magda26 19.06.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 hehe ja tyż prundem... tylko ze ja mam male mieszkanie i kuchnia jest prawie w pokoju więć gazem sie nie chciałam przytruwać, płyte mam zwykła beko z najtańszych jakie były (około 900zł) na początku ciężko mi było się przestawić ale teraz to już kompletnie nie wyobrażam sobie powrotu do gazowej. poza tym ktos napisał ze nie osadza sie tłusty film na meblach to prawda.polecam na prund aaa też nie mam 3ciej fazy...i działa jak by była..tylko ciiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 03.01.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Jedno jest pewne:GAZ - z butli bo z sieci nie będzie JEŚLI ktoś G O T U J E przez duże G, czyli dla przyjaciół, rodziny i często dla siebie to Indukcja czy Ceramika to pomyłka. Świetny gładki Design i nic więcej.Nie podflambirujesz mięska ani deseru, nie usmażysz nic na Woku... Jest mnóstwo mnóstwo potraw wymagających zwyczajnie PŁOMIENIA. + taniej+ szybciej+ można smażyć i gotować+ przy braku prądu masz herbatkę- butla zajmuje jedną szafkę!- dla wielu palniki są mniej estetyczne- gorzej się czyści- większy, tłusty syf na szafkach Jeśli ktoś nie lubi robić sobie restauracji z domu i jada na mieście - Ceramika OK;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.01.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 ja tam wlasnie nie chce miec restauracji w kuchni, kotlowni w salonie, warsztatu w garazu czy rupieciarni w piwnicy .... dlatego stawiam na prad, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bondzo83 03.01.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Ja wcześniej w wynajmowanym domy używałam płyty ceramicznej - w swoim mieszkanku mamy gaz. Niestety za dużo kłopotu Spółdzielnia robi z podłączeniem prądu (tym bardziej że ciepła woda idzie przez piecyk gazowy).Bardzo żałuje że nie możemy mieć prądu tylko gaz. Prąd jest estetyczniejszy, wygodniejszy a przede wszystkim bezpieczniejszy. Można szybko zmyć zanieczyszczenia, ogólnie łatwiej utrzymać porządek w kuchni.W nowym domu planujemy tylko i wyłącznie prąd. Moim zdaniem gaz jedynie z przymusu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 03.01.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 woland - przyznaję Ci rację - nie mam w domu restauracji - gotuję (ale przez małe g) na płycie elektrycznej codziennie tylko dla mojej małej rodziny - nie flamcośtam mięsa ani deseru, bo nie wiem co to takiego Jak mam ochotę na coś restauracyjnego to idę do restauracji - ja mam frajdę a restaurator zarobek (a szef kuchni robotę) Nie wrócę do kuchenki gazowej, bo mi śmierdzi (nie mówię o jedzeniu, ale o oparach spalanego gazu). Może to kwestia zwichrowanej psychiki po zatruciu gazem ulatniającym się z Junkersa (dziecięciem kilkuletnim byłam wtedy, ale trauma chyba mi została), ale po prostu to czuję i mi przeszkadza. A jeżeli przez przypadek zanim zapali się płomień nastąpi ulotnienie się minimalnej nawet ilości gazu wpadam w panikę. Jeżeli chodzi o czas gotowania, o którym piszecie to nie bardzo się zgadzam. Na początku rzeczywiście trzeba trochę poczekać zanim postawione na płycie elektrycznej naczynie się nagrzeje, ale pod koniec można "palnik" spokojnie wyłączyć, a jest on jeszcze jakiś czas ciepły i większość potraw może sobie spokojnie "dojść". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 03.01.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 dokładnie, wszystko zależy od podejścia do tematu ...ja mam zboczenie restauracyjne stąd płomień w kuchni i stalowe blaty robocze;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 03.01.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Trochę Ci tego zboczenia restauracyjnego zazdroszczę - a może bardziej twoim znajomym Synuś w awatarze po jakimś dobrym obiadku się pewnie oblizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 05.01.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam , też rezygnuje z gazu w kuchni . Tylko płyta elektryczna indukcyjna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 05.01.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam , też rezygnuje z gazu w kuchni . Tylko płyta elektryczna indukcyjna . Pozdrawiam a ja pół na pół, bo lubie prąd ze wzgledu na czystość, ale.... chińszczyzna z woka mi sie marzy więc bedzie gaz z ceramiką po za tym w naszym lesie nie chcę się uzalezniać od jednego z mediów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.01.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 U mnie w planie gaz+indukcja. Sa kuchenki pol na pol gazowo - indukcyjne? Bo by mnie interesowaly? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 05.01.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Sa kuchenki pol na pol gazowo - indukcyjne? Bo by mnie interesowaly? dzieki mnie też interesowały, ale niestety nie znalazłam na jednej płycie gazy z indukacją. Można kupić dwie płyty 2 palnikowe boscha, niesetyty niezbyt korzystnie cenowo to wychodzi ew. w sklepach wysyłkowych w UE (anglia, belgia) mają gaz z indukcją na jednej, ale jakoś nie mam odwagi na taki zakup. w polsce dostępne tylko gaz ze zwykłą ceramiczną (amica, gorenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.01.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 ew. w sklepach wysyłkowych w UE (anglia, belgia) mają gaz z indukcją na jednej, ale jakoś nie mam odwagi na taki zakup. w polsce dostępne tylko gaz ze zwykłą ceramiczną (amica, gorenie) To d... bedzie gaz w takim razie :/ 2+2 palniki rozwazalam, ale ta cena... szukam wysylkowych z Anglii, ciekawe ile to kosztuje? Kurcze szukam gas induction stove i znalezc nie moge.. czy koszt jest zaporowy? Bo jesli w 3 tys by sie udalo zamknac... to kto wie Napiecie chyba powinno byc to samo, a podlaczenie do gazu - chyba tylko srednica sie moze roznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 05.01.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 tu możesz oblukac takie kuchenki : http://shopping.kelkoo.fr/ssc-146001-table-mixte-induction-gaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnisia 06.01.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Hej, Ja właśnie zamieniłam gaz (miałam w mieszkaniu) na płytę indukcyjną w domku. To jest po postu inny świat Nie jestem może mistrzem w kuchni i nie spędzam tam zbyt dużo czasu, ale polecam indukcję z całego serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Jedno jest pewne: GAZ - z butli bo z sieci nie będzie JEŚLI ktoś G O T U J E przez duże G, czyli dla przyjaciół, rodziny i często dla siebie to Indukcja czy Ceramika to pomyłka. Świetny gładki Design i nic więcej. Nie podflambirujesz mięska ani deseru, nie usmażysz nic na Woku... Jest mnóstwo mnóstwo potraw wymagających zwyczajnie PŁOMIENIA. Ale możesz sobie dokupić małe ręczne palniczki, którymi to równie dobrze zrobisz (co prawda woka na nich nie ustawisz). Np takie: http://www.amazon.de/Tchibo-Gourmet-Brenner-mit-Kindersicherung/dp/B000XZKKZ2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Ja całe życie z gazem, a od miesiąca płyta na 2 palniki indukcyjne i 2 elektryczne. Na indukcji gotuje się wszystko bardzo szybko i wygodnie. Elektryczne wzięłam świadomie, żeby móc korzystać z patelni, które miałam wcześniej i woka. Ogólnie jestem zadowolona no i to czyszczenie gazówki już mnie nie straszy po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 11.01.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 U mnie będzie gaz z butli bo ziemnego nie mam. Chociaż bardzo podobają mi się w kuchni płyty indukcyjne. Ciekawi mnie czy przy kuchence elektrycznej dużo większe są koszty jej eksploatacji niż kuchenki gazowej, zakładając przeciętne użytkowanie przez czteroosobową rodzinę tzn. obiadek codziennie i jakie ściasto od czasu do czasu. Dawno temu miałam gazową z piek.el. W nowo zakupionym mieszkaniu gazu nie było, kupiłam płytę ceramiczną na sensorach.Też obawiałam się rachunków za prąd. Wzrosły, ale odpadły rachunki za gaz. Kiedy je zbilansowałam wyszło podobnie,nie płaciłam więcej. W domu,który będzie się budował gaz będzie, ale kuchenki gaz.z pewnością nie. Obiady gotuję codziennie, ciasto od czasu do czasu dla 4 osób Trzeba się nauczyć gotować ekonomicznie, no i koniecznie garnki z grubym dnem. W nowym domu może indukcyjna... jescze się nie zastanawiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 12.01.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 u mnie bedzie gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 12.01.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Gaz tylko i wyłącznie! Nigdy nie zdecyduję się na prąd, bo gotowanie na płycie elektrycznej to wg mnie koszmar. Moja koleżanka też ostatnio się strasznie skarżyła na płytę elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 12.01.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 u mnie bedzie gaz będzie, albo i nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.