Miłeczka 24.06.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 CitiMatic ja też rozważam w korytarzu takie oświetlenie oddolne ! =) Zastanawiam sie tylko czy efekt nie będzie zbyt mroczny , przytłaczający .. i czy optycznie nie zwęży tego korytarza .. Ostatnio gdziekolwiek jestem czy w kinie czy w knajpie , restauracji - WSZĘDZIE - podpatruję oświetlenia długich i wąskich korytarzy . Taki szpieg z gazowni - ten styl Obiecuję wklejać cokolwiek znajdę i o to samo wszystkich przystaniaków proszę . Ten korytarz to przecież nasz wspólny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 24.06.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Aga ! Ja co prawda za chwilę będę miała okna , za miesiąc może elektrykę , ale potem STOP do wiosny ! Jak zejdą śniegi to już nie będzie czasu na baju baju - przyjdą majstry i poproszą o zlecenie . Lepiej wiec sobie zawczasu wszystko w główce poukładać =) Wizję trzeba mieć ! =) Nie rozumiem zamysłu tych drzwi z salonu do korytarza .. Znaczy rozumiem że chowane itd , tylko nie rozumiem po co chcesz CZASAMI je zamykać ? To pewnie troche kosztuje , trudno się czyści .. Chodzi o to żeby móc tak symbolicznie odciąć strefę dzienną od nocnej ? Kominek w ogólnym zarysie . Na pewno prosty , bez ozdobników itd Z CEGŁY ! Inspiracja dla mnie było to zdjęcie : http://img52.imageshack.us/img52/3605/kominek1.jpg Uploaded with ImageShack.us Planuje minimalnistyczne wnętrza w bielach i szarościach dlatego taka czerwona cegła ładnie je ożywi i uprzytulni I hope .. =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 24.06.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Kocie ! Twoja kuchnia jest cool ! Powiedz mi tylko : te półki to chcesz mieć takie przeszklone ? Ja bym się bała terroru porządku =) Widzę że masz piekarnik w zabudowie na wysokościach . Czy w tych szafach obok piekarnika będziecie trzymać żywność ? Chodzi o mąke , ryz , napoje i takie tam spiżarniowe . Pytam dlatego że nie nie orientowałam sie jeszcze czy tak można - piekarnik koło żywności .. ? Na żywności zawsze piszą że "temperatura pokojowa" - obok piekarnika to tak nie bardzo .. Błagam ! Powiedz mi że przesadzam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.06.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Zastanawiam sie tylko czy efekt nie będzie zbyt mroczny , przytłaczający .. i czy optycznie nie zwęży tego korytarza .. Myślę że wybór opraw jest duży a oprawa równa się oświetleniu tam nie potrzeba dużego zakresu a punkty będą ładnie wyglądać i efektownie oświetlać http://www.lighting.com.pl/a/20090907/sedna_goran_reso%202.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 24.06.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Myślę że wybór opraw jest duży a oprawa równa się oświetleniu tam nie potrzeba dużego zakresu a punkty będą ładnie wyglądać i efektownie oświetlać http://www.lighting.com.pl/a/20090907/sedna_goran_reso%202.jpg Ach CityMatic .. Ty to jesteś guru =) Pełna profeska , rzetelność i siła spokoju . Ukłony za te wszystkie foty , rady i mądrości bez zbyteczności . Żadnego wodolejstwa . CityMatic skarb ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2010 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Miłeczka; Bardzo dziękuję za pochwałę i jest mi miło I muszę przyznać, że ten kominek ceglany też jest super , szkoda że nie mogę mieć takiego -gdyż salon będzie miał troszkę inną nutę wystroju i pojawienie się żywej cegły wymusza pewne rygory aranżacji wnętrza, a ja jestem jednak tradycjonalistą. U mnie ze względu na to że komin pojawił się tak jak wg projektu w salonie(jest to jednak "pokaźna budowla") mam zamiar częściowo ją wykorzystać, a częściowo dobudować obudowę w kształcie 1/4 koła. Ćwiartka prawa górna koła postawiona na podłodze-da się to wyobrazić - ale jak będzie powstawał to zamieszczę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2010 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 http://bi.gazeta.pl/im/1/6912/z6912311X.jpgCoś takiego tylko pionowa krawędź od lewej strony i schodząca w kierunku małego okna tarasowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 25.06.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 CityMatic Bardzo oryginalny ten kominek - ciekawe rozwiązanie ! Biorąc pod uwagę że jesteś tradycjonalistą to zaskakujący wybór Jeżeli wnętrza będziesz urządzał tradycyjnie to taki kominek na pewno przełamie schemat SUPER ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 25.06.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 City ! A z czego robisz ta ćwiartkę koła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) City ! A z czego robisz ta ćwiartkę koła ? Granit (beżowo brązowy) jeden element+ Dąb -poprzecznie nad paleniskiem z prostym i zaokrąglonym końcem belki nad-kominkowej Element kamienny będzie wszlifowany w komin na głębokość 5cm (komin mam wykonany z cegły) a w dalszej części będzie stanowił element zabudowy kominka.) Edytowane 25 Czerwca 2010 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 http://www.nagrobki.biz.pl/kamien/granit_baltic_brown.jpgTaki z elementem drewnianym dębu starego - do tego meble Gdańskie i parkiet(lub deska) w podobnym tonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miłeczka 25.06.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 City ! Naprawdę będę wyczekiwać Twoich zdjęć z realizacji ! Meble gdańskie .. ach ! Masz już czy będziesz kupował ? Pytam bo ja prawie od urodzenia choruję na szafę gdańską ! Cena jednak poraża .. Poluję na jakąś okazję na allegro ale jak na razie bez efektów =( Może wiesz gdzie można kupić trochę taniej te gdańskie cuda ? Też będę kłaść parkiet ! Nie wiem jeszcze jaki wzór i jaka deska ale na pewno parkiet więc chętnie posłucham Twoich mądrych rad na ten temat =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 25.06.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 No, no nieźle się rozkręciliście My jeszcze dokladnie nie wiemy jaki chcemy kominek, za to dokładnie wiemy jakiego nie chcemy Też mamy ten komin w pokoju no i jakoś go trzeba będzie zabudować. Generalnie kominek raczej tradycyjny, ale taki bardzo tradycyjny, dla nas kominek, który chce zrobić City - bardzo ładny zresztą - to szczyt nowoczesności Coś w tym stylu: http://www.kominkiikominy.pl/rustykalne-lotos,d50.html Też będziemy robić parkiet, nie panele. A póki co mamy las w trzech pokojach i zadaszenie w nich z desek :) - to najnowszy stan na dzisiaj Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_i_pawel 27.06.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 No nieźle, nieźle się forum rozkręciło, ale tak to jest jak robota idzie to się chce o tym pisać.U nas po kilku tygodniach deszczu, przemokniętej ziemi, specjalnie wybudowanej drogi dojazdowej dla betoniarki, z ponad miesięcznym opóźnieniem udało się wylać ławy – ufff.Oto fotki:http://s.fothost.pl/upload/10/25/ec6530de.jpg http://s.fothost.pl/upload/10/25/6f28a22c.jpg I jak na złość - jak deszczu było aż za dużo, to teraz muszę z beczkowozu podlewać, bo ani kropelki nie chce spaść, a i w najbliższych prognozach też się na deszcz nie zanosi. Pewnie jak zbiorę ekipę i zaczniemy murować ścianki fundamentowe to wtedy zacznie lać, to raczej pewne, hi hi.Nic to jednak – walczymy dalej, satysfakcja jest. Zaznaczam, że na naszej działeczce to oprócz betoniarki i wywrotki z klińcem to jeszcze nikogo obcego nie było… wszystko sami.Przy okazji pytanko – jaką papę kładliście na ławy pod pierwszą warstwę bloczków jako izolację? O ile jeszcze pamiętacie…!? Zazdroszczę Wam, że już sobie chadzacie po SP.Pzdr. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.06.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Też mamy ten komin w pokoju no i jakoś go trzeba będzie zabudować. Tak jak wiesz ten komin nie przeniesiony do garderoby:( co teraz bym uczynił w proporcji 30% salon 10 % ściana i 60% garderoba) nie jest najlepszym rozwiązaniem i polecam wszystkim którzy jeszcze nie mają tego komina w salonie zabudowanie go w ścianie na tyle aby tylko rura wylotu spalin była w salonie. Dlatego wybrałem taki pomysł jak przedstawiłem wyżej - spowoduje to, że cześć ładnie otynkowanego komina stanowić będzie obudowę, a reszta to dekoracja z płyty granitowej, dodatkowo za nią będzie ukryta część rur odprowadzenia ciepłego powietrza przez garderobę na strych do "centrum dystrybucji" jak fachowo nazwałem rozprowadzenie powietrza ciepłego po mieszkaniu Wszystko to postaram się przedstawić na forum aby i inni mogli podpatrzeć i może wspólnie dopatrzyć się błędów i osiągnąć złoty środek aby w naszych domkach żyło się "spokojnie" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.06.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 O widzę u kolegi "kot112" też polecieli wysoko z fundamentem (u mnie na 60cm +9 bloczków po 14cm) miałem działkę na "spadzie", a teraz mam domek na górce Zazdroszczę wam ładnej pogody u mnie na wschodzie pada i się ciągle chmurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.06.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 http://s.fothost.pl/upload/10/25/6f28a22c.jpg Przepraszam a może nie doczytałem co jest u Was iza_i_pawel za fundament w garderobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza_i_pawel 27.06.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Przepraszam a może nie doczytałem co jest u Was iza_i_pawel za fundament w garderobie? Witam, CityMatic - czyli, gdzie? Bo u nas nie ma garderoby..., ale chętnie odpowiem tylko sprecyzuj. Pzdr. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 27.06.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Tak jak wiesz ten komin nie przeniesiony do garderoby:( co teraz bym uczynił w proporcji 30% salon 10 % ściana i 60% garderoba) nie jest najlepszym rozwiązaniem i polecam wszystkim którzy jeszcze nie mają tego komina w salonie zabudowanie go w ścianie na tyle aby tylko rura wylotu spalin była w salonie. Tak,ale my tam nie mamy garderoby tylko łazienkę (budujemy wersję z pojedynczym garażem). I nie przenieśliśmy tam tego komina z premedytacją - bo nie chcieliśmy pomniejszać i tak niedużej łazienki. Ale nie uważam tego komina za jakiś wielki problem - da się to fajnie zabudować. Też chcemy zrobić rozprowadzenie ciepła - szkoda mi tego wpuszczać tak po prostu w komin, zwłaszcza, ze zrobienie DGP to nie jest jakis wielki koszt (podobno ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.06.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witam, CityMatic - czyli, gdzie? Bo u nas nie ma garderoby..., ale chętnie odpowiem tylko sprecyzuj. Pzdr. Paweł. Ten kwadrat na środku:) na przedłużeniu linii wklejanego obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts