grzesiek_LA 23.03.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 http://images31.fotosik.pl/190/e18e07725497ee25.jpg Tak w kilku miejscach wygląda moja ława fundamentowa. Czy to może być groźne? Wygląda to raczej na pęknięcia powierzchniowe, ale może jakiś specjalista się wypowie? Dodam tylko że beton wylany był po południu a w nocy padał deszcz, w następne dni również było raczej deszczowo - polewania więc dodatkowego nie było. Beton B-17,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.03.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 pomogę ze zdjęciem, ale na pękających ławach się nie znam http://images31.fotosik.pl/190/e18e07725497ee25.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 23.03.2008 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Dzięki A co myślisz o ławie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.03.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 nie podoba mi się. Chyba bym sie zeźlliła....Tu Geno potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 23.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 http://forum.muratordom.pl/post2354211.htm?highlight=#2354211 Świętuj w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 23.03.2008 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 http://forum.muratordom.pl/post2354211.htm?highlight=#2354211 Świętuj w spokoju uff przyznam że wkurza mnie coś takiego - chciałbym by wszystko na budowie było jak najlepiej - w końcu dom jedyny wymarzony Tu faktycznie wypada w miejscu strzemion, chociaż mają one wysokość 20cm a ława ma 35, więc trochę betonu nad nimi być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 23.03.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 To norma, pęka jak strzemiona(belka) są za wysoko - za mała otulina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 23.03.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 niekoniecznie za mała otulina po prostu beton źle pielęgnowany w swojej pierwszej fazie wody mu zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 23.03.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 niekoniecznie za mała otulina po prostu beton źle pielęgnowany w swojej pierwszej fazie wody mu zabrakło Nie Kolego , tak jak napisałem wyżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 24.03.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 od kiedy to jesteśmy kolegami spierać sie nie będę ale uważam że gdyby przypilnować beton w swojej pierwszej fazie wiązania to fakt małej otuliny nie miałby tu większego znaczenia, nic by nie popękało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.03.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 niekoniecznie za mała otulina po prostu beton źle pielęgnowany w swojej pierwszej fazie wody mu zabrakło hmmm podaję komunikat pogodowy z okresu wiązania betonu: temperatura jakieś +5 stopni Celsjusza /w południe/ przelotne opady deszczu wody brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 25.03.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 To norma, pęka jak strzemiona(belka) są za wysoko - za mała otulina. Racja plus wygląda jeszcze,że albo brak wibrowania albo złe - mieszanka osiadła pomiędzy strzemionami. Pielęgnowanie nie ma w tej chwili znaczenia (to nie B60 w inwentaryzowanym szalunku) - temp. i wilgotność powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.03.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 niekoniecznie za mała otulina po prostu beton źle pielęgnowany w swojej pierwszej fazie wody mu zabrakło hmmm podaję komunikat pogodowy z okresu wiązania betonu: temperatura jakieś +5 stopni Celsjusza /w południe/ przelotne opady deszczu wody brakło komunikaty i prognozy pogodowe mają sie tak do życia jak ... ostatni miesiąc wiszę na prognozach z racji betonowania i stwierdzić mogę że prognozy i komunikaty pokrywają się z rzeczywistością tak na 30-40% (oczywiście biorę pod uwagę moją budowę a nie cały region ale co mnie obchodzi śnieg w mieście oddalonym 40 km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.03.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pielęgnowanie nie ma w tej chwili znaczenia (to nie B60 w inwentaryzowanym szalunku) - temp. i wilgotność powietrza. no i wystarczy chyba??? a tak łopatologicznie to znaczy że nie jest lipiec +35 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 25.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pielęgnowanie nie ma w tej chwili znaczenia (to nie B60 w inwentaryzowanym szalunku) - temp. i wilgotność powietrza. no i wystarczy chyba??? a tak łopatologicznie to znaczy że nie jest lipiec +35 stopni Majster a Ciebie to o co chodzi. Łopatologicznie napisałem aby się tym pięlęgnowaniem nie przejmować. Mam jakiś wzór wyprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.03.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 albo się zupkę lało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.03.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pielęgnowanie nie ma w tej chwili znaczenia (to nie B60 w inwentaryzowanym szalunku) - temp. i wilgotność powietrza. no i wystarczy chyba??? a tak łopatologicznie to znaczy że nie jest lipiec +35 stopni Majster a Ciebie to o co chodzi. Łopatologicznie napisałem aby się tym pięlęgnowaniem nie przejmować. Mam jakiś wzór wyprowadzić? to było łopatologicznie do forumowicza edde przecież... ośmieliłem się tylko podeprzeć wypowiedzią cudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 25.03.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pielęgnowanie nie ma w tej chwili znaczenia (to nie B60 w inwentaryzowanym szalunku) - temp. i wilgotność powietrza. no i wystarczy chyba??? a tak łopatologicznie to znaczy że nie jest lipiec +35 stopni Majster a Ciebie to o co chodzi. Łopatologicznie napisałem aby się tym pięlęgnowaniem nie przejmować. Mam jakiś wzór wyprowadzić? to było łopatologicznie do forumowicza edde przecież... ośmieliłem się tylko podeprzeć wypowiedzią cudzą... Uhm. Widać mnie coś zaciemniło dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.03.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Pielęgnowanie nie ma w tej chwili znaczenia (to nie B60 w inwentaryzowanym szalunku) - temp. i wilgotność powietrza. no i wystarczy chyba??? a tak łopatologicznie to znaczy że nie jest lipiec +35 stopni Majster a Ciebie to o co chodzi. Łopatologicznie napisałem aby się tym pięlęgnowaniem nie przejmować. Mam jakiś wzór wyprowadzić? to było łopatologicznie do forumowicza edde przecież... ośmieliłem się tylko podeprzeć wypowiedzią cudzą... a weż ty se tą swoją łopatę wsadź w.... no dobra poniosło trochę , ale czy ja Cię prosiłem o jakąś łopatologię odn. pielęgnowania betonu?? wtrąciłem tylko opinię na temat sprawdzalności prognoz i komunikatów meterologicznych ani razu nie nawiązując do konieczności pielęgnowania betonu (a łopatologicznie: sprawdzałem prognozy w obawie przed zbytnim spadkiem temperatur przed wyalniem betonu, w obawie przed ulewami czy śnieżycami ażeby ekipe i beton na budowe ustawić a nie żeby wiedzieć czy jutro z wiadrem po betonie latać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.03.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 wtrąciłem tylko opinię na temat sprawdzalności prognoz i komunikatów meterologicznych ani razu nie nawiązując do konieczności pielęgnowania betonu (a łopatologicznie: sprawdzałem prognozy w obawie przed zbytnim spadkiem temperatur przed wyalniem betonu, w obawie przed ulewami czy śnieżycami ażeby ekipe i beton na budowe ustawić a nie żeby wiedzieć czy jutro z wiadrem po betonie latać) napisz do TVN, oni tam się chwalą sprawdzalnością prognoz, pewnie ich to zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts