Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki,

porównywałeś Wavina z Kisanem - parametry?

Paramertry? do podłogówki? trudno jest coś napisać ale tak jak napisałem wcześniej szukałem rurki dedykowanej do ogrzewania płaszczyznowego(podłogowego i ściennego)

Jeśli chodzi o uniwersalność to prócz nazwy Wavin i tym że ma normę 10atm to niczym się nie różni po prostu ta biała rurka stosowana jest również do wody pitnej i grzejników a te jak wiemy pracują z inną temperaturą i innym ciśnieniem.

Kisan też ma rurki do tego celu i są inne.

czy kupowałeś pozostałe elementy (rozdzielacze,.......)

jezeli tak to jakiego produkcenta, czy wszystko w jednym systemie?

Tak, ale różnych producentów składając wszystko w to co potrzebne.

Witam

Widzę, że nikt nic nie pisze, wiosna w pełni więc każdy pewnie buduje swój "przystanek".

Ja również coś tam robię prócz oczywiście terenu zielonego (posadziłem kilkadziesiąt drzewek , opryskałem drzewka owocowe itd, itp) skończyłem instalację wodną , rozprowadziłem kanalizację do punktów poboru wody, sprawdziłem i zaczynam przykrywać całość kolejną warstwą styropianu.

Zrobiłem również fundament pod kominek i doprowadziłem CO szufelkę do kominka.

Firma obsadziła zamówione przed trzema tygodniami parapety marmurowe Perlato Olimpo Nuvolato (kolorek kawa z mlekiem, ale w zależności od oświetlenia jest ładnie ciemny lub jasny - fajny)

Wiosna w pełni jest pięknie - Pozdrawiam

IMG_6804.jpg

IMG_6808.jpg

IMG_6780.jpg

Z okazji świąt Wielkanocnych:

http://www.kartki.lagata.pl/kartki/19/5/d/5150.jpg

Życzę Wam wszystkim, aby Wielkanoc ogarnęła

Was szczególną tradycją i nowymi szczęśliwymi przeżyciami,

Ale przede wszystkim by Wielkanoc

umocniła Waszą wiarę, podniosła na duchu

i napełniła Wasze serca radością.

Aby życie i zamieszkiwanie w naszych

Spokojnych domkach było radością i spełnieniem marzeń i oczekiwań

Nas i naszych najbliższych

Pozdrawiam;

CityMatic - Paweł

• 2 weeks później...
WOW ale tu cisza :) ... City nic się nie chwali :) co tu się dzieje :) haloooooooooooooooooooooooooo !!!! :D

... powiem Wam - po różnych przejściach na budowie - już się nie mogę doczekać mieszkanie u siebie w domeczku, ale również braku współpracy z ekipami budowlanymi. Dramat!!! Do tych ludzi powinno się strzelać. Jedną tylko ekipę od dachu mogę polecić - nie wiem gdzie się uchowali... :)

Tak czy inaczej mam gotowe tynki - wszystkie :) :) :)

Jedna ekipa zachlała i potem po awarii z szefem przyjechało 4 ludzi i od 30 kwietnia po 16 godzin dziennie kończyli do dzisiaj włącznie (3 maja).

Wreszcie skończyli. Zrobili 600m2 tynków :D łacznie ze śmietnikiem. Dzień odpoczynku w pracy i znowu urlop żeby działać dalej ;)

Pozdrawiam Wszystkich od SP.

PS. Faktycznie cisza jak nigdy :)

WOW ale tu cisza :) ... City nic się nie chwali :) co tu się dzieje :) haloooooooooooooooooooooooooo !!!! :D

No właśnie nic się na forum nie dzieje, bo każdy dąży do etapu zamieszkania i na pisanie nie ma czasu :)

U nas kończy się hydraulika, za tydzień we wtorek wylewki. Mamy doprowadzoną wodę do domku, dzisiaj byli panowie z wodociągów, zaplombowali przeniesiony licznik ze studzienki do garażu - tak więc woda jest :)

Już się nie mogę doczekać tych wylewek, bo to będzie kolejny duży etap zakończony. Potem "TYLKO" płytki, parkiet, gładzie, malowanie, biały montaż, lampeczki i mebelki i już można mieszkać :) :) :)

Pozdrawiam wiosennie mimo zimowych temperatur

Ale przyjechał i zabrał się do pracy...jeśli kogoś zainteresuje - położyłem folię "żółtą" na całość i folię alu( to pracochłonne rzeczy i mało wdzięczne - trzeba wszystko ładnie posklejać taśmą klejącą, aby zaczyn cementowy nigdzie się nie dostał - ale jakoś powoli sobie radzę ) tam gdzie będzie podłogówka.

Woda, kanalizacja i centralny odkurzacz jako "instalacje posadzkowe" - skończone.

A od jutra układam podłogówkę ;)

Zimna coś ta wiosna :(

IMG_6973.jpg

IMG_6953.jpg

A co robi ta zółta folia?

My mamy zwykłą czarną budowlaną 0,3 mm i pod podłogówkę też alu z czerwoną podziałką :)

Żółta folia prócz tego, że zabezpiecza styropian przed cementem nic więcej nie robi a... ;) jest ładniejsza niż czarna i trochę cieńsza

Czarną mam na papie ;)

Witam wszystkich. Ja tu jestem cały czas i czytam wszystko o czym piszecie. Fakt - zajęty jestem już nie tyle budowaniem co urządzaniem otoczenia mojej przystani. Właśnie robi się ogrodzenie, za tydzień wchodzi ekipa na drenaż - chcę odprowadzić wodę z dachu z rur spustowych do gruntu oraz bezpośrednio pod roślinki do przyszłego ogrodu (mam projekt ogrodu ), zaraz po drenażu planuję ułożenie rurek do podlewania trawnika, potem wyrównanie terenu, nawiezienie fajnego czarnoziemu i można zakładać trawnik a potem - raczej już jesienią przynajmniej część roślinek w ogrodzie. Mam nadzieję ze już na początku czerwca będę mógł zająć się na poważnie trawnikiem . Jak już coś się zazieleni to wrzucę parę fotek. Pozdrawiam wszystkich. M.

No właśnie kangurku, jak tam Wasze budowlane sprawy? Zdecydowaliście już ostatecznie, czy to będzie Spokojna Przystań czy jednak inny projekt?[/QUO

Agnieszko cały czas nie jest jeszcze jasna sprawa z kwalifikacją pasa drzew przy granicy naszej działki. Geodeta jeszcze nie zrobił nam mapki do celów projektowych , a z tą dopiero mamy udać się do urzędu aby zmienili zapis w warunkach zabudowy. Okrutnie się dłubie ten nasz geodeta chyba wytyczenie chaty zlecimy komuś innemu... Trwa to już koło dwóch miesięcy... masakra... :-( . Tak w ogóle zaglądamy tu często i śledzimy postępy forumowiczów . Jeszcze troszkę i będziecie mogli zamieszkać w swoim wymarzonym domku :-)) . Pozdróweczka .

Edytowane przez kangur6820
oddziel cytat