songoku_xxx 09.07.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 ja się kuchnią pochwalę https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90Uak5GbEJGU003SW8&usp=sharing jutro zaczynają kostkę układać, w sobotę listwy... jeszcze z tydzień i może jakąś przeprowadzkę zacznę ogarniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 10.07.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 ja się kuchnią pochwalę https://drive.google.com/folderview?id=0B0I5nRF3A90Uak5GbEJGU003SW8&usp=sharing jutro zaczynają kostkę układać, w sobotę listwy... jeszcze z tydzień i może jakąś przeprowadzkę zacznę ogarniać... Sangoku czy ta ściana gdzie jest płyta i okap jest skrócona niż ta w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 10.07.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Nie. Jest tak jak w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 11.07.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Dzisiaj zgodnie z planem w domu zostały zainstalowane listwy przypodłogowe z lakierowanego na biały pół mat MDF. Niestety nie zrobiłem zdjęć, ale obiecuję się poprawić. Kostka również w trakcie. Równolegle trwają prace porządkowe na terenie wokoło domu. W załączeniu zdjęcia https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UQkpndmEzRVVnRE0/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UMjVWcFdjYVVKYTg/view?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.08.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Witam wszystkich Wiem, że wakacje i słoneczko świeci, ale czyżby wszyscy wyjechali?.....a może pousychali Jestem ciekaw jak sobie radzicie z nawadnianiem/podlewaniem roślinek gdy jest taka pogoda - ja zwiększyłem czas podlewania z 25 min na 40 i jak na razie jest dobrze. Doszedłem do wniosku , że lepiej jest podlewać raz, a więcej niż dwa razy, a mniejszą ilością wody. Najgorzej jednak mają drzewka owocowe bo te mają tyle owoców i chyba zamiast je zrywać poczekam i zbiorę już suszone Pozdrawiam "chłodno" wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.08.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 No tak....albo wszyscy wyjechali albo uschli Witam serdecznie...a u mnie zakwitła drugi raz w tym roku magnolia :)Trzeba będzie jej pomóc przetrwać zimę, myślę, że tak jak i wiosną kwiaty się rozwiną Pozdrawiam ps. ze względu na upał w poszukiwaniu wody pojawił się też miły zwierzak.....pije łapie nornice i "buszuje" po działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.08.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Nikt nie pisze to ja znów się odezwę Dzisiaj zbierałem pomidorki z mojej szklarni. Będę robił zapasy na zimę, bo jeśli będzie tak mroźna jak upalne jest lato to miło będzie wspomnieć choć w słoikach smak lata Pomidorki chociaż zbierane systematycznie(w miarę dojrzewania)obrodziły obficie i przyszedł czas aby je oberwać, z mojej szklarenki jest na początek 30 l co na kg przekłada się jakieś 20kg. Przez cały czas nie były pryskane, ani nawożone urosły na kompoście z ubiegłego roku, i wodzie ze studni. Cały czas są podlewane automatycznym nawadnianiem do-korzennym więc są soczyste i jędrne. Jeśli ktoś to lubi a się zastanawia nad taką uprawą warzyw to polecam. W ten tylko sposób pozyskuję na bieżące spożycie ogórki, pomidory, seler, porę, pietruszkę koperek, wczesną wiosną rzodkiewkę, a obecnie szczaw i szpinak wokół szklarni. Pozdrawiam serdecznie Ps : jak widać na foto cześć to odmiana "malinowa" i tzw "bawole serce" będzie dobra na sosy , zupę i kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 26.08.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam. A ja mam prośbę ogromną czy może mi ktoś zrobić zdjęcie holu przy schodach? Interesuje mnie odległość od schodów do tej małej pralni na dole. Bardzo będę wdzięczna za wstawienie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 29.08.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Czy ktoś tu zagląda i może mi cyknąć taką fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 29.08.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 A ma ktoś z Was okna HS aluminiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 30.08.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ja nie mam schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 11.09.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Witam wszystkich forumowiczów, mam malutki problem : rzecz dotyczy drzwi wejściowych, na zewnętrznej powierzchni drzwi pojawiły się drobne pęknięcia wyczuwalne pod palcami jak na zdjęciach są to drzwi drewniane oklejone obukiem. Producent stwierdził że to normalne , a wygląda fatalnie. Może ktoś ma wiedzę w tym temacie albo może dać namiar do jakiegoś konkretnego rzeczoznawcy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia_kinia 28.09.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam wszystkich forumowiczów, mam malutki problem : rzecz dotyczy drzwi wejściowych, na zewnętrznej powierzchni drzwi pojawiły się drobne pęknięcia wyczuwalne pod palcami [ATTACH=CONFIG]330299[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330300[/ATTACH] jak na zdjęciach są to drzwi drewniane oklejone obukiem. Producent stwierdził że to normalne , a wygląda fatalnie. Może ktoś ma wiedzę w tym temacie albo może dać namiar do jakiegoś konkretnego rzeczoznawcy. Pozdrawiam. A jaki to producent jeśli można wiedzieć? Też oglądałam drzwi drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 29.09.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 cześć, Ja chciałbym się pochwalić i zameldować, że mieszkamy już 1,5 tygodnia na razie trochę chaotycznie bo wszystko jeszcze w pudłach i na wariackich papierach, ale już u siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.09.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 cześć, Ja chciałbym się pochwalić i zameldować, że mieszkamy już 1,5 tygodnia na razie trochę chaotycznie bo wszystko jeszcze w pudłach i na wariackich papierach, ale już u siebie! Gratulacje większość z nas tak zaczynała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 03.10.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Kinia , producentem tych drzwi jest Wiatrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 03.10.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Gratulacje większość z nas tak zaczynała gratulacje songoku_xxx. my mieszkamy od listopada ubiegłego roku i jeszcze jeden pokoik jest do zagospodarowania , ale może w przyszłym roku się uda... w tym roku zrobiliśmy ogrodzenie i kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 04.10.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Dziękuję Obiecalem sobie odpoczynek w ten weekend, ale jak zwykle nie wyszło. .. pożyczyłem ciągnik z glebogryzarką i bawiłem się w rolnika https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UM1NrWG10ZkUwRmc/view?usp=docslist_api https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UaVQxSGlnbVhDb1E/view?usp=docslist_api U mnie już kostka leży. https://drive.google.com/file/d/0B0I5nRF3A90UUnZRZlhhMkc5UmM/view?usp=docslist_api Dziś żona wsadziła jakieś pierwsze drzewka. Jutro skończę walczyć traktorem i mam nadzieję, że jakoś w tygodniu posieję trawę. Tylko mam dylemat czy nie poczekać do wiosny. Chciałbym od razu zakopać jakieś rurki od nawodnienia, ale mój brat z kolei mówi żeby nie robić bo on zrobił a teraz i tak musi zmieniać jak mu się zachciało drzewek tam gdzie wcześniej nie planował. City Ty masz spore doswiadczenie w temacie zieleni. Co sadzisz? Pzdr Edytowane 4 Października 2015 przez songoku_xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.10.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 City Ty masz spore doswiadczenie w temacie zieleni. Co sadzisz? Pzdr Sadzę przede wszystkim to co przeżyje u nas zimę.........w przeciwieństwie do kwiatów. Oczywiście wszystko zależy od tego jak rozplanujemy miejsce na działce ale warto jest mieć kilka drzew użytkowych - śliwki, gruszki jabłka, czereśnie, wiśnie, orzechy. Nie warto sadzić samych iglaków, nie mają tyle uroku co drzewa liściaste. Warto posadzić również byliny i krzewy. Dobrze jest sprawdzić odczyn gleby PH i wyszukiwać rośliny które będą dobrze się czuły w środowisku Twojej gleby - a widzę, że jest też glina a roślinki ją lubią. Ja obecnie poszukuję już roślin"nietypowych oryginalnych i rzadkich ale służę pomocą w miarę mojego doświadczenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 05.10.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 u mnie gleba żyzna jest bardzo, tyle wiem. Odnoście iglaków mam to samo zdanie. A jakie twoje zdanie odnośnie systemu nawadniania i czy warto jeszcze trawnik zakłądać..? p.s Orzecha już mam i całkiem spory już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts