CityMatic 18.03.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Szkoda że Monika i Marek nie zaglądają na forum- bo mam pewne pytanie odnośnie domku, ale i tak jak widzę prezentuje się coraz lepiej http://www.monikamarek.mojabudowa.pl/pliki/monikamarek/image/p1050088.jpg Wiadomo, że na ocieplenie trzeba 200m2 styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 18.03.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 ...dom będzie ogrzewany poprzez pompę ciepła i dodatkowo jest wentylacja mechaniczna,także kominek traktujemy tylko jako awaryjne ogrzanie i oczywiście jako nastrój w salonie. Dziękuję za każdą radę Pozdrawiam Artur Witajcie, chciałem zapytać skąd jesteście i jaką pompę ciepła kupujecie? Jakie koszty itp... Ja już prawie wybrałem. Na razie przyjeżdżają materiały na ściany... Odpowiedzcie na priv. jeśli można. Ja chcę zrobić Pompę ciepła, GWC i reku. W tym roku mają u mnie w gminie wejść programy dopłat do kolektorów, więc zacząłem to rozważać, bo przy ogrzewaniu pompą ciepła zwróciłyby się za 30 lat a tak dużo wcześniej! Pozdrawiam. ...chyba wreszcie koniec mrozów i wiosna nadchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 21.03.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam wszystkich Przystaniowców No i mamy wiosnę - najbardziej chyba wyczekana pora roku :) Chciałam się z Wami podzielić wiadomością, że w najbliższy czwartek (25.03) weżdża na naszą działkę koparka i ... będzie dół pod fundament!! Czekaliśmy na ten dzień ponad rok, a gdy w końcu nadchodzi, to jakoś trudno w to uwierzyć Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że uda nam się zbudować nasze domki bez większych problemów - czego Wam i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidom 22.03.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam!Na wstępie pragnę bardzo podziękować City Matic za podanie namiarów na M36 w realu. Dziękuję też wszystkim piszącym na forum za wpisy, które są nieocenionym źródłem informacji i inspiracji jednocześnie.Jestem na etapie wprowadzania zmian w projekcie. Być może uda mi się rozpocząć budowę w okolicach września. Podstawowe zmiany w moim projekcie to: -wydłużenie domu o metr od strony pokoi 9.10, -przesunięcie o pół metra ścianki pomiędzy garderobą a pokojem nr 9 (z garderoby chcę zrobić wąskie, stałe schody na strych do powstałego tam pokoju,-przesunięcie o pół metra ścianki między jadalnią a tarasem i wstawienie tam drzwi szklanych na całą szerokość,-wyjście z salonu na taras zostanie powiększone o jedno skrzydło,-okno z kolejnej ściany w salonie zostanie przesunięte do lewego narożnika (umożliwi to lepsze zagospodarowanie salonu).Reszta tradycyjnie: zamurowanie wejścia między wiatrołapem a spiżarnią, powiększenie małego wc, zamiana podwójnego okna w kuchni na jedno duże.Jeśli chodzi o ogrzewanie-w okolicy nie ma gazu więc coraz bardziej skłaniam się ku pompie ciepła. Myślę też o GWC, ale jeszcze o tym mało wiem, więc proszę o podpowiedź-jak to wygląda w połączeniu z pompą. Wentylacja jest sprawą otwartą więc prosze o wasze sugestie. Ciekawi też mnie wysokość strychu nad salonem-może ktoś mógłby zmierzyć w swoim M36.Planowane w projekcie wejśćie do domu jest moim zdaniem jego ozdobą więc nie planuję nic tu zmieniać. POZDRAWIAM WSZYSTKICH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.03.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 ......, że w najbliższy czwartek (25.03) weżdża na naszą działkę koparka i ... będzie dół pod fundament!! No to wszystkiego dobrego-czekamy na relację z dzisiejszych prac,pogoda dopisuje jest piękna wiosenna pogoda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiu_13_ 27.03.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam wszystkich Jestem z Torunia . Moja spokojna przystań jest na etapie więźby dachowej . Kupiłem juz dachówki i mam nadzieje że nim wiosna wybuchnie na dobre - dach juz będzie w całości =)W projekcie wniosłem sporo zmian , jedną z głównych są schody na strych ( w miejscu garderoby ) . W dachu planuje dwa okna . Na strychu mam być jeden pokój / pracownia - naprawdę całkiem duży i to bez podnoszenia kabatury . Pozdrawiam =) http://www.aukcjoner.pl/gallery/002161876-spokojna-przystan.html#I1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 27.03.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 witam torunianina, widzę, że jesteśmy na dość podobnym etapie zaawansowania ( szykuję się do wylania stropu w przyszłym tygodniu)Czy możesz napisac coś o dachówkach, które już kupiłes? Jakimi kryteriami się kierowałeś? Ja przymierzam się do dachówki ceramicznej, mam na razie trzy oferty - od 12k do 19 k na całość pokrycia dachowego. Powodzenia w budowaniu życzę, pozdrawiam z Dolnego Śląska,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiu_13_ 27.03.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 WitamNa początku myślałem o blachodachówce ale ilość odpadu z blachy przy tym dachu była zbyt duża ,więc zacząłem rozglądać się za dachówką.i trafiłem na holenderkę 11 w dość atrakcyjnej cenie.w przyszłym tygodniu prawdopodobnie będzie układana to zrobię parę fotek i zobaczysz jak to będzie wyglądać.pozd Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_i_pawel 28.03.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witajcie, Mamy pytanie co do poddasza. Interesuje nas zwłaszcza wersja podstawowa: M36. Najlepiej jeśli wypowiedzieć by się mogli Ci co już postawili DOM, lub jeszcze lepiej tacy, którzy zagospodarowali poddasze na pokoje. Bardzo potrzebne jest nam takie wyliczenie: jaką powierzchnię na poddaszu można by zagospodarować na pokoje podnosząc przy tym ściankę kolankową o 2 pustaki? Interesuje nas powierzchnia bez skosów, lub taka do 190cm. Pytanie może dziwne, ale my widzimy tam sporo możliwości, architektka również, ale facet od więźby powiedział nam, że tam się nie da nic ciekawego zrobić. Nie chodzi nam o ilość stempli, bo wiemy, że będzie ich sporo, w końcu wg projektu to poddasze nie jest użytkowe, ale chodzi o powierzchnię. Czy da radę zrobić tam np. dwa duże pokoje dla dzieci i jeden mały gabinet, tak aby nie „tłuc” głową o sufit? Czy możecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Pzdr. Izabela I Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiu_13_ 28.03.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam =) My z żona mieliśmy podobny problem =) Realizujemy projekt m36a L . Żona uparła sie na to poddasze że chce je mieć i basta . Rozmawiałem z paroma majstrami na temat podniesienia kabatury , ostatecznie stanęło na tym że gdy się podniesie ścianke to zmieni się bryła domu i trudno przewidzieć czy domek po takiej zmianie nadal by sie tak ładnie prezentował.. Aktualnie mamy już wylany strop i więźbe dachową . Jak juz stanie dach - bedziemy podejmować decyzje co do pokoju badz pokoi na poddaszu . Poddasze z więźbą prezentuje sie naprawdę okazale . Myzle że da rade zrobić tam 2 pokoiki ale co do 3 to juz nie jestem pewien .. Na razie nie mamy żadnych wyliczeń , jak stanie dach to przyjdzie na to czas . Dla nas ważne że to poddasze jest i że na 100 % będzie tam jeden bardzo duży pokój / pracownia =) W poprzednim moim poście jest link do paru zdjęć na których widać troche poddasza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiu_13_ 28.03.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Dla wszystkich zainteresowanych wklejam mój domek po zmianach : http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0310/img_09283a4f.jpg Zdjęcie trochę niechlujne za co przepraszam Jako ciekawostkę powiem jeszcze że w moim projekcie będą dwa okrągłe okna =) Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wszystkie dobre rady =) Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.03.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 czwartek (25.03) fundament!! Czekamy na zdjęcia z kopania dołka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.03.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://bi.gazeta.pl/im/2/4042/z4042272X.jpg Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych wiary nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja". Życzy wszystkim budującym "Spokojną przystań" Paweł CityMatic ps:fajna inspiracja na postawienie pisanki na stole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.04.2010 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A u mnie spokojnie, kilka robót ziemnych( rozpalcelowanie ziemi,sadzenie roślinek) wokół domu, ale obecnie ciężko się zorientować i w forum i brak trochę czasu, dobrze że chociaż pogoda jest wiosenna.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 09.04.2010 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam i pozdrawiam forumowiczów SP M36 U mnie troszkę luzu więc mam czas jeszcze na drobne poprawki kosmetyczne przed tynkami i wylewkami, ale 4 maja rusza robota na max-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 09.04.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam wszystkich budowniczych U nas prace ruszyły już pełną parą, dziura na fundament wykopana (maaatko jaki ten dom wielki!!) pierwszy chudy wylany, szalunki zrobione, dzisiaj zaczęli robić zbrojenia... radość wielka patrzeć jak co dzień coś nowego przybywa :) a dziennik załozyliśmy na mojabudowa.pl - jakis taki bardziej przyjazny jest niż na muratorze Pozdawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA_OLL 09.04.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 witam, to ja się pochwalę, okna wstawione, instalacja elektryczna i hydrauliczna zrobiona, tynk w garażu, a od poniedziałku ekipa zaczyna tynki w całym domu. domek zaczyna nabierać kształtów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.04.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam wszystkich budowniczych U nas prace ruszyły już pełną parą, dziura na fundament wykopana (maaatko jaki ten dom wielki!!) pierwszy chudy wylany, szalunki zrobione, dzisiaj zaczęli robić zbrojenia... radość wielka patrzeć jak co dzień coś nowego przybywa :) a dziennik załozyliśmy na mojabudowa.pl - jakis taki bardziej przyjazny jest niż na muratorze Pozdawiam serdecznie A może by adresik bloga? bo coś nie można znaleźć A może to ten:) http://www.spokojnaprzystanpysiowa.mojabudowa.pl/?page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 11.04.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 City, link naszego bloga: http://www.spokojnaprzystanpysiowa.mojabudowa.pl/ Na razie pewnie większość oglądających nie znajdzie tam nic ciekawego - ot zwykłe wykopki, ale nas każda deseczka cieszy :) Jeśli pogoda pozwoli i wszystko pójdzie zgodnie z planem to w poniedziałek za tydzień będą zalane ławy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.04.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 No to jestem zszokowany? co to za fundament-ciekawy kształt jakieś przekątne?http://www.spokojnaprzystanpysiowa.mojabudowa.pl/pliki/spokojnaprzystanpysiowa/image/p1040674.jpgale może to coś innego ?dość ciekawe ale dużo betonu w to pójdzie...tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts