kangur6820 22.03.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Agnieszko , pozostawiam to dowolnej interpretacji forumowiczów , to coś dla wywołania uśmiechu , nie jest doskonały w swej formie zatem ja stawiam na tego z Madagaskaru ... miał dobre serce ... ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkaradzio 28.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Śnieg nie odpuszcza - ale gaz wciąż jeszcze w butli jest. Co prawda zostało 15%, czyli za chwilę bede musiał tankować - ale ku mojemu zaskoczeniu cena gazu jest nawet niższa niż latem - czyli inwestycja w ogrzewanie gazem sie opłaciła. Koszt za sezon - podam później. Plany na ten sezon: 1. drewutnia, która miała być przy tarasie bedzie jednak wybudowana za domem, od strony garazu i kotłowni. Tam jest teren bardziej gospodarczy i dojazd bezpośredni dla samochodu z drewnem. 2. obok tarasu powstała koncepcja wybudowania wędzarni i małego zaplecza dla wędzarza i towarzyszących mu osób (foteliki, zadaszenie, skrzynka na piwo itp...) 3. Bezwglednie na przyszłą zimę muszę mieć zakryty taras - coś na kształt ogrodu zimowego. Wpływ na ogrzewanie i na komfort mieszkania będzie olbrzymi. Zwrot z inwestycji powinien byc dość szybki. w pozostałym czasie - cieszyć się mieszkaniem w domku na wsi :) Wszystkim Przystaniowiczom życzę Wesołych Świąt Wielkiej Nocy i Mokrego Poniedziałku.. z pozdrownieniami Szkaradzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 28.03.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Moje plany na ten sezon to: - ogrodzenie - ścieżki i podjazd Z tym ogrodzeniem ciągle mam problem. Sam nie wiem na co się zdecydować, drogie to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.03.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych życzy CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 29.03.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Nasze plany na ten rok: 1. Stół do kuchni i salonu oraz krzesła - krzesła już są, stoły będą za tydzień 2. Szafa gospodarcza w korytarzu prowadzącym na pokoje - zrobiona 4 dni temu 3. Pozostałe drzwi wewnętrzne - zamówione, montaż po 20 kwietnia 4. Zagospodarowanie ogrodu - posadzenie roślin zgodnie z projektem, wyłożenie agrowłókniny, nasypanie kamyczków i kory tam, gdzie trzeba, dosianie trawy. Pewnie nie wszystko nam się uda, roślinki będziemy sadzić pewnie jeszcze przez kilka najbliższych lat, ale ogród ma zacząć przypominać ogród, a nie jakiś nieużytek - taki jest plan A na razie pięknie śnieżek prószy..... Wszystkim Przystaniowcom życzę zdrowych, wesołych, wiosennych i ciepłych Świąt Wielkanocnych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga01 29.03.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Po dłuuugiej przerwie zaglądam do Was, bo może jak napiszę, to zrealizuję plany na ten rok: wprowadzka - jak wiosna przyjdzie taras (trudna i droga sprawa, bo na skarpie wyszedł) zjazd na posesję - "na gotowo", bo pozwolenie wygasnie utwardzenie terenu - podjazdu pod domem bo toniemy w glinie a autem nie da się wjechać drewutnia kojec dla psa porządek wokół domu i w garażu obsadzenie oczyszczalni zielenią (o doposażeniu domu nie napisze, no bo kasy już braknie) Zdrowych, wesołych, wiosennych i ciepłych Świąt Wielkanocnych chociaż aura nie wiosenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwak 07.04.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam wszystkich w pierwszych chyba promieniach słońca tej wiosny. Mam nadzieję, że ta cholerna zima się w końcu skończy. Dostaliśmy w tym tygodniu rachunek za gaz. 780zł za 59dni -370m3gazu. Niestety dziś dopatrzyłem w moich notatkach, że gazownia źle odczytała licznik. Mam jakieś 50m3 więcej. Hmm... gazownik był pewnie we śnie zimowym i odczytał 8 jako 3 i pewnie dlatego taka różnica. czyli powinno wyjść jakieś 420m3 tj. 860zł/ 59dni= 7,11m3/dzień to chyba i tak nie źle? biorąc pod uwagę temperatury z marca. Teraz coś przyjemniejszego: Przyroda też stara się wypędzić zimę. Pojawiły się pierwsze kwiatki na działce. W zeszłym roku wsadziliśmy tulipany, a tu co? Nie wiem już czy nie kupiliśmy przebiśniegów, bo przebiły się przez leżący jeszcze śnieg. Mimo wszystko to przyjemny akcent, tej zimo wiosny. Pozdrawiam jwak:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 09.04.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 U mnie podobnie około 7,5 na dzień ale średnio w skali całego sezonu, przez ostatnie 6 miesięcy. Na tę chwilę w okresie grzewczym do wczoraj zużyłem 1335m3 gazu, z podgrzaniem wody włącznie. Wyliczyłem że średnio koszt ogrzania wyszedł 350zł a z opłatami abonamentowymi 400zł miesięcznie z wodą niecałe 500zł. Oczywiście liczyć trzeba w skali całego roku, ale dopiero mieszkam pierwszy rok, więc dom jeszcze się wygrzewał, zobaczymy jak to będzie wyglądać w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 10.04.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 U nas zużycie jest takie samo - rachunek za grudzień, styczeń i luty był na 1200 zł - wychodzi 400 zł miesięcznie za ogrzewanie, gotowanie i ciepłą wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.04.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Zima odpuszcza, nastała wiosna chociaż pada deszcz......ale firma powoli robi podbitkę - i tak jak pisałem wcześniej - podbitka z blachy, z załamaniem. W części płaskiej równoległej do podłoża oświetlenie - Led/halogen. Fotki przedstawiają już część wykonanej pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.04.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Kolejne prace przy domu Powoli mamy ogrodzenie - dzisiaj była prawdziwa wiosenna pogoda więc i prace przebiegały sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 14.04.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 City, witam w gronie blaszanych podbitek I jak, zadowolony jesteś z efektu? Ogrodzenie bardzo fajne, w ogóle całość wygląda fajnie, tak spójnie. Ja też powoli ruszam z ogródkiem, przycielam roślinki, położyłam już trochę agrowłókniny, raczej nic nam nie zmarzło przez zimę. Od jutra biorę się za trawnik, no i trzeba będzie zacząć odwiedzać sklepy ogronicze w celu nabycia roślinek Kangurku, lew Alex już stopniał u Ciebie, mam nadzieję? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur6820 15.04.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam Agnieszko , lwa już nie ma i czas wziąść się za dalszą robotę . Na pierwszy żut okienka .... . City ten płotek jest naprawdę fajny. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.04.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 City ten płotek jest naprawdę fajny. Pozdrówka. Witam. Dodatkowo powstała barierka na tarasie, ze względu, że wejście na taras mam od strony wschodniej, więc stronę południową przeznaczyłem na barierkę odgradzającą od skarpy. Wyszło nawet ciekawie i ładnie komponuje się z resztą domu. Do wykonania pozostał montaż bramy przesuwnej - tutaj prace będą prowadzone po wyschnięciu fundamentu "wózków bramy" i "słupka chwytaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slomka86 24.04.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam wszystkich forumowiczów od prawie 1,5 roku śledzę wraz z mężem to forum a szczególnie wypowiedzi niektórych aktywnych forumowiczów . Nic nie pisałam bo nasza Spokojna Przystań ( M 36 , Łęczna- okolice) dopiero zacznie się piąć do nieba za około miesiąc . Wiele dobrego dzieje się dzięki temu forum... Projekt jak dla nas ekstra, urzekł nas od razu Trochę materiałów już zakupiliśmy i staneliśmy, co z bloczkami i stropem teriva?... mamy do wyboru dwie firmy z lubartowa , obie podobno mają dobre wyroby ale różnica w cenie jest spora... Citymatic, witam pytanie z prośbą o radę chyba najbardziej kierowałabym do Ciebie. Wspominałeś coś o lubartowskich firmach, jesteś już "przystanowiczem po przejściach" i na pewno dobrze i fachowo doradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.04.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam wszystkich forumowiczów Witam bardzo serdecznie CityMatic, witam pytanie z prośbą o radę chyba najbardziej kierowałabym do Ciebie. Wspominałeś coś o lubartowskich firmach, jesteś już "przystanowiczem po przejściach" i na pewno dobrze i fachowo doradzisz No cóż doradzić mogę - strop mam właśnie z Lubartowa łącznie z belkami - jeśli ocenić to wygląda nieźle, tylko dwa pustaki były pęknięte(te wymieniono na nowe) belki zamówione były takie jak trzeba, wymiary również oraz wytrzymałość. Najbardziej w naszym projekcie zdziwiła mnie ilość stali i betonu - jednak ja robiłem zgodnie z projektem - wiem że całość można przeprojektować na strop żelbetowy?(pewnie jest taniej, ale to trzeba przeliczyć. Zamieściłem kilka fotek - był czas, że las rósł w domu ps. firma widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.04.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam w sobotę Dzisiaj skończono ogrodzenie i furtkę do śmietnika - wygląda na to że zakończono prace ciężkie - teraz napęd i domofon Pozdrawiam Ps: Dodano - fotkę przedstawiającą daszek na śmietniku - obecnie blacha Pural Mat (taka jak elementy wykończeniowe dachu domu) zamontowana odwrotnie - powłoką wykończeniową do dołu. Na to będzie ułożona dachówka taka jak na dachu domu. Ustawa śmieciowa jak wszystkim wiadomo w niektórych "wymusza" segregację odpadów a te worki trzeba gdzieś przechowywać i jakoś zabezpieczyć stąd pomysł na daszek . Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MegiMegi 29.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Bardzo fajnie Wam wyszło ogrodzonko. FAjnie się komponuje się z całością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykf 29.04.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Powiedzcie mi proszę w jaki sposób rozwiązaliście oświetlenie korytarza? Jest on taki długi, że fajnie byłoby go podzielić na dwie strefy (dojście do łazienki i dalej do pokoi) ale nie mam kompletnie pojęcia jak to zrobić, aby nie było za dużo pstryczków. Może jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Powiedzcie mi proszę w jaki sposób rozwiązaliście oświetlenie korytarza? Jest on taki długi, że fajnie byłoby go podzielić na dwie strefy (dojście do łazienki i dalej do pokoi) ale nie mam kompletnie pojęcia jak to zrobić, aby nie było za dużo pstryczków. Może jakieś sugestie? U mnie są trzy pstryczki dzwonkowe(jedno naciśnięcie któregokolwiek zapala światło drugie naciśnięcie gasi) i załączają światło na ścianach w ilości 3 światła w części do sypialni i dwa w części do salonu. Zgodnie z rysunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts