agagrusz 20.05.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 City, ale jemu chodziło o położenie siatki na rurkach. Są różne szkoły, włókna też są stosowane i chyba się sprawdzają - mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.05.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 City, ale jemu chodziło o położenie siatki na rurkach. Są różne szkoły, włókna też są stosowane i chyba się sprawdzają - mam nadzieję Ja wiem ale nawet jak się położy na to w jaki sposób można to uszkodzić po zalaniu? przecież dochodzi to trwałego połączenia tych materiałów - ruchów nie ma żadnych, a sztywność zabezpiecza a nie uszkadza rurki w płycie grzejnej bo taka właśnie płytę tworzy jastrych z zatopionymi w nim rurkami czy przewodem grzejnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.05.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Fachowcy - firma z Sosnowca Mixrem czy jakoś tak. Koszt 32 zł za m2, w tym też ułożenie folii i styro, oni dają cały materiał, oprócz styropianu. Nie wiem co można napisać więcej - przyjechali, trzy auta piachu wysypali, dwie palety cementu, spalinową maszynę do mieszania tego wszystkiego - mieszali, sypali, rozgarniali, wygładzali - trzy dni roboty, a domek nie do poznania - nagle zrobiło się tak... uporządkowanie - wszystkie rurki już niewidoczne, wszędzie można spokojnie chodzić. To takie zakończenie dużego etapu jest. Teraz naprawdę, jak dla mnie przynajmniej, zaczyna się wykończeniówka Pozdrawiam No i u mnie posadzki zakończone - ładnie, czysto, rurek ogrzewania nie widać ...zakończyli wczoraj ale dzisiaj dopiero mogłem ocenić - jak podlewałem konewką ...może urośnie Cena podobna 31,-/m2 (siatka metalowa cement piasek rzeczny, plastyfikator,włókna polipropylenowe i robocizna w cenie). Fotki potem...jak zabiorę aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 22.05.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Trzeba było zrobić fotki dobry pomysł , jak będziemy tam następnym razem i właściciel pozwoli to coś cykniemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 22.05.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 wreszcie mamy mapki do celów projektowych , bagatela , czekaliśmy na nie dwa miechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.05.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 wreszcie mamy mapki do celów projektowych , bagatela , czekaliśmy na nie dwa miechy Ale lenie ..jak pamiętam ja też dwa..ale tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 23.05.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 W dwa miesiące? To te mapki powinny gratis być - przegięcie jakieś... I co? wyjaśniło się z tym Waszym lasem? City, a jak długo będziesz polewać wylewki? I wiesz może jak długo to potem schnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.05.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 City, a jak długo będziesz polewać wylewki? I wiesz może jak długo to potem schnie? Pozdrawiam Trzy dni - po 10l/pomieszczenie = 200 l na dom Dzisiaj zakończyłem czas schnięcia 3-4 tygodnie (bez przeciągów, gwałtownych zmian temperatury - nie przykrywam folią bo nie widzę takiej potrzeby- w lipcu gdy powietrze jest suche to warto - teraz jest wręcz sauna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.05.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 A miałem przesłać fotki.wczoraj.....ale coś dostęp do forum był ograniczony..... ale zrobiłem kilka więc umieszczę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.05.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 mam pytanie odnośnie ocieplenia fundamentów,dzisiaj mój murarz powiedział,że nie potrzebuje kołków do styropianu.Tak się robi? czy czyste wygodnictwo,przecież jak ze ściany może się odkleić to tutaj też prawda? Nie daje się kołków z trzech powodów: 1.Szkoda kasy i wygoda 2.Nie dziurawi się izolacji ! 3. Nie potrzeba - kołkuje się to czego grunt nie przyciska do muru - Gdyby gruntu(piasku) nie było , też by się nie kołkowało bo wysokość to żadna i klej i siatka przytrzyma. Kołkuje się elewację bo tam nie potrzeba szczelności, a i wiatr może oderwać w wielkim podmuchu. Twój murarz ma rację Tak jak na fotkach, a teraz to już prawie w ogóle nie wiać tego styropianu bo jest pod ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszszpila 25.05.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 WitamPierwszy raz jestem na tym forum. Interesuje mnie powaznie ten projekt. interesuje mnie czy może gdzieś w jakiejś miejscowości na podkarpaciu buduje ktoś dom wg tego projektu. chetnie bym zobaczył. pzdr wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suellen 26.05.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 My też budujemy Spokojną Przystań i witamy serdecznie wszystkich na forum. Mamy już prawie wszystkie papiery i ambitne plany, żeby na zimę był dach. Wybraliśmy wersję parterową z garażem dwustanowiskowym - lustrzane odbicie. Zmian w projekcie prawie nie ma - większe okno w salonie i właz na strych w garażu, ale korciło nas żeby zmieniać, poszerzać itd. Szkoda tylko że jeszcze nie obejrzałam tego domu w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.05.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) My też budujemy Spokojną Przystań z garażem dwustanowiskowym - lustrzane odbicie. Witamy serdecznie Ja myślę, że w okolicach Mazowsza ktoś buduje taki domek Edytowane 26 Maja 2011 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suellen 27.05.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jak ktoś mnie zechce zaprosić to chętnie, oj chetnie:).Co do naszej chałupy to fundamenty bez żadnych fajerwerków - tak jak wszycy. Ściany z porotermu łączonego na piankę (DRY FIX), strop terriva, a dach blachodachówka (wolałabym dachówkę ale 20 tysięcy różnicy buuu......). Bez kominów bo wentylacja mechaniczna z rekuperacją i GWC. Może będzie jeden komin do kominka, ale ja mieszkam w domu w którym pali się w piecu i wcale mnie to nie rajcuje. Za każdym razem jak to robię, to sobie przysięgam, że w nowym domu NIGDY WIĘCEJ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suellen 27.05.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Uważam za najcenniejsze wypowiedzi "przodownikow pracy" tego forum. Szczególny ukłon w Twoją stronę CityMatic. Przeczytałam wszystko "od deski do deski", pewne fragmenty nawet kilka razy. KAWAŁ DOBREJ ROBOTY !!!Nasze pierwsze kroki są już mało interesujące przy takim zaawansowaniu prac jak u innych. Więc pewnie częściej bedę korzytać z doświadczeń innych niż sama się udzielać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 27.05.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jak ktoś mnie zechce zaprosić to chętnie, oj chetnie:). Co do naszej chałupy to fundamenty bez żadnych fajerwerków - tak jak wszycy. Ściany z porotermu łączonego na piankę (DRY FIX), strop terriva, a dach blachodachówka (wolałabym dachówkę ale 20 tysięcy różnicy buuu......). Bez kominów bo wentylacja mechaniczna z rekuperacją i GWC. Może będzie jeden komin do kominka, ale ja mieszkam w domu w którym pali się w piecu i wcale mnie to nie rajcuje. Za każdym razem jak to robię, to sobie przysięgam, że w nowym domu NIGDY WIĘCEJ !!! Witaj widzę że bratnia dusza odnośnie kominów i palenia mi się trafiła Ja działam na Mazowszu. Jak byś miała chęć zajrzeć to zapraszam, choć część nocną bardzo pozmieniałem... Z jednej strony to może nawet lepiej, bo można podejrzeć zmiany i samemu ocenić czy warto. Myślę że dobrze na bazie doświadczeń innych nabrać pewności czego się chce a czego zdecydowanie nie Jak już robisz reku i GWC, to polecam pomyśleć jeszcze o odkurzaczu centralnym Pozdrawiam PS. Właśnie wczoraj Panowie skończyli ukladanie jastrychu. Ale super. Wreszcie okna na właściwej wysokości, normalna wysokość pomieszczeń itd i jest normalna podłoga! Zdjęcia lub link podrzucę niedługo, bo aparat został na budowie, a wejdę tam dopiero jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suellen 27.05.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Odkurzacz centralny zdecydowanie tak i ogrzewanie podłogowe i .....uwaga.... pompa ciepła! Ale to nie dla tego że okradłam bank. Mamy wsparcie bliskiej osoby - wielkiego zwolennika tego typu ogrzewania. A od Warszawy kawałeczek w stronę Katowic chętnie się przejadę, bo ja od Warszawy kawałek w stronę Lublina mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaG. 27.05.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Mam kupony ze zniżkami na pompy ciepła, kolektory słoneczne i przydomowe oczyszczalnie ścieków! Jeżeli ktoś jest chętny proszę pisać [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_1024 27.05.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 ... pompa ciepła! Łał! teraz to już jestem w szoku. Jesteśmy chyba drugą po mnie osobą na forum - zwolennikiem pompy ciepła miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.05.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Uważam za najcenniejsze wypowiedzi "przodownikow pracy" tego forum. Szczególny ukłon w Twoją stronę CityMatic. Dziękuję Ja naprawdę staram się tylko podzielić tym co wiem i co uważam za ważne. Nie należę do osób które są "naj" bo wielu rad słucham, a wypowiedzi analizuję. Należę również do osób które chętnie podzielą się zawsze doświadczeniami - również tymi złymi aby ustrzec innych bo niestety podczas budowy takich rzeczy po prostu jest mnóstwo! I bardzo się cieszę ze mogę komuś doradzić czy pomóc, a jeśli z tego skorzysta to tym bardziej jestem zadowolony - Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts