mono777 23.03.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam ściany zaczynają nabierać kształtów choć pogoda troszkę opóźnia prace. Jak zwykle nie obeszło się bez przeróbek ( okna, drzwi garażowe, drzwi wew. i zew. oraz kominy wkomponowane w ściany) na papierze inaczej wszystko wygląda niż w realu. Pozmieniałem troszkę tu i ówdzie ale myślę, że efekt końcowy będzie w pełni satysfakcjonujący. ;P http://mono77.fotosik.pl/albumy/607983.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 24.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 kilka zdjęć z budowy - sukcesywnie będę dodawał (budowa rozpoczęta 22 listopada 2008, czekam na poprawę pogody, aby zamontować dach), natychmiast po rozszalowaniu stolarka zewnętrzna i instalacja elektryczna. Pozdrawiam budowniczych!!! http://mirek05.fotosik.pl/albumy/608533.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 26.03.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 pierwsze arkusze blachy poszły na dach, reszta czeka w kolejce. Szalunki pod stropem zdemontowane, widać jak wygląda strop od spodu i przepusty pod kanały rekuperacji - pod linkiem jak wyżej. Tempo chyba będzie coraz lepsze - o ile nie będzie padać! Zdjęcia - http://mirek05.fotosik.pl/albumy/608533.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 01.04.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 http://mono77.fotosik.pl/albumy/607983.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 02.04.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 zdjęcia super, a zwłaszcza widok z okna na brzózki ) Tylko czemu tych zdjęć tak mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 02.04.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 oj nie chciałem zanudzać oglądających zbyt duża ilością zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 12.04.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Tydzień temu zakończono pokrycie dachowe, przy okazji zrobiłem ogrodzenie siatką 1.25m na solidnej podmurówce (poszło sporo żelaza).Aktualnie kończona jest podłoga na strychu (20cm wełny i płyta OSB 22mm). Być może jeszcze 10cm wełny pójdzie od wewnątrz na suficie podwieszanym (wygłuszy dodatkowo przepływy powietrza w kanałach rekuperacyjnych).Zaraz po świętach wstawienie stolarki zewnętrznej i wrót garażowych - oraz równolegle wykonanie elewacji - styropian 15cm oraz 25cm + podbitka. Na koniec kwietnia budynek od strony wykonania zewnętrznego prawdopodobnie gotowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 13.04.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Mam pytanie do budowniczych - czy mają jakiś pomysł na wykończenie tarasów? O ile zadaszony to stosunkowo łatwa sprawa, to zewnętrzny stanowi dla mnie nadal spory dylemat. Z moich doświadczeń wykluczam bezwzględnie gresy i terakoty klejone. Skłaniam się do polbruku, kostki klinkierowej lub betonowych płyt tarasowych. Nie wiem w jaki sposób przygotować podłoże (izolacje wodne) - no i jak przygotować obrzeże tarasu zabezpieczające "luźną" nawierzchnię przed przemieszczeniem. Może ktoś mi coś podpowie?? Pozdrowienia dla budowniczych!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 26.04.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 otwory zewnętrzne zamknięte - teraz trwa wykonywanie elewacji zewnętrznej z podbitką - zapraszam do galerii: http://mirek05.fotosik.pl/albumy/608533-30.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.05.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ale cisza-nikt nie pisze-pewnie wszyscy sie budują Mam pytanie ? Jak wysoko wyjechaliście z fundamentem powyżej poziomu gruntu?tzn działki w około?1...2...3 bloczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.05.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mam pytanie do budowniczych - czy mają jakiś pomysł na wykończenie tarasów? O ile zadaszony to stosunkowo łatwa sprawa, to zewnętrzny stanowi dla mnie nadal spory dylemat. Z moich doświadczeń wykluczam bezwzględnie gresy i terakoty klejone. Skłaniam się do polbruku, kostki klinkierowej lub betonowych płyt tarasowych. Nie wiem w jaki sposób przygotować podłoże (izolacje wodne) - no i jak przygotować obrzeże tarasu zabezpieczające "luźną" nawierzchnię przed przemieszczeniem. Może ktoś mi coś podpowie?? Pozdrowienia dla budowniczych!!! Mnie sie będzie marzyła kostka koloru dachu-ale to wszystko wyjdzie w czasie budowy-odwodnieniem będzie typowy system do bruku odprowadzony na teren zielony działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martika291 07.05.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 witam mam pytanie czy ktos moglby jeszcze raz podac ile jest potrzebne i jakiego materialu na fundamenty i mury.plis!bardzo wazne.nie zaczynamy jeszcze bo jestesmy w trakcie jeszcze formalnosci ale chcemy zakupic materialy.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.05.2009 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 witam mam pytanie czy ktos moglby jeszcze raz podac ile jest potrzebne i jakiego materialu na fundamenty i mury.plis!bardzo wazne.nie zaczynamy jeszcze bo jestesmy w trakcie jeszcze formalnosci ale chcemy zakupic materialy.pozdrawiamy 24x24x59 1344 12x24x59 480 cegła pełna budowlana kl150 6500 bloczek betonowy 39x24x14 1764 Tyle kupiłem na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 10.05.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 witam mam pytanie czy ktos moglby jeszcze raz podac ile jest potrzebne i jakiego materialu na fundamenty i mury.plis!bardzo wazne.nie zaczynamy jeszcze bo jestesmy w trakcie jeszcze formalnosci ale chcemy zakupic materialy.pozdrawiamy 2,200 szt bloczki fundamentowe 36t żwir do murowania 2.8t cement 1t stal fi12 300kg stal fi6 34m^3 beton B20 (ławy) 32op styroduru (ocieplenie fundamentów) oczywiście drewno do szalunków, folia kubełkowa etc, dysperbit, drut wiązałkowy ... rozpocząłem 22 listopada 2008, teraz kończę elewację budynku i rozpoczynam instalacje wewnętrzne - strop ocieplony, dach gotowy, stolarka zewnętrzna kompletna. Zrezygnowałem z bardzo niewygodnej ściany trójwarstwowej (AMER BLOCK) - cokół "wyciągnięty" styropianem 6mm na głównym ociepleniu styropianem 18cm. nie ma stopy (taras) - ława 40x40 i pełny fundament na tarasach (ocieplony także z zewnątrz i od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acecicha 10.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Prosimy wklejcie zdjęcia Waszych "spokojnych przystani" -chcemy kupic projekt i zalezy nam aby zobaczyc jak domek wyglada na zywo. Pozdrawimy Wszystkich Ania i Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA_OLL 12.05.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 a możesz zdradzić ile Cię kosztowała już budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.05.2009 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Mam już prąd-może ruszę lada dzień Czekałem ok 6mc, ale wszystko przez malutki błąd-urzędników-to staje się nie do zniesienia Nawet nie wiedziałem ze trzeba pytać o zgodę wszystkich sąsiadów którzy cokolwiek mają wspólnego z moim prądem(sąsiedztwo, przejście po działkach ,drogach współwłasnościach osób już nie mieszkających na danym terenie od lat-dobrze ze mam troszkę znajomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek14 15.05.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witam budowniczych Spokojnej przystani. W końcu udało nam się uzyskać decyzję o warunkach zabudowy i teraz możemy przystąpić do adaptacji projektu. Mam pytanie do Tych, którzy już zaczęli. Otóż martwią mnie te wysokie okna w sypialniach. Czy może ktoś w projekcie zmieniał je na „zwykłe” dwuskrzydłowe, jeżeli tak to na jakie wymiary i jak to wyszło po wybudowaniu budynku. Z tego co widziałem na załączonych zdjęciach to "mirek05" zostawił tak jak było w projekcie, więc pytanie do niego. Jak te okna wyglądają w naturze, czy taki układ jest wygodny z punktu widzenia użytkownika sypialni i czy są one dobrze doświetlone? Muszę podjąć decyzję i będę wdzięczny za jakąś sugestię. Pozdrowienia Waldek PS. Przed trzema dniami przyszedł na świat nasz synek i z tego powodu jesteśmy z żona bardzo szczęśliwi. Teraz wybuduję dla niego domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 15.05.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 aktualnie na cokoły kładzione są płytki klinkierowe, tynk czeka w garażu: http://images49.fotosik.pl/125/150f25d02620a00fmed.jpg http://images41.fotosik.pl/121/8938a1ea9f2cb875med.jpg a tak to się zaczęło 6 miesięcy temu - 22 listopada 2008:http://images46.fotosik.pl/90/13a589c78ca96edamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acecicha 18.05.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts