wjosicz 21.05.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 mam pytanie do mirek05 w kuchni masz jedno okienko wieksze czy dwa mniejsze tak jak jest na planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjosicz 21.05.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 My z żoną właśnie zakupiliśmy projekt Spokojna przystań. bardzo nam sie on podoba i prosimy o przesłanie propozycji rzutów, ilości zakupionych materiałów oraz kosztorysu wydanych pieniędzy na materiały szczególnie prosimy o to Mirek05 pozdrawiamy wszystkich budujących nasz e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 21.05.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 ... witam wszystkich po małej przerwie . Widzę, że kolega Mirek zakasał rękawy i idzie ostro do przodu , a u mnie troszkę wolniej choć systematyka jest zachowana . W galerii troszkę uaktualnień więc jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam . Jutro mam nadzieję rozpoczną się długo oczekiwane prace dekarskie więc niebawem znowu coś dorzucę do galerii. Pozdrawiam... http://mono77.fotosik.pl/albumy/607983.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.05.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 ... witam wszystkich po małej przerwie . Widzę, że kolega Mirek zakasał rękawy i idzie ostro do przodu , a u mnie troszkę wolniej choć systematyka jest zachowana . W galerii troszkę uaktualnień więc jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam . Jutro mam nadzieję rozpoczną się długo oczekiwane prace dekarskie więc niebawem znowu coś dorzucę do galerii. Pozdrawiam... http://mono77.fotosik.pl/albumy/607983.html Kolego,bardzo ważna sprawa do Ciebie-potrzebuję przeliczenia więźby dachowej-widzę ze dajesz coś lekkiego(blachę?) wiec proszę bardzo o przesłanie elementów potrzebnych do takiego dachu jeśli oczywiście możesz:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.05.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ale fajne kominy czym są pomalowane?ze taki kolor? ......... kurcze ja zaczynam w czerwcu...późno ale tak wypadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 21.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 na razie to grunt z pigmentem, a na to w tym samym kolorze będzie jutro położony puc silikatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 22.05.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Witam wszystkich!Jestem na etapie wyboru projektu i mocnym faworytem jest M36.Mam tylko taki problem ,że wolałbym wersję z jednostanowiskowym garażem,raz że koszty ponieważ być może będę budował w systemie ściany praefa+fundament legalett dwa, że mnie osobiście bardziej podoba się bryła tego z jednostanowiskowym garażem,ponieważ od drzwi wejściowych do garażu jest jeszcze kawałek ściany co powoduje że bardziej uwidoczniony jest dom niż garaż.Przy dwustanowiskowym garażu zaraz przy drzwiach wejściowych do domu jest ściana garażu przez co mam wrażenie ,że bardziej eksponuje się garaż niż dom.Ale to może tylko moje wrażenie.W każdym razie w jednostanowiskowym garażu jest łazienka bez okna.Ktoś może coś myślał jak zrobić ,żeby była z oknem ,bo to dość poważna wada projektu.A czy wogóle ktoś buduje z jednostanowiskowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 24.05.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam, my kupiliśmy w grudniu projekt z jednostanowiskowym garażem i oczywiście mamy zamiar go budować Fakt, łazienka nie ma okna, ale nam to zupełnie nie przeszkadza. Za to niepotrzebny nam podówjny garaż i jedno pomieszczenie wiecej, czyli garderoba. W domu będą mieszkać dwie osoby, wiec ten z jednostanowiskowym garazem w zupłeności wystarcza, może nawet aż za bardzo. tomek131 musisz sie zastanowic co dla Ciebie jest ważne - czy łazienka z oknem to priorytet? Jaki garaż? Jakie położenie domu względom stron swiata? Dla nas było ważne przy wyborze projektu, że jest parterowy (mąż jest niepelnosprawny), że jest spiżarka, kominek i zadaszonmy częsciowo, duży taras. No i przede wszystkim, że dom zmiesci się na naszej działce (mamy 676 metrow) i że będziemy miec jeszcze miejsce na w miare duzy kawałek trawki i innego zielonego. Życzę dobrych wyborów ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 24.05.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 .. nie ma to, jak fotogeniczne niebo ...http://images48.fotosik.pl/131/79e4d614c511553emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 .. nie ma to, jak fotogeniczne niebo ...http://images48.fotosik.pl/131/79e4d614c511553emed.jpg Fajne jak na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 30.05.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 No i jak tam Kochani Wasze "spokojne przystanie" ? Ja rozumiem, że budowa Was pochłania w 200%, ale może chociaż kilka malutkich zdjęć wkleicie?? [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.06.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No i jak tam Kochani Wasze "spokojne przystanie" ? Ja rozumiem, że budowa Was pochłania w 200%, ale może chociaż kilka malutkich zdjęć wkleicie?? [/img] Przecież są na blogach i fotoalbumach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.06.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Już wszystko mam nadzieję ustalone-poniedziałek 8.06 godz 15:30-wchodzi geodeta i firma z kierownikiem budowy-zaczyna się budowa "Spokojnej przystani" oby taka została do końca budowy Pojawią się zaraz pierwsze fotki -i ....zapraszam do dyskusji co i jak rozwiązali Ci co już wybudowali, jakie mieli kłopoty i z czym się spotkali-czy np.ilość drewna na więźbę dachową pokrywa się z tym z projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Już wszystko mam nadzieję ustalone-poniedziałek 8.06 godz 15:30 Tak jak wcześniej napisałem DOMEK dzisiaj został wytyczony Teraz mam nadzieję że już sie zacznie Zapłaciłem za wytyczenie 350,- nie wiem czy dużo czy mało -powiedzieli ze powinni wziąć więcej Dostałem również szkic tyczenia budynku w osiach jeśli by ktoś chciał coś takiego to mogę przesłać łącznie z odległościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 09.06.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 City... nie narzekaj bo ja 400 zapłaciłem , a to dopiero początek ... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 09.06.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 ... dobry mieliście start, ja na początek 700zł, i to też ... po znajomości (!). Ale nie narzekam - zbliżam się do końca. W tym tygodniu cała elewacja powinna być gotowa, dzisiaj wykonana została hydraulika wewnętrzna .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.06.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 ... dobry mieliście start, ja na początek 700zł, i to też ... po znajomości (!). Ale nie narzekam - zbliżam się do końca. W tym tygodniu cała elewacja powinna być gotowa, dzisiaj wykonana została hydraulika wewnętrzna .... Wiem... cały czas śledzę fotki i jestem pełen podziwu bardzo ładny ten Twój...Nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 12.06.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 w albumie http://mirek05.fotosik.pl/albumy/608533.html wkleiłem kilka nowych zdjęć - rekuperacja, instal.wodno-sanitarna, widoki elewacji. Pozdrowienia dla budowniczych - warto taki dom budować!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 12.06.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Jak wszyscy się chwalą swoimi nowym dokonaniami to również nie będę gorszy dołączyłem do galerii kilka nowych fotek, a w przyszłym tygodniu kolejne już ze stolarką pozdrawiam Łukasz http://mono77.fotosik.pl/albumy/607983.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.06.2009 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Super- ładne te domki U mnie nie wiem co na działce na razie jestem nieobecny przy budowie swojego -ale na pewno będzie dokumentacja fotograficzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts