CityMatic 16.06.2010 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Ja u siebie zastosuje dwie warstwy 10 cm i 6 cm styropianu EPS 100 Natomiast wg projektu jest POLISTYREN EKSTRUDOWANY XPS - STYRODUR stąd róznica -podyktowane to jest oczywiście ilością wolnego miejsca na izolację, oczywiście styrodur ma lepsze właściwości termiczne przy mniejszej grubości ale jest bardzo drogi.U siebie również będę stosował ogrzewanie podłogowe więc moją opinię znasz.Mnie najbardziej zastanawia inna kwestia- co dać na chudziak jako izolację- na 98% papa czarna mamba 1% 2X folia 0,3mm na 1 % folia w płynie i folia 0,3mm. Edytowane 16 Czerwca 2010 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.06.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Czekam na dachówki ( Koramic E32+), na więźbę położyłem membranę Tyvek Pro, ma dobre parametry i ładny, zielony kolor A, że się spytam ile Ci wyszedł kosztorys na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 16.06.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Koszt kompletu ceramiki ( Koramic E32+ czarna szlachetna) wyliczony przez hurtownię wyniósł 13 858 zł. Za membranę zapłaciłem 1750zł. Myślę, że to dobre ceny.Te okna w kuchni to trochę za wysoko... Krasnoludkiem nie jestem - tak gwoli jasności. Obniżaliście to-to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 16.06.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam wszystkich =) Moja Spokojna Przystań za chwile będzie miała montowane okna . Na wiosnę 2011 planujemy się wprowadzić więc mój Grzesiu ( inaczej mąż ) pogania coraz to nowe ekipy a ja już oczywiście projektuje wnętrza !!! =) Domek jest śliczny ! Cały czas jednak trochę go zmieniamy , dopieszczamy tak by był jeszcze bardziej NASZ . Ostatnio np doszłam do wniosku że po co mi budować ścianę między kuchnią a spiżarnią ? Zyskam sporo miejsca i przestrzeni rezygnując z drzwi i ściany . Na szczęście tej ścianki pan murarz nie zdążył postawić Trochę mi szkoda tej spiżarki .. super skrytka przy zabawie w chowanego np =) No ale cóż .. niezbyt duża kuchnia była moja bolączką , a to co miało być w spiżarce zmieści się w dolnych szafkach - no problem =) Co ciekawe to właśnie spiżarka i zadaszony taras przesądziły o kupnie tego a nie innego projektu hihi . Ponieważ to ja jestem demiurgiem od zmian to Grzesiu się podśmiewa że wprowadzimy się do zupełnie innego domu niż planowaliśmy . E tam . Niech sobie pogada , najważniejsze jest zaangażowanie Pozdrawiam wszystkich spokojnych przystojniaków *Szczególne pozdrowienia dla sympatycznego małżeństwa z Bydgoszczy które ostatnio zwiedzało naszą posesję - mam nadzieję że zdecydowaliście się na projekt =) Miłeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 17.06.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Pozdrowienia i dla Ciebie ze słonecznego dzisiaj Dolnego Śląska Ja tam zachowałem spizarkę, oczywiście rezygnując z tego wejścia do niej z przedpokoju- wiatrołapa. Powstałą duża sciana na liczne pólki - czyli piwniczka na parterze. A jak sobie, Miłeczko, poradziłeś z wysokością parapetów w kuchni? ( Są tam trzy okna) Zgodnie z projektem, czyli 115 cm nad podłogą, czy obniżyłaś? Muszę niebawem - przed montażem okien, rozwiązać ten problem. Napisz w wolnej chwili. Jeden z ( nie całkiem) Spokojnych Przystojniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 17.06.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Pozdrowienia i dla Ciebie ze słonecznego dzisiaj Dolnego Śląska Ja tam zachowałem spizarkę, oczywiście rezygnując z tego wejścia do niej z przedpokoju- wiatrołapa. Powstałą duża sciana na liczne pólki - czyli piwniczka na parterze. A jak sobie, Miłeczko, poradziłeś z wysokością parapetów w kuchni? ( Są tam trzy okna) Zgodnie z projektem, czyli 115 cm nad podłogą, czy obniżyłaś? Muszę niebawem - przed montażem okien, rozwiązać ten problem. Napisz w wolnej chwili. Jeden z ( nie całkiem) Spokojnych Przystojniaków. Adaci oczywiście wiadomo że tylko niespokojni przystojniacy potrzebują spokojnej przystani Jeżeli chodzi o okna i parapety w kuchni.. Oj .. zasugerowałam już że jestem taki trochę pomysłowy Dobromir , ale nie wiem czy jesteś gotowy na to co zaraz przeczytasz hihi A więc .. Okien w kuchni nie mam 3 ale 2 . Jedno duże dwuskrzydłowe ( zamiast dwóch oddzielnych zrobiłam jedno duże ) , przy wyjściu na taras mam zaś duże okrągłe okno ! Oczywiście nie muszę pisać że zastosowanie innych okien wyeliminowało problem nietypowej wysokości parapetów Jeżeli u Ciebie okna są trochę za wysoko w stosunku do blatu i podłogi to proponuję PODEST . Sama myślałam o podeście w kuchni i jadalni . Podest oddzielałby salon od strefy kuchenno jadalnej . Aktualnie w mieszkaniu mam podest w aneksie kuchennym i bardzo go sobie chwale . Fajne są takie małe różnice poziomów w mieszkaniach i domkach tym bardziej . W domku zrezygnowałam jednak z podestu po zdecydowaniu się na duże okrągłe okno .. myślę że nie można przesadzać z nietypowością Podeścikowi sie jednak u mnie nie upiecze oj nie .. Planuje duuuży podest na materac w sypialni Pozdrawiam wszystkich przystojniaków ( nie tylko tych spokojnych jak widzisz Adaci Miłeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 17.06.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Adaci oczywiście wiadomo że tylko niespokojni przystojniacy potrzebują spokojnej przystani Jeżeli chodzi o okna i parapety w kuchni.. Oj .. zasugerowałam już że jestem taki trochę pomysłowy Dobromir , ale nie wiem czy jesteś gotowy na to co zaraz przeczytasz hihi A więc .. Okien w kuchni nie mam 3 ale 2 . Jedno duże dwuskrzydłowe ( zamiast dwóch oddzielnych zrobiłam jedno duże ) , przy wyjściu na taras mam zaś duże okrągłe okno ! Oczywiście nie muszę pisać że zastosowanie innych okien wyeliminowało problem nietypowej wysokości parapetów Jeżeli u Ciebie okna są trochę za wysoko w stosunku do blatu i podłogi to proponuję PODEST . Sama myślałam o podeście w kuchni i jadalni . Podest oddzielałby salon od strefy kuchenno jadalnej . Aktualnie w mieszkaniu mam podest w aneksie kuchennym i bardzo go sobie chwale . Fajne są takie małe różnice poziomów w mieszkaniach i domkach tym bardziej . W domku zrezygnowałam jednak z podestu po zdecydowaniu się na duże okrągłe okno .. myślę że nie można przesadzać z nietypowością Podeścikowi sie jednak u mnie nie upiecze oj nie .. Planuje duuuży podest na materac w sypialni Pozdrawiam wszystkich przystojniaków ( nie tylko tych spokojnych jak widzisz Adaci Miłeczka Moje okrągłe okno w jadalni : http://www.aukcjoner.pl/gallery/002716681-.html#I1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 17.06.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Przeczytałem ,obejrzałem zdjęcie i... żyję! Podziwiam inwencję i odwagę forumowiczów, na ich tle jestem zatwardziałym konserwatystą wiernym projektowi Pani Dziewiątkowskiej. Dziękuję za ciekawe porady -nigdy ich dosyć. Wrócę jeszcze do spraw podłogi. CityMatic proponuje 10+6 cm styropianu na papie Czarnej Mambie - brzmi super! Chcę zrobić ogrzewanie podłogowe w całym domu, podpowiedzcie zatem, jak to rozwiązujecie. Pozdrawiam zmagających się (pozytywnie) z M36a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 18.06.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 PAPA CZARNA MAMBA - buuuuaaaaahahahahahhaaa, brzmi po prostu bosko ))))))) Miłeczka - wow - dość odważne to okno. Ale może wyglądać ciekawie, zwłaszcza, że jak widzę zrezygnowaliscie z tej scianki miedzy kuchnią a salonem, wiec to okno to będzie właściwie głowna rzecz, na którą się patrzy po wejsciu do domu. Domyslam się, że masz już pomysł na jakąs ciekawą dekorację tego okna, co? :) A u nas kończą się ściany, zbliżamy się do stropu. Pozdrawiam serdecznie Przystaniowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 18.06.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 PAPA CZARNA MAMBA - buuuuaaaaahahahahahhaaa, brzmi po prostu bosko ))))))) Miłeczka - wow - dość odważne to okno. Ale może wyglądać ciekawie, zwłaszcza, że jak widzę zrezygnowaliscie z tej scianki miedzy kuchnią a salonem, wiec to okno to będzie właściwie głowna rzecz, na którą się patrzy po wejsciu do domu. Domyslam się, że masz już pomysł na jakąs ciekawą dekorację tego okna, co? :) A u nas kończą się ściany, zbliżamy się do stropu. Pozdrawiam serdecznie Przystaniowców Dzięki Aga za miłe słowo =) Jeżeli przymierzacie się do stropu to super czas przed wami ! Ja tak naprawdę poczułam że mam dom gdy mi w nim nie kapało na głowę =) Jeżeli chcecie w przyszłości zrobić małe poddasze to radze już teraz pomyśleć o podniesieniu ścianki kolankowej o wys jednego suporeksu - poddasze będzie wtedy wyższe i większe . My zrezygnowaliśmy z tego rozwiązania a teraz trochę żałujemy .. =( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 18.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 (edytowane) Wklejam parę fotek ze strychu . Trochę bałagan jeszcze za co przepraszam. My robimy małe poddasze . Dokładniej szeroki korytarz z szafami i dwa zamknięte pomieszczenia . Jedno nad garażem - strych , drugie nad salonem - pracownia / gabinet . Nie podnosiliśmy ścinki kolankowej choć były plany . Pisałam już Adze że żałujemy .. Ale i tak nie jest źle . Nam sie podobają te belki - dają klimat =) http://img94.imageshack.us/img94/4692/img4501d.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img96.imageshack.us/img96/7533/img4511d.jpg Uploaded with ImageShack.us A ! W dachu nie ma jeszcze okien , sa tylko włazy przy kominach - dlatego jest troche ciemni i ponuro . Okna zamontujemy jak juz bedziemy pewni układy pomieszeń na tym malućkim poddaszu =) Pozdrawiam wszystkich Miłeczka Edytowane 18 Czerwca 2010 przez Miłeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 18.06.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Skoro już nauczyłam się wklejać zdjęcia na forum to dodam jeszcze parę fotek .. Zdjęcia są z dzisiaj ! Za ten wieniec na dachu to panowie dziś tyle wynegocjowali że zaczęłam się martwic czy wytrzeźwieją do wyborów http://img33.imageshack.us/img33/4620/img4487r.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img175.imageshack.us/img175/8601/img4543m.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img199.imageshack.us/img199/7637/img4518ky.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 18.06.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Dziewczyny, nie smiejcie się, papa Czarna Mamba naprawdę istnieje! Sprawdziłem na Allegro, sprzedają ją, a jakże! Widać nawet kostyczni budowlańcy ( przepraszam niekostycznych) mają czasem poczucie humoru i egzotyczną wyobraźnię. Swoją drogą, to może ona faktycznie najlepsza na ów chudziak ( tyz pikne słowo) jest? Gdybym umiał wkleić zdjęcia, to też bym cos wysłał, mam taką fajną zielona membranę na dachu, ale należy wczesniej gdzieś je umieścić i potem przenieść. Miłeczko, pomóż, jak juz umiesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 18.06.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 (edytowane) Dziewczyny, nie smiejcie się, papa Czarna Mamba naprawdę istnieje! Sprawdziłem na Allegro, sprzedają ją, a jakże! Widać nawet kostyczni budowlańcy ( przepraszam niekostycznych) mają czasem poczucie humoru i egzotyczną wyobraźnię. Swoją drogą, to może ona faktycznie najlepsza na ów chudziak ( tyz pikne słowo) jest? Gdybym umiał wkleić zdjęcia, to też bym cos wysłał, mam taką fajną zielona membranę na dachu, ale należy wczesniej gdzieś je umieścić i potem przenieść. Miłeczko, pomóż, jak juz umiesz! Z wielką przyjemnością ! A więc tak , po kolei , najprościej jak potrafię : 1 . Wejdz na http://imageshack.us/ ( wystarczy jak wpiszesz w wyszukiwarkę - imageshack , wejdź w pierwsze co się wyświetli - to na pewno TO =) 2. Nie trzeba się rejestrować ani nic z tych rzeczy !!! TO JEST DARMOWE ! 3. Mniej więcej na środku strony masz podświetlony na ciemno napis BROWSE - kliknij ! Teraz wyszukaj zdjęcia z albumów zapisanych na twoim komputerze . Po zaznaczeniu OTWÓRZ - wyświetli ci się w ramce na pierwszej stronie tego imageshack - coś w stylu- IMG_ 1234 JPG (185 KB ) 4. Teraz kliknij podświetlony na niebiesko napis PRZEŚLIJ TERAZ . Klikasz i czekasz 5. Po paru chwilach na lewym boku strony powinno sie pojawić twoje zdjęcie a pod nim kolejno i bardzo czytelnie wymienione adresy do zdjecia . Nas interesuję czwarta rubryka pt KOD FORUM . Kopiujesz ten link ( wygląda on mniej więcej tak : URL=http://img34.imageshack.us/i/img75x.jpg ) 6. Wklejasz ten link w treść twojej wiadomości - wyświetli sie na forum jako zdjęcie =) 7. Piszesz "dzięki Miłeczka" =))) Czekam na Twoje foty z niecierpliwością =) Edytowane 18 Czerwca 2010 przez Miłeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 19.06.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Hej, No wreszcie przestało lać i jak także po długich przygotowaniach rozpoczynam działania budowlane z M36. Pierwsze wykopy za nami, stal i drewno na szalowanie przyjadą w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 19.06.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Hej, No wreszcie przestało lać i jak także po długich przygotowaniach rozpoczynam działania budowlane z M36. Pierwsze wykopy za nami, stal i drewno na szalowanie przyjadą w poniedziałek. Luke ! Trzymam kciuki ! NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY ! My w fundamentach zalaliśmy znalezioną podkowę - NA SZCZĘŚCIE =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 19.06.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Drodzy Budowniczowie! Może to zabrzmi nieco pompatycznie, ale po okresie półtora roku budowania naszego domku uważam, że nadszedł mój czas rozstać się z forum.Czasem jeszcze ponoszą mnie emocje i chęć mentorstwa z pozycji tego, "co ma to już za sobą" - i to dlatego między innymi taka decyzja. Życzę Wam wszystkim dobrego budowania, jak najmniejszej ilości błędów i dobrej komunikacji z wykonawcami.Domek jest cacko, superwygodny - i faktycznie - to SPOKOJNA PRZYSTAŃ!!!! Nie przejmujcie się drobnymi błędami, zbyt małą izolacją w podłodze, że stali więcej poszło niż planowano etc, etc. To nieuniknione. Efekt końcowy wszystko wynagrodzi. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 20.06.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 To wprawdzie wieczór wyborczy, ale nie samą polityką człowiek żyje... Próbuję zastosować się do rad Miłeczki coś wkleić, może się uda http://img203.imageshack.us/img203/5489/img0751i.jpg Uploaded with ImageShack.us " dzięki, Miłęczka!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 20.06.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 O, udało się! To działa! Raz jeszcze, " dzieki Miłeczka" Mirek, nie opuszczaj nas tak szybko! Zostań trochę, bez Ciebie czuję się jak dziecko we mgle. Nie daj się prosić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaci 20.06.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 No jeszcze jedna fotka... Rozochociłem się Ale spokojnie, znam miarę rzeczy... [url=http://img138.imageshack.us " dzięki Miłeczka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts