Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Idź do lasu i przynieś trochę drewna...:)

Last Rico

Recommended Posts

• Odpowiedzi 204
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zawsze słyszałem od babek, że my faceci to raczej z przodu...

...i to na wysięgniku co by lepiej widać było!!! :lol:

Widziałem niedawno w necie na ten temat fajny rysunek, ale cenzura by go

chyba nie przepuscila...

Wracając do robotow: takie strzelające to już oczywiscie sa, pilnie strzeżone

przed terrorystami. Ale dzisiaj swiat jest taki, że średnio zaawansowany

hobbysta- elektronik potrafi zrobić robota( no, może nie tak sprytnego, jak

ten z filmiku) za naprawdę małe pieniądze, czytalem o ok. 1000 dol za takiego poruszającego sie i potrafiącego zrobić krzywdę albo dobry uczynek.

Proszę zapiąć pasy :D

Dobrze jest na wstępie poczynić jakieś założenia :)

Po pierwsze należy założyć że tylko idiota może robić coś bez celu.

Po drugie, zakładając że zostaliśmy stworzeni (czytaj zrobieni), to pewnie nie przez głupszych

od siebie... Tłumaczenie że ktoś nas zrobił, bo nas pokochał (przecież nas jeszcze nie było !) :D

można sobie podarować jako zupełnie nielogiczne.

Pozostaje jakiś cel ukryty ( ukryty dla nas oczywiście).

Może ktoś (celowo nie piszę bóg, natura, czy kosmici), zrzucił nas tu jako pierwszych, żeby

SOBIE przygotować grunt ? Przecież jeśli jest taki mądry że potrafił nas zrobić, to NIGDY

nie będziemy dla niego partnerem do dyskusji. To tak jakby naukowiec miał dyskutować

ze swoją bakterią którą hoduje na talerzyku hehehee.... O czym ?????

Bakteria myśli,;) Mój Pan jest dobry, daje mi cukier i włącza grzałki żebym nie zmarzła, sprowadził

mi najlepszy agar jaki był dostępny, do tego filtruje mi powietrze, tak ! Na pewno mnie kocha....

Bakteria przecież nie wie DO CZEGO naukowiec jej będzie potrzebować (oczyszczalnia ścieków) :D

i uważa że biolog stworzył jej takie super warunki z miłości do niej, najprawdopodobniej jednak

bakteria ŻADNEGO naukowca nie dostrzega jak my ( no dobrze, już tego wątku nie ciągnę). ;)

W pewien sposób jesteśmy robotami, gdyż w większości mamy "zaszyte" gotowe odpowiedzi

na poszczególne bodźce. I tak np. oblany winem na bankiecie możesz zrobić dosłownie kilka

ruchów, masz kilka możliwych wyjść i na pewno nie zaczniesz wtedy śpiewać ani recytować.

Zmierzam do tego że podobnie jak ten robot działamy dość automatycznie. Jeśli ty tak -- to ja tak.

Do tego sami się produkujemy, a produkcja jest najtańsza na świecie, nawet prądu nie potrzeba :)

Zostawili nas tu żebyśmy wyrwali Ziemi surowce, każda cywilizacja ich potrzebuje. Oczywiście

mogliby sami pracować w kopalniach a potem sobie rudy wytapiać, ale OD CZEGO są roboty ?

Jak już większość w pocie czoła wyszarpiemy, to przylecą po gotowe srebro, złoto, miedź,

może założyli sobie więcej takich plantacji we Wszechświecie :D ;)

Fajne! :lol:

SF pisujesz?! :lol:

Dobre na scenariusz...

Mało płaca, ale sława może być duża....

Żeby Ci tylko co lepszego pomysłu nie pod. prowadzili tak jak "matrixa"...

Dobrze się czyta....

Horror SF...

Adam M.

A wiesz, że zaczęli dwaj przygłupi i pijani?

Niejacy Ban i Pug. Zatrzymali się na Ziemi i wysprzątali zatęchła spiżarnię swego pojazdu. Wywalili śmieci i dręczyli je w lewo (dlatego białka są lewoskrętne) łopatką do węgla i haczykiem (pogrzebaczem). Na koniec jeden z nich nakichał w zaczyn i stwierdził, że tchnął weń sakramencko (sakramenckiego ducha).

Niejaki LEM to odbadał i podał do szerszej wiadomości (drukiem).

Sam czytałem...

Sorry za mały off-top Jak już sie zrobilo tak naukowo, to moim (i nie tylko moim) skromnym zdaniem

WSZYSTKO jest podporzadkowane życiu- stworzeniu tego życia i podtrzymaniu go. WSZYSTKIE zjawiska fizyczne i chemiczne są tak "wymyślone" że to życie

w ogóle jest możliwe. KTOŚ miał o tym wszystkim pojęcie, zanim cokolwiek

powstało żywego. Czyli najpierw fizyka i chemia, potem życie. Samo z siebie ?

Prwdopodobieństwo równe zeru.

Pal licho nieskończoność przestrzeni i czasu, ale nich ktoś wytłumaczy, jak

rośliny, które nie posiadając zmysłu wzroku potrafią stworzyć barwy

i kształty. Albo np. coś takiego :

http://img360.imageshack.us/img360/5395/eroticawk4.jpg

Więcej na :

http://www.youtube.com/watch?v=Jq8YPtM_Kew

Fajne! :lol:

SF pisujesz?! :lol:

:D Adamie, nie pisuję SF, ale może dzięki twojej opinii ...zacznę ;)

Lem to wielki i WOLNY umysł, dawniej byłby okrzyknięty prorokiem, choć nie wszystkim

jego światopogląd się podobał (ba). Nie można i takiej przyczyny wykluczyć (życie ze śmieci),

choć znowu niektórym to burzy czysty ambitny i wielki początek Człowieka.

życie. Samo z siebie ?

Prwdopodobieństwo równe zeru.

Nie wiemy jak powstało życie (nie tylko nasze), nie ma się co oszukiwać że było tak czy śmak

i nauka musi stać na takim stanowisku - dopóki coś się nie zmieni. Nie można jednak całkowicie

odrzucić przypadku jako praprzyczyny. Kreacjoniści natychmiast wyśmiewają taki powód

tłumacząc, że kura jest zbyt skomplikowana żeby mogła powstać sama.

Kura nie, bo jest zbyt skomplikowana, a bóg ? Bóg (superkomplikacja) mógł sam się stworzyć ?

Tu kreacjoniści nie mają już pomysłów, albo mówią że Bóg był zawsze. Skoro tak, to ja też mogę

śmiało użyć tego samego argumentu i powiem, że życia również nikt nie musiał tworzyć,

bo też było zawsze....:D

Dlatego o tym piszę, bo jeśli przyjrzeć się misternym konstrukcjom płatków śniegu, to wydaje się

ZUPEŁNIE wykluczone samoistne powstawanie tak precyzyjnych tworów, a jednak tak się dzieje,

nikt ich przecież w niebie ręcznie nie rzeźbi, będąc dzieckiem myślałem że to aniołów robota jest -

(to taki wtręt kulturowo-cywilizacyjny).

Wszechświat nie jest ograniczony, zatem może w nim powstawać nieograniczona ilość kombinacji,

czas ani ilość prób......nie mają tu zupełnie znaczenia. Praktycznie wszystko jest możliwe....:)

Bóg to nazwa zupełnie umowna, coś poza naszym zrozumieniem, tak jak

mrówki nie są w stanie zrozumieć wysokiej katedry. Nie jesteśmy wprawdzie

mrówkami, ale KTOŚ starannie zadbal, żebyśmy nie byli zbyt mądrzy...

Chociaż, jak widać, staramy się. Dziwne jest wszystko: ogrom kosmosu,

wirusy, czyli cząsteczki białka bez cienia rozumu, a działające jak rozumne, nasz sens obecności na wyróżnionej życiem planecie, i , jak gdzieś czytalem, np. nasze oczy, które uważane są za szczytowe osiągnięcie Natury (razem z dodatkiem w postaci mózgu).

Niesamowite...Oglądamy ten świat codziennie i odbieramy na ogół jako

coś zwyczajnego, a tu takie cuda....Tyle zagadek w kolejce do odkrycia.

No to odkrywajmy.

Przyczyny jak widać mogą być tylko dwie:

1. Życie powstało samo w prostej formie i ewoluowało do obecnej.

2. Ktoś nas zrobił, ale kto w takim razie zrobił naszego Ktosia ?

Fakt, świat jest wielki i pełen tajemnic, ale nie wygląda on tak jak my go widzimy.

Akurat nasze oczy widzą w takim paśmie, gdybyśmy widzieli niżej tj. aż w podczerwieni,

to Słońce nie byłoby małą żółtą kulką, ale ogromną czerwoną kulą zajmującą pół nieba,

tak więc wszystko to jest tylko część prawdy, ogląd mający mało wspólnego z rzeczywistością.

Zakładając że prawdziwa jest odpowiedź nr. 2, to musiał to zrobić w JAKIMŚ celu.

Człowiek jakoś dziwnie stawia się zawsze w centrum i kombinuje że ten co go zrobił,

to zaraz go kocha i takie tam inne. Zupełnie nie bierze pod uwagę takiej możliwości, że może i kocha

ale tak jak hodowca swoje świnki, przecież o nie dba, nawet im weterynarza sprowadza jak potrzeba.

Potem świnki gdzieś jadą, między sobą mówią że to w nagrodę :) Że jadą na zielone pastwiska,

wierzą w to. :) Jednak nijak tego sprawdzić nie mogą, bo jak już która poszła z Panem -

- to jeszcze żadna nie wróciła :(