marzusek 13.10.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Moi Drodzy, niniejszym przedstawiam Wam; Moja Spokojna Przytań Tak mój domek wygląda na dzień dzisiejszy. Tak naprawdę została klasyczna wykończeniówka, a ja coraz pełniej zaczynam rozumieć sens tego słowa...w każdym z możliwych aspektów i fizyczny i psychicznym i finansowym. Mam tylko nadzieję, że przeżyjemy Pozdrawiam Was serdecznie Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.10.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Marzena Domek ładnie się prezentuje fajny jest ale drzwi do wewnątrz to masz dużo Teraz jeszcze zagospodarować teren zewnętrzny no i jak piszesz "wykończeniówka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.10.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 No ale mieszka sie super hiper !!!! Moja spokojna przystań jest naprawde spokojna i do tego śliczna. Tak więc moj biznesplan spełnił sie w 100% i w 5i pół miesiąca od rozpoczęcia budowy się wprowadziłem GRATULACJE i wszystkiego najlepszego w nowym domku !!! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 15.10.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Gratulacje kocie, czekamy na foto relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzusek 15.10.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Dziękuję Kocie za pozdrowienia, zdrowie to jest właśnie to co będzie mi teraz potrzebne najbardziej, no może z wyjątkiem kasy ale ty o tym wiesz najlepiej Serdecznie gratuluję. Plan zrealizowany w 100%. Teraz to już nie masz wyjścia i będziesz musiał zrealizować swoją groźbę o zaproszeniu na parapetówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.10.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Dzisiaj podliczyłem ile kosztowały kabelki puszki i rozdzielnia do M36a 2727,75 pln kwota niezła kable drogie pomimo niezłych upustów.Za osprzęt pewnie ze 2x tyle ...gdyby doliczyć robociznę to bym się przeraził.Pozdrawiam serdecznie w tą piękną sobotnio niedzielną "Złotą Polską Jesień" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 24.10.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Ja jeszcze na stropie, zamykamy kolejne pomieszczenia. Aż strach pomyśleć ile będę musiał na to wylać betonu! Wybrałem już ekipę na dach oraz dachówkę, mam nadzieję że będę zadowolony no i że dadzą radę przed Mikołajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.10.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Ja jeszcze na stropie, zamykamy kolejne pomieszczenia. Aż strach pomyśleć ile będę musiał na to wylać betonu! Ok 25-26m3 więc ok 60 ton betonu Pomyśleć tylko ile będzie ważył taki domek.......ale potwierdzam cały czas jest bardzo ŁADNY widać to już u tych co zbudowali -prezentuje sie naprawdę okazale i przede wszystkim ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbarbi 25.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witam Ja również rozważam a właściwie już się zdecydowałem na spokojną przystań z podwójnym garażem. Mieszkam w Puławach - czy jest ktoś w pobliżu kto realizuje projekt? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzusek 26.10.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Kocie, naprawdę super,co do pytań to mam trzy; 1. Na jaka podbitkę się zdecydowałeś(chodzi o firmę)? 2. Co położyłeś na tarasie? 3. I jaki kamień masz na elewacji (tez firma)? Ja tez zdecydowałam się na kamień, teraz szukam tylko takiego który będzie mi odpowiadał kolorystycznie. Co do zdjęć wnętrz, to ustawiam się w kolejkę. Adres priva wysłałam ci na skrzynkę Muratora, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.10.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 http://i56.tinypic.com/34q94l0.jpg Super domek - bardzo mi się podoba ...szczególnie kolorek elewacji - BRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 26.10.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 ... stabilnie +12 stopni, niezależnie od wahań temperatury zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.10.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 ... stabilnie +12 stopni, Mirek, a Twój GWC jaką ma powierzchnię? Tak się zastanawiam ale chyba zrobię tak jak myślałem 50m "rurowca" aby był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 26.10.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 (edytowane) Mirek, a Twój GWC jaką ma powierzchnię? Tak się zastanawiam ale chyba zrobię tak jak myślałem 50m "rurowca" aby był to "tylko" 40m rury kanalizacyjnej litej fi 200 na głębokości ok.1.6m, (nie przesadzać ze średnicą, to pogarsza wymianę), na końcu czerpnia fi 250 ze studzienką odstojnikową (latem zbiera się tam kondensat - raz na miesiąc trzeba wrzucić pompę zanurzeniową). Z rocznego użytkowania wynika, że praktycznie oprócz przełączenia na wiosnę na czerpnię ścienną, pozostały okres to tylko "grunt" - i to jest właśnie to (rezygnuję więc z planowanej automatyki sterowania przepustnicą). Ponieważ ziemię mam wilgotną, więc żadnego "odpoczynku" dla wymiennika - olbrzymia wygoda! Powodzenia Edytowane 26 Października 2010 przez mirek05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.10.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 to "tylko" 40m rury kanalizacyjnej litej fi 200 na głębokości ok.1.6m No to mnie pocieszyłeś.....ja planuję 50 m Q160 więc powinno być dobrze. Zastanawiam się z tym odstojnikiem ?Czyli spadek zrobiłeś w jego kierunku i cała rura ma lekki spadek w kierunku czerpni? Skąd tam aż tyle wody? skrapla się na ściankach gdy reku zasysa ciepłe powietrze latem?, a zimne zimą? i tu się ochładza a zima ociepla? Dziwi mnie, że aż tyle wody !! i czy aby nie pogarsza to jakości powietrza jakie dostaje się do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 27.10.2010 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 (edytowane) No to mnie pocieszyłeś.....ja planuję 50 m Q160 więc powinno być dobrze. Zastanawiam się z tym odstojnikiem ?Czyli spadek zrobiłeś w jego kierunku i cała rura ma lekki spadek w kierunku czerpni? Skąd tam aż tyle wody? skrapla się na ściankach gdy reku zasysa ciepłe powietrze latem?, a zimne zimą? i tu się ochładza a zima ociepla? Dziwi mnie, że aż tyle wody !! i czy aby nie pogarsza to jakości powietrza jakie dostaje się do domu? Spadek ok.2% w kierunku studzienki. Mieszkamy w wilgotnym otoczeniu, więc latem jest "trochę" wody w powietrzu i musi się wykroplić - jednorazowo wypompowuję ok.30l. Pogarszanie jakości powietrza? - to tak jak z klimatyzacją - klasycznie opisane, że system wentylacji mechanicznej wysusza (centrala/wymiennik też robią swoje) - nie odczuwam tego jako wady. Pozdrowienia Edytowane 27 Października 2010 przez mirek05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 27.10.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 No proszę, proszę, chwilę tu nie zaglądałam i żyłam w nieświadomości ile mnie ominęło Kotek - domek super! Mam pytanie - jakie macie okna? My właśnie stoimy przed wyborem okien, zastanawiamy się między dwiema firmami, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy... No i kompletnie nie wiemy jakie drzwi zewnętrzne i brama... musimy się zabrać za rozeznanie tematu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.10.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Dzisiaj przyszedł zakupiony rekuperator http://cdn1.asteroid.pl/c2/a.eu.fotka.pl.s3.amazonaws.com/059/432/59432681_640.jpg To już dobry początek dla wentylacji mechanicznej -serce zakupione Teraz pomysł na rurociągi...rura Arota http://el-mar.sklep.pl//_var/gfx/441814507f5a13656c69eb90047ae3cc.jpg (może - bo dobra:) z dodatkową izolacją wełną. na pewno nie ta śmieszna z wełną 3cm wokoło No i rurowy GWC będzie dobrze Pozdrawiam wszystkich "Przystankowiczów" PS: Dziękuję Mirku za odpowiedzi - ale masz zdrowie tak wcześnie już przed komputerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 27.10.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Możesz zdradzić cene rekuperatora? Instalację będziesz robił sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.10.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Za reku zapłaciłem niecałe 5kzł, a instalację robię sam :)gdyż nie jest to trudne, a z zachowaniem pewnych zasad wręcz proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts