agagrusz 06.05.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 a u nas już trzy dni pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 06.05.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 No i już przydomowa oczyszczalnia prawie gotowa : Kocie , że tak zapytam jaki koszt tej przydomowej oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.05.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 A kominek ma byc taki : http://www.lechma.com.pl/pl/22.php - oczywiście 15 KW - 3800, 00 PLN Raczej 4636,- (bo to cena netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.05.2010 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ładnie, szybciutko budują- pewnie niedługo będą lać strop....i daszek Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 14.05.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Pomimo tego, że zbudowałem Spokojną Przystań jako drugi dom w życiu, to wykończeniówka jest dosłowna ... Zarówno w sferze finansowej, jak i w stresach koordynacji prac i kontroli wykonania. Weźcie to mocno pod uwagę!!!! Najlepsze życzenia dla budowniczych tego superowego domku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 14.05.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Witam, a ja mam pytanie do tych, którzy już mają dach.Mamy zamiar zamawiać więźbę w najbliższym czasie. Z rysunku RZUT WIĘŹBY i zestawienia materiałów obok rysunku wynika, że całego drewna razem jest 8,39 m3. Natomiast w ślepym kosztorysie w pozycji: Dach - konstrukcja (dokładnie w: Zestawienie podstawowych materiałów, robocizny i sprzętu w elementach dla prac konstrukcyjnych. Strona 3 z 8 ) jest: krawędziaki iglaste wymiarowe nasycone kl. II 10,10 m3. Czy może mi ktoś wyjaśnić gdzie się podziały 2 m3? Nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 16.05.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Kocie, Ty idziesz jak burza ) Czy ktoś powie mi o co chodzi z tą więźbą w projekcie? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.05.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 - 4800, 00 PLN - netto ( piszę netto bo City zaraz mnie poprawi i wole uważać - hihihihi). Może i nie za tanio ale żona uparła się że mają być dokładnie takie jak w projekcie więc nie mam wyboru. No to pozdrówka. Śmieszne..ale faktycznie lepiej pisać cenę jaką zapłacimy. Będzie jaśniej . Muszę przyznać, że drzwi wcale nie drogo cena bardzo bardzo atrakcyjna, wszak drzwi nie są małe, a i materiał kosztuje. Pozdrawiam serdecznie dla małżonki również bo ma rację-zmiany powodują tylko zamieszanie, a projektant "naszych"domków naprawdę się postarał i domek coraz bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 17.05.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 w moim projekcie M36a jest błąd w sumowaniu ilosci drewna ( tabelka obok rzutu dachu) Jest 9,35 m3, a powinno być 10,35 m3 Moze tu własnie są te " brakujące" 2 m3? Sprawdź u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonek2312 23.05.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Witam:) Domek jest super jestem na etapie tynkowania dołu . góra jest w regipsie wszystkie instalacje jak w projekcie jeden komin tylko do piecyka. pozostałych brak gdyż będzie :D rekuperator proponuje podnieść poddasze o jedną warstwę i wtedy poddasze jest super Witam Wraz z żoną od jakiegoś czasu zastanawiamy sie bardzo poważnie nad budowaniem Spokojnej przystani. Myśle ze w ciagu najblizszych tygodni zdecydujemy sie na zakup tego projektu. Jesli ktos z szanownych forumowiczów tez mysli nad tym projektem lub juz realizuje jego budowe chetnie poczytamy opinie. Pozdrawiamy serdecznie Marcin i Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 27.05.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 (edytowane) Witam wszystkich i pozdrawiam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0a5b3074a500b52a.html http://mono77.fotosik.pl/albumy/607983-59.html Edytowane 27 Maja 2010 przez mono777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.05.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Przejrzałem-fajnie ale kilka fotek jest dla mnie tak dziwnych, że nie wiem gdzie są zrobione:) na pewno to sugestia tynków i padającego światła-fajnie już wyglądaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 28.05.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Przejrzałem-fajnie ale kilka fotek jest dla mnie tak dziwnych, że nie wiem gdzie są zrobione:) na pewno to sugestia tynków i padającego światła-fajnie już wygląda Pozdrawiam Hehehehe domyślam się , ale to dlatego, że nie wszystko jest zgodnie z planem : kotłownia powiększona o WC, drzwi do kotłowni są w garażu no i z garderoby jest zrobiona łazienka i szafa wnękowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 03.06.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Od 29 maja mieszkamy w naszym nowym domku. Budowa trwała od 22 listopada 2008, początki to bajka, wykończeniówka i przeprowadzka - to prawdziwe wyzwanie. Powodzenia Budowniczowie SPOKOJNEJ PRZYSTANI!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_i_pawel 03.06.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witajcie,Strasznie Wam zazdroszczę, że u Was się prace posuwają do przodu.U nas ciągle leje i nic nie idzie zgodnie z planem.Prace cały czas w deszczu.Jak już wszystko przygotowałem i przyjechał beton,to nie dojechali betoniarą do budowy, bo się bali, że się zakpią i tak w kółko.Oczywiście koszty i organizacja wyciągania jakby co - na mojej głowie i z mojej kaski. A deszcz ciągle pada...W najlepszym czasie tegorocznej wiosny wyglądało to tak:http://s.fothost.pl/upload/10/22/5f281293.jpg Niestety rok u nas nie zapowiada się na mocno budowlany, ale wciąż mamy nadzieję...Jak na razie: prace STOP - czekamy na pogodę. Muszę jednak wykonać kawałek utwardzonego dojazdu, bo inaczej nigdy mi tych ław nie zaleją. Pzdr. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_i_pawel 04.06.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam,Masakra z tą pogodą…kot112 - tereny powodziowe to nie są, ale ile z tych obecnie zalanych też takowymi nie byo, współczuję tym ludziom, wszystko stracili…, ale nic to, życie toczy się dalej! U nas już na początku cała robota stanęła. Mokro i zimno, lecz nie poddajemy się.Wszystko się po prostu opóźni, ale pośpiech złym doradcą, tak więc będzie dobrze. Mam nadzieję w czerwcu wreszcie zalać te ławy, bo stoją tak już 3 tygodnie i nie chciałbym, aby mój cały trud związany z ich ułożeniem poszedł na marne. KIER-BUD mówi, że nic im nie będzie, ani nawet jak troszkę zbrojenie obejdzie rdzą, Ja jednak wolałbym to zalać czym prędzej i niech wtedy sobie stoi i stygnie – przy tej pogodzie podlewanie mi odpadnie. P.S. U Ciebie kot112 to na prawdę jak burza ta budowa idzie!!! Pzdr. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 04.06.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witajcie, długo mnie nie było na forum, a widzę że gdzie nie gdzie dużo się dzieje. Mirek zrobił kawał świetnej roboty - Gratulacje! Widziałem i wiem co mówię My na razie mamy pomurowane ściany nośne i wylany strop monolityczny (zdjęcie niedługo podrzucę lub jakiś link do nich...). Czy ktoś jeszcze buduje taki domek pod Warszawą??!!! Pod koniec czerwca wchodzi ekipa robić więźbę i dach. Podobno im to zajmie 2 tygodnie Potem ścianki działowe, okna, drzwi zewnętrzne i garażowe i całe ocieplenie z elewacją. Szykuję się na okres od końca lata do wiosny z wykończeniem wszystkich instalacji na gotowo i na początku 2011 tynki i do wakacji zakończenie budowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzusek 07.06.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witajcie po dłuższej przerwie, u nas jak na razie budowa idzie pełna parą. Na początku ekipa zanotowała drobne wpadki ale teraz jest już ok. W sobotę został zalany strop, poszło 30 m3 betonu. W czwartek jak dobrze pójdzie pojawią się panowie od więźby, na blachodachówkę trzeba będzie poczekać trzy tygodnie. Zdecydowaliśmy się na Ruukki w kolorze grafitu. A żeby nasz forumowy przodownik grupy początkującej czyli kot, nie poczuł się zbyt pewnie w fotelu lidera , zamieszczam zdjęcie naszej Spokojnej Przystani. Jak widzisz kocie depczę ci po piętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.06.2010 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Cisza na forum-powoduje tak jak już zauważyłeś pewien niepokój, ale wszyscy zapewniam Cię są i obserwują co się dzieje.Widzę, że nie podnosisz ścianki kolankowej więc dom będzie tak jak u mnie w 100% zgodny z proporcjami w projekcie.Wczoraj przy tak dużym nasłonecznieniu przez okap dachu słonko nie docierało do wnętrza domu-rewelacja całkiem inna temperatura :)wewnątrz. A Twoja ekipa naprawdę super (mojej też nie miałem co zarzucić). Co chciałem Ci napisać właśnie na tym etapie to powiedz ekipie ile chcesz ocieplenia(grubość) na ścianach, będą wiedzieć jak daleko wypuścić okap dachowy aby było ładnie(ale oni na pewno to wiedzą). Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 14.06.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witajcie, mam pytanie o grubość warstwy izolującej- ocieplającej podłogę na chudym betonie. W projekcie jest 8 cm styropianu twardego. Czy stosujecie nieco więcej? Zamierzam mieć ogrzewanie podłogowe w całym domu. Czy obniżaliście wysokość dolnej krawędzi okien kuchennych? Nie są zbyt wysoko? Rozumiem, że poziom podłogi trochę " urośnie". Czekam na dachówki ( Koramic E32+), na więźbę położyłem membranę Tyvek Pro, ma dobre parametry i ładny, zielony kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts