CityMatic 12.04.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Chciałam zapytać gdzie kupowałeś rury do ogrzewania podłogowego i po ile Kisan po 3 zł brutto /mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 13.04.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 dzięki, porównywałeś Wavina z Kisanem - parametry?czy kupowałeś pozostałe elementy (rozdzielacze,.......) jezeli tak to jakiego produkcenta, czy wszystko w jednym systemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.04.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 dzięki, porównywałeś Wavina z Kisanem - parametry? Paramertry? do podłogówki? trudno jest coś napisać ale tak jak napisałem wcześniej szukałem rurki dedykowanej do ogrzewania płaszczyznowego(podłogowego i ściennego) Jeśli chodzi o uniwersalność to prócz nazwy Wavin i tym że ma normę 10atm to niczym się nie różni po prostu ta biała rurka stosowana jest również do wody pitnej i grzejników a te jak wiemy pracują z inną temperaturą i innym ciśnieniem. Kisan też ma rurki do tego celu i są inne. czy kupowałeś pozostałe elementy (rozdzielacze,.......) jezeli tak to jakiego produkcenta, czy wszystko w jednym systemie? Tak, ale różnych producentów składając wszystko w to co potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 13.04.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.04.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam Widzę, że nikt nic nie pisze, wiosna w pełni więc każdy pewnie buduje swój "przystanek". Ja również coś tam robię prócz oczywiście terenu zielonego (posadziłem kilkadziesiąt drzewek , opryskałem drzewka owocowe itd, itp) skończyłem instalację wodną , rozprowadziłem kanalizację do punktów poboru wody, sprawdziłem i zaczynam przykrywać całość kolejną warstwą styropianu. Zrobiłem również fundament pod kominek i doprowadziłem CO szufelkę do kominka. Firma obsadziła zamówione przed trzema tygodniami parapety marmurowe Perlato Olimpo Nuvolato (kolorek kawa z mlekiem, ale w zależności od oświetlenia jest ładnie ciemny lub jasny - fajny) Wiosna w pełni jest pięknie - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.04.2011 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Z okazji świąt Wielkanocnych: http://www.kartki.lagata.pl/kartki/19/5/d/5150.jpg Życzę Wam wszystkim, aby Wielkanoc ogarnęłaWas szczególną tradycją i nowymi szczęśliwymi przeżyciami,Ale przede wszystkim by Wielkanocumocniła Waszą wiarę, podniosła na duchui napełniła Wasze serca radością.Aby życie i zamieszkiwanie w naszychSpokojnych domkach było radością i spełnieniem marzeń i oczekiwańNas i naszych najbliższychPozdrawiam;CityMatic - Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 03.05.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 WOW ale tu cisza ... City nic się nie chwali co tu się dzieje haloooooooooooooooooooooooooo !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 03.05.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 WOW ale tu cisza ... City nic się nie chwali co tu się dzieje haloooooooooooooooooooooooooo !!!! ... powiem Wam - po różnych przejściach na budowie - już się nie mogę doczekać mieszkanie u siebie w domeczku, ale również braku współpracy z ekipami budowlanymi. Dramat!!! Do tych ludzi powinno się strzelać. Jedną tylko ekipę od dachu mogę polecić - nie wiem gdzie się uchowali... Tak czy inaczej mam gotowe tynki - wszystkie :) Jedna ekipa zachlała i potem po awarii z szefem przyjechało 4 ludzi i od 30 kwietnia po 16 godzin dziennie kończyli do dzisiaj włącznie (3 maja). Wreszcie skończyli. Zrobili 600m2 tynków łacznie ze śmietnikiem. Dzień odpoczynku w pracy i znowu urlop żeby działać dalej Pozdrawiam Wszystkich od SP. PS. Faktycznie cisza jak nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 04.05.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 WOW ale tu cisza ... City nic się nie chwali co tu się dzieje haloooooooooooooooooooooooooo !!!! No właśnie nic się na forum nie dzieje, bo każdy dąży do etapu zamieszkania i na pisanie nie ma czasu U nas kończy się hydraulika, za tydzień we wtorek wylewki. Mamy doprowadzoną wodę do domku, dzisiaj byli panowie z wodociągów, zaplombowali przeniesiony licznik ze studzienki do garażu - tak więc woda jest Już się nie mogę doczekać tych wylewek, bo to będzie kolejny duży etap zakończony. Potem "TYLKO" płytki, parkiet, gładzie, malowanie, biały montaż, lampeczki i mebelki i już można mieszkać :) Pozdrawiam wiosennie mimo zimowych temperatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.05.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 WOW ale tu cisza ... City nic się nie chwali co tu się dzieje haloooooooooooooooooooooooooo !!!! City pojechał na "majówkę" i już....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.05.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Ale przyjechał i zabrał się do pracy...jeśli kogoś zainteresuje - położyłem folię "żółtą" na całość i folię alu( to pracochłonne rzeczy i mało wdzięczne - trzeba wszystko ładnie posklejać taśmą klejącą, aby zaczyn cementowy nigdzie się nie dostał - ale jakoś powoli sobie radzę ) tam gdzie będzie podłogówka. Woda, kanalizacja i centralny odkurzacz jako "instalacje posadzkowe" - skończone. A od jutra układam podłogówkę Zimna coś ta wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 05.05.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A co robi ta zółta folia? My mamy zwykłą czarną budowlaną 0,3 mm i pod podłogówkę też alu z czerwoną podziałką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 05.05.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 WOW ale tu cisza ... City nic się nie chwali co tu się dzieje haloooooooooooooooooooooooooo !!!! A my nadal w fazie papierów i na razie rozpoczęcia budowy nie widać ... , nasze marzenie to wylać fundamenty przed zimą. Pozdrówka dla wszystkich budowniczych SP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 05.05.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 No właśnie kangurku, jak tam Wasze budowlane sprawy? Zdecydowaliście już ostatecznie, czy to będzie Spokojna Przystań czy jednak inny projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.05.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A co robi ta zółta folia? My mamy zwykłą czarną budowlaną 0,3 mm i pod podłogówkę też alu z czerwoną podziałką Żółta folia prócz tego, że zabezpiecza styropian przed cementem nic więcej nie robi a... jest ładniejsza niż czarna i trochę cieńsza Czarną mam na papie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.05.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Powoli ruszyłem z ogrzewaniem:sick: wiedziałem, że będzie wymagać trochę pracy ale rurka jest wyjątkowo sztywna Ale jak to zawsze jest powoli coś powstaje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot112 06.05.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witam wszystkich. Ja tu jestem cały czas i czytam wszystko o czym piszecie. Fakt - zajęty jestem już nie tyle budowaniem co urządzaniem otoczenia mojej przystani. Właśnie robi się ogrodzenie, za tydzień wchodzi ekipa na drenaż - chcę odprowadzić wodę z dachu z rur spustowych do gruntu oraz bezpośrednio pod roślinki do przyszłego ogrodu (mam projekt ogrodu ), zaraz po drenażu planuję ułożenie rurek do podlewania trawnika, potem wyrównanie terenu, nawiezienie fajnego czarnoziemu i można zakładać trawnik a potem - raczej już jesienią przynajmniej część roślinek w ogrodzie. Mam nadzieję ze już na początku czerwca będę mógł zająć się na poważnie trawnikiem . Jak już coś się zazieleni to wrzucę parę fotek. Pozdrawiam wszystkich. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 06.05.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) No właśnie kangurku, jak tam Wasze budowlane sprawy? Zdecydowaliście już ostatecznie, czy to będzie Spokojna Przystań czy jednak inny projekt?[/QUO Agnieszko cały czas nie jest jeszcze jasna sprawa z kwalifikacją pasa drzew przy granicy naszej działki. Geodeta jeszcze nie zrobił nam mapki do celów projektowych , a z tą dopiero mamy udać się do urzędu aby zmienili zapis w warunkach zabudowy. Okrutnie się dłubie ten nasz geodeta chyba wytyczenie chaty zlecimy komuś innemu... Trwa to już koło dwóch miesięcy... masakra... . Tak w ogóle zaglądamy tu często i śledzimy postępy forumowiczów . Jeszcze troszkę i będziecie mogli zamieszkać w swoim wymarzonym domku ) . Pozdróweczka . Edytowane 6 Maja 2011 przez kangur6820 oddziel cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.05.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 A ja dalej...powoli do przodu z podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.05.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 WOW ale tu cisza City nic się nie chwali ,co tu się dzieje haloooooooooooooooooooooooooo !!!! A może kolega ? się pochwali jak i co się dzieje jak się mieszka i jakie wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts