesuje, ale jeśli zakładacie ogrody może warto jest mieć coś oryginalnego , a taka roślinka przypadnie wam do gustu Poszukuję jeszcze Jodły koreańskiej "Oberon" , świerka kłującego "Lucky Strike" , świerka "Rydal" i kaukaskiego "Aureo spicata" oraz sosnę "Fuka" Gdy sobie ktoś wpisze nazwy w googlarkę będzie wiedział co to takiego i dlaczego warte uwagi Pozdrawiam. na foto mój zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 29.06.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 myślałem, że może konopie znalazłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.06.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 myślałem, że może konopie znalazłeś Takie roślinki niezbyt ładnie się prezentują przed domem bo są zbyt wysokie :)chociaż wabią owady i są również bardzo ....pożądane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 05.07.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Czy ktoś może mi napisać jak wkleić zdjęcie, bo mam za duże i nie chcą mi wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.07.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Czy ktoś może mi napisać jak wkleić zdjęcie, bo mam za duże i nie chcą mi wejść Edytować, zmniejszyć obraz o np 50% i zapisać zmniejszone pod inną nazwą. Wkleić to zmniejszone do forum do 100kB powinno wejść bez problemu, ja takie umieszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts