phox 24.03.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam Sytuacja wygląda tak : - Prądu brak, walczę o budowlany- Zamykam stan otwarty- Do zamieszkałych sąsiadów ze 200 metrów- Słupy jakieś są z oświetleniem, więc to nie jest zupełna głusza. - Na początku po wstawieniu będę na miejscu, w zasadzie całą dobę. Zamontuje koguta na zewnątrz, którego potem podepnę do instalacji alarmowej i monitoringu. Jak zabezpieczyliście samemu okna, żeby do maksimum ograniczyć ich wyparowanie ? Bardzo proszę o rady, ewentualnie linki jeśli temat się powtarza. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.03.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ubezpieczyłem okna ... / miałem ich szesnaście plus trzy pary drzwi balkonowych plus drzwi wejściowe - wszystko ze szprosem nakładanym - cała stolarka drewniana wraz z siedmioma oknami połaciowymi w dachu , pomimo że w domu miałem prąd i uruchomiony system alarmowy - ubezpieczyłem ... / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 ...Zamontuje koguta ... dobrze dac jest na msze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 24.03.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 znam przypadki gdzie okna utleniały sie w noc po montażu , złapali ich po paru kradzieżach , byli to ci co montowali gnoje najlepiej od razu zrobić glify zaprawą , takie okno już ciężko wyszarpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 24.03.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ubezpieczyłem okna ... / miałem ich szesnaście plus trzy pary drzwi balkonowych plus drzwi wejściowe - wszystko ze szprosem nakładanym - cała stolarka drewniana wraz z siedmioma oknami połaciowymi w dachu , pomimo że w domu miałem prąd i uruchomiony system alarmowy - ubezpieczyłem ... / A jak można wiedzieć to ile cię to kosztowało? (przy jakiej cenie okien). I na jaki okres było ubezpieczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 24.03.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Najlepsze zabezpieczenie to .... nocowanie teraz i samemu ich pilnowanie. Piszę z doświadczenia własnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 24.03.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 kilka lat temu sprzedalem i zamontowalem koledze okna z roletami pod wrockiem pierwsze co zrobil to na noc zatrudnil brata emeryta do pilnowania budowy, 30 tys. piechota nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 24.03.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Na budowie zwykle kradną robotnicy. Miałem 3 włamy 3 spowodowali robole z budowy obok. Od kiedy sie wynieśli spokój jak makiem zasiał. Raz byli złomiarze ale z robolami to kultura wyższa biorą po zapytaniu i przychodzą w dzień. Pozatym jak masz ogrodzoną budowę to pies na luźno jest najlepszy. Raz miałem psa na budowie. Dostał żarcie ale i tak uciekł. w sumie był przejściowo chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 25.03.2008 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Jakby kogoś interesowało apropo Compensy. Ubezpieczenie domu w budowie wraz z opcją kradzieży z włamaniem tj. ubezpieczenie wszystkich rzeczy nie ruchomych jak okna, grzejniki, itp, na kwotę 250.000 kosztuje 580 zł za rok i 290 zl za pół roku. Mi wystarczy na pół roku. Oczywiście oprócz tego rozbijam namiot w salonie na parę dni, zanim nie obrobię glifów, i podłącze alarm do monitoringu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 25.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Jakby kogoś interesowało apropo Compensy. Ubezpieczenie domu w budowie wraz z opcją kradzieży z włamaniem tj. ubezpieczenie wszystkich rzeczy nie ruchomych jak okna, grzejniki, itp, na kwotę 250.000 kosztuje 580 zł za rok i 290 zl za pół roku. Mi wystarczy na pół roku. Oczywiście oprócz tego rozbijam namiot w salonie na parę dni, zanim nie obrobię glifów, i podłącze alarm do monitoringu. Pozdrawiam Co do ubezpieczenia z racji mojej profesji podchodziłbym bardzo ostrożnie ( trzeba przeczytać bardzo uważnie ogólne warunki ubezpieczenia) starczy aby nie było odpowiedniego oświetlenia działki lub budynek był zbyt oddalony ot najbliższych siedlisk i można pomarzyć o odszkodowaniu, troche wiem na ten temat Jeżeli chodzi o zabezpieczenie okien to ja zrobiłem tak, kupiłem w sklepie rowerowym takie migające światełka na rower diodowe pulsacyjne czerwone (na tył roweru) szt 2 i zawiesiłem w miejscach gdzie świetnie widać środek mojego domu , a mianowicie na przeciwko drzwi balkonowych efekt super ,majstry jak wchodzili na robote to prosili o wyłączenie alarmu aby ochrona niepotrzebnie nie musiała przyjeżdzać( koniecznie majstrą trzeba powiedzieć że jest monitoring) EFEKT GWARANTOWANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 25.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Przerabiam ten sam temat z oknami . Byłem dzisiaj w ubezpieczalni gdzie mam ubezpieczoną budowe i moga ubezpueczyć smae okna okna koszt roczny 120 zł. Też chciałem spac na budowie ale jak jest teraz w nocy minus 4 stopnie to wolę zapłacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts