CityMatic 17.06.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ale na pewno będzie dokumentacja fotograficzna No i zaczęło sie -zniszczyli moją ziemię usypując dwie góry jedną z żyzną jedną z martwicą- i kopią fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.06.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No i rowy pod fundamenty wykopali dzisiaj do końca nie wyobrażam sobie jak takie coś można wykopać ręcznie!! przecież to parę m3 ziemi Tak na oko to 30-35m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 19.06.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Mono777 domek jakby znajomy ))) Jak wyszedł tynk w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 19.06.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Cze aga, a tynk wyszedł nawet znośnie choć myślałem, że będzie lepiej:D. pozostałe pomieszczenia tynkuje jednak tradycyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 20.06.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 http://images45.fotosik.pl/142/dc6d33fcbad9bbe5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.06.2009 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No to -ławy wylane Poszło w ziemię 42m3 betonu z gruszki-ława 60 szer X 70 wys teren pochylony na południe różnica poziomów 50cmTo tak dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Od pewnego czasu powoli, acz skutecznie-stawiają się ścianki fundamentowe jak widzę cały czas pewne rzeczy muszą być kontrolowane i konsultowane,ale na dobrze to wychodzi. Doszedłem do wniosku, że nie będzie też jednej pełnej ścianki fundamentowej w kuchni - inspektor stwierdził, że w tym miejscu jeśli się np: nie zrobi dylatacji, a płytki będzie się chciało mieć na całości może pękać - a ja nie chcę, ani pęknięć, ani dylatacji w trasie komunikacyjnej, wiec -posłuchałem się inspektora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Koledzy i koleżanki-piszcie o tym jak i co wynikło, co zmieniliście podczas budowy szczególnie proszę o informacje od tych co już postawili "Spokojną przystań" Na pewno macie już jakieś doświadczenia tak aby ułatwić podpowiedzieć tym co budują. Ja ze swojej strony mogę napisać - budowlańcy zbroja dosyć solidnie-budowali w Niemczech ale dziwi mnie to ze co u nas się budowało inaczej?czy projektanci tego nie wrysowywali w projekty? Zbroją narożniki ścianki fundamentowej -wcześniej łączyli zbrojenie tzw "L"- kami o długości ok 1,5m drutem q12mm-na pytanie czemu?bo tak trzeba-będzie mocniej Starają się chociaż nie ma co chwalić -to zrobi sie po kilkudziesięciu latach ale...nie jest źle. Dodatkowo dali od środka 2 cm izolacji z twardego styropianu-inspektor powiedział, ze to na wypadek zbyt silnego naporu ubitego piasku na ściankę fundamentu ( u mnie 8 warstw bloczka), oraz jako zabezpieczenia przed zimą....gdyby chciało zamarznąć na tyle aby "rozsadzić ścianki i wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieerr 25.06.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Zapraszam na nasz blog: http://www.pieerr.fotka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieerr 25.06.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Z naszej strony zrobiliśmy troszkę zmian. Główną zmianą było powiększenie salonu kosztem częśći tarasu pod dachem. Za to otrzymaliśmy pokój 50 m2 W garażu po lewej stronie zrobiliśmy pralnie z przejściem do części mieszkalnej. Do kotłowni wchodzi się przez garaż. W garderobie zostawiliśmy pustkę- docelowo na klatkę schodową. Narazie będzie tam sama drabinka. Zamurowaliśmy przejście z przedsionka do kuchni i zrezygnowaliśmy ze spiżarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.06.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ze względu na opady w dniu dzisiejszym ekipa murarzy miała przerwę wiec pojawili sie kolejni fachowcy-tym razem studniarze-i Ci ochoczo zajęli się wierceniem studni i zaopatrzeniem mojego domku w wodę. Poszło im bardzo sprawnie i już po 6 godzinach dotarli do wody Dzisiaj wiercona i zakończony odwiert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 28.06.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 http://mono77.fotosik.pl/albumy/607983.htmlhttp://images41.fotosik.pl/148/94afcb5884b3fc6b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.07.2009 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Pytanie do mono777: ile wyszedł Ci koszt dachu z przykryciem-oczywiście orientacyjnie -jeśli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.07.2009 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A u mnie powoli mury fundamentowe-70cm +9 warstw 14cm tyle ma fundament czy dużo -zobaczymy Zastanawiałem sie nad tym ale po wybudowaniu domu już nie podniosę a podsypać zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.07.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Wczoraj, smarowali Dysperbitem-zabezpieczali od wilgoci i dalej budowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.07.2009 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Aby wątek był obszerniejszy i chętni zaglądali częściej, dalej przedstawiam troszkę z mojej budowy Mam nadzieję ze nikt nie ma za złe że zrobiłem sobie jakiś dziennik z wątku......chociaż ten jest? I tak powoli idziemy do przodu...teraz zwożą piach do fundamentów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.07.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Zwożą piach zasypują ,rozgarniają i leją wodą(czyszcząc studnię)i tak, aż zapełnią połowę wysokości każdego pomieszczenia.Później odczekają(ma przeschnąć) i zagęszczą mechanicznie. Potem kolejne warstwy zagęszczane mechanicznie, aż do wysokości ostatniego bloczka.Potem izolacja pozioma i ..... Na razie nic się nie dzieje, ja natomiast muruję i uszczelniam połączenia wyjścia rur wody ,wentylacji,kanalizacji i zasilania w powietrze kominka....no i oczywiście sprzątam działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono777 10.07.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Wszyscy budowniczy na wakacjach chyba bo nikt się nie odzywa pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek05 11.07.2009 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Wszyscy budowniczy na wakacjach chyba bo nikt się nie odzywa pozdrowionka ... no nie - instalujemy elektryczność z fajnymi elementami automatyki sterowania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 14.07.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Wszyscy budowniczy na wakacjach chyba bo nikt się nie odzywa pozdrowionka a my robimy projekt przyłącza wody i adaptację projektu do szkód górniczych. Budowa rusza na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts