songoku_xxx 27.01.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Hurrra! Dom oddany do użytku. Mam nadzieję, że to w najbliższym czasie koniec użerania się z urzędnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.01.2016 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Hurrra! Dom oddany do użytku. Mam nadzieję, że to w najbliższym czasie koniec użerania się z urzędnikami Gratulacje !!!!! i życzę miłego mieszkania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 07.02.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Dzięki za rady - dopytam. Ile XPS-a nie wiem. Projekt M36a - więc już z dwoma garażami i podwójną bramą Znajomy doradza, żeby cześć tarasu która jest przykryta dodać do salonu. Z jednej strony dobry pomysł, ale z drugiej podoba nam się, że jest cześć tarasu która nie jest pod chmurką i ma bezpośrednie wyjście z kuchni. Witaj, mieszkamy już ponad roczek, i pozostawiliśmy taras. Dziś wiem ze to był dobry wybór. gdy jest w miarę ciepło ale pada deszcz to bez stresu można siedzieć na tarasie i jest na nim sucho. gdy jest bardzo gorąco i ostre słońce tez możesz siedzieć na powietrzu , zjeść obiadek i kożystać z cienia. dla mnie jest to bardzo dobra decyzja . Ale jak ze wszystkim... każdy ma swoje upodobania . Pozdrawiam Darek i Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 07.02.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 WitamPowiedzcie mi szanowni forumowicze jaki tynk kładliście na elewację? Do nas na dniach wchodzi ekipa i zastanawiam się jakiego materiału użyć? Czy położyć tynk silikonowy czy może silikatowo-silikonowy? Jedni polecają silikonowy, a inni mówią, że szkoda pieniędzy. Może nasuwają Wam się jakieś spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.02.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam Powiedzcie mi szanowni forumowicze jaki tynk kładliście na elewację? Do nas na dniach wchodzi ekipa i zastanawiam się jakiego materiału użyć? Czy położyć tynk silikonowy czy może silikatowo-silikonowy? Jedni polecają silikonowy, a inni mówią, że szkoda pieniędzy. Może nasuwają Wam się jakieś spostrzeżenia? Jeśli masz dobrą sprawdzoną ekipę , która nie popełni błędu - nie spiep....y układania to zapewne sylikonowy jest najtrwalszy ze względu na powłokę i barwę. U mnie jest akrylowy w palecie barw drugi z brązów od najjaśniejszego, o uziarnieniu 1,5. Jest ok tylko lubią go muchy:( Co zauważyłem - wszystkie kolory które barwą są w tonie żółtego lubią wszelakiej maści owady, im ta barwa kieruje się w niebieski m mniej. Wszystko również zależy od jakości i trwałości samego tynku - ja swój myłem myjką ciśnieniową i płynem do mycia naczyń i nic się nie stało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loookas 18.03.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Ma ktoś połączenie ogrzewania podłogowego z panelami?Macie duże różnice w wydajności, odczuciu, itd... ogrzewania w porównaniu z płytkami ceramicznymi? Zastanawiam się czy połączenie paneli i pieca gazowego zda egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 18.03.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 panelami czy deską barlinecką? Ja mam 100% ogrzewanie podłogowe pod deską barlinecką (oprócz łazienek) i jest super. Takie pierdzielenie, że nie będzie grało. Jest moim zdaniem jeszcze lepiej bo deska nigdy nie jest tak zimna jak płytka. Nawet jeśli nie grzeje podłogówka to można na bosaka chodzić.Warunek jest jeden: nie możesz przekroczyć 29 stopni(albo 27, nie pamiętam a nie chce mi się szukać). na powierzchni podłogi. Tak przynajmniej barlinek pisze. Ja mam termostaty pokojowe z pomiarem temp powietrza i wylewki. Jest zaprogramowana max temperatura i termostat wyłącza pętlę jeśli jest przekroczona w wylewce. Odpowiadając w skrócie. Pod deską jest okej (byle nie litą) więc moim zdaniem pod panelami też będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 19.03.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witaj, grało będzie tylko pytanie brzmi jaka będzie wydajność, fliza lepiej przewodzi ciepło niż drewno. Oba rozwiązania mają swoje plusy i minusy. Ja będę miał raczej płytki w tych pomieszczeniach gdzie będzie podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 20.03.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Fizyka mówi, że ciepło musi gdzieś "uleciec". Jam masz dobrze ocieplone pod wylewka to droga jest tylko jedna - w górę. Różnica będzie taka, że drewno wolnej się nagrzewa i wolniej schladza. Nie będzie żadnej różnicy w kwh potrzebnych do ogrzania powierzchni pod płytkami i pod drewnem. Dla mnie płytki np w salonie to tragiczny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 20.03.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Jeszcze nie doszedłem do tego etapu ale jest to zdanie osób które miały w salonie deskę i zmieniły na płytki. Przy ustawieniu podłogówki np. na 6 deska była lekko ciepła a po zmianie na flizy przy ustawieniu na 3 jest już za gorącą. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja akurat planuje w salonie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 20.03.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Ja mam porownanie bo w łazience mam płytki i oczywiście płytki szybciej będą ciepłe. Zrób mały eksperyment włóż kawałek deski i kamienia do piekarnika na dostatecznie długi czas. Pytanie co będzie cieplejsze kamień czy deska. Odpowiedź będą w tej samej temp. Tak samo masz w domu. Grzej deskę wystarczająco długo to będzie dokładnie w tempurze płytek. Stary po co robić sobie łazienkę w salonie. Nic nie ma porównania do chodzenia bosą stopą po drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 20.03.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Istota całej sprawy zawarta jest w " grzej deskę dostatecznie długo " moim zdaniem salon z fliz wygląda ładniej. Kto co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 20.03.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Ja mam wszędzie panele i podłogówkę. Mogę powiedzieć jedynie tyle, że jest naprawdę ok! Oczywiście płytka w łazience nagrzewa się szybciej. Woda w podłogę idzie max 35 stopni no i podkłady musiały być lepszej jakości, żeby jak najlepiej przewodziły ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyba1505 20.03.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Panel faktycznie szybciej odda bo jest dużo cieńszy, nagrzać deskę jest trudniej ale da się. Fajnie że nie trzeba rezygnować z tego co się chce mieć na podłodze Ja jestem oczarowany salonami z dużych płytek albo marmurem na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 20.03.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Oczywiście duże płytki wyglądają bardzo ładnie. Moi bliscy znajomi mają płytki w salonie i jak im dziecko raczkowalo to musieli na kolana ocieplacze ze mu zakładać bo podłoga była zimna... pamiętaj, że nie zawsze będziesz grzal podłogę. Czasami będzie poprostu zimna. Ale jak to się mówi wolnoć Tomku w swoim domku Ja lubię raczej styl skandynawski niż minimal wiec jasna drewniana podłoga była oczywistym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.03.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 .... jasna drewniana podłoga była oczywistym wyborem Popieram wybór, jednak u mnie w salonie są płytki... natomiast w części domu od małego WC.....jasna deska - która nastroju jest "ciepłym" materiałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 31.03.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 jak tam u Was zużycie gazu w marcu? Mi wyszło ok 130 m3. Przepalałem w kominku do połowy miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.04.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Mam pytanie Ze względu , że stałem się coraz bardziej"leniwy"proszę o informację jaki typ napędu(jeśli oczywiście ktoś ma) zastosowaliście w swoich bramach garażowych ? Szczególnie interesuje mnie ta "większa" brama. Zamontowałem napęd do bramy wjazdowej i bardzo mi się to spodobało - do dnia dzisiejszego otwierałem ręcznie....teraz mam pilocik Jaki producent i jaki model interesuje mnie głównie jaka ma być siła, aby tą bramę unieść? bo przecież wszystko zależy od spręzyn naciągowych a u mnie ta brama jest dosyć....ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.04.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam wszystkich....WIOSNA! Wszystko zaczęło rosnąć i tak dobrze...kolejny rok i roślinki lubią moją działeczkę zrobiłem jak zawsze kilka zdjęć które obrazują mijający czas.......wszystko zarasta i dom nabiera charakteru( pierwsza para zdjęć to rok bieżący i czerwiec 2013) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 19.04.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dzień dobry wszystkim, coś cichutko w naszym wątku, a przecież sezon na prace budowlano - ogródkowe w pełni My w tym roku dobudowaliśmy sobie wiatę drewnianą na samochód wraz z drewutnią koło garażu - wyszła super, jestem bardzo zadowolona. W maju wreszcie ruszamy z kostką na podjeździe, także jeszcze chwila i będzie porządek. W końcu City, a ja mam pytanie do Ciebie o tę trawkę - chyba trawkę, którą widać u Ciebie między niebieskimi hiacyntami - to takie podłużne zielone białym paskiem przez środek. Co to za roślina? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts