Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Milosnicy bialych scian - laczcie sie!

malgos2

Na jakie kolory pomalujesz sciany?  

367 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakie kolory pomalujesz sciany?

• Pastelowe - jasne
    • Nasycone - czyste
    • Raczej ciemne
    • Kazde pomieszczenie pomaluje zupelnie inaczej (pastele, kolory ciemne, nasycone, biel)
    • Tylko biel!
    • Inne (metaliczne, pasy, wzory itp.)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiałam się, jak biała kuchnia komponuje się na tle białych ścian. Teraz już wiem - Nina piękne to jest :).

Choć ciągle myślę czy jasnoszare ściany do białej kuchni czy białe. W salonie chciałabym białe, ale ta kuchnia biała na tle szarych ścian ... ech, namieszałam, już sama nie wiem.

Mirelo, dziękuję

moje ściany nie są zupełnie białe, może trudno zobaczyć to na zdjęciach, ale jest to biały z lekkim odcieniem różu [gdy jest pochmurno ujawnia się on bardziej]. Bałam się samych białych ścian, ale mój architekt mówił - spokojnie, zobaczysz, że tu będzie kilka odcieni bieli i meble się będą odcinać. Miał rację. Co prawda miałam mieć ciemny granitowy blat kuchenny a nie biały, ale wyszło inaczej ze względu na pieniądze. Myślałam ewentualnie o innym kolorze niż biały pomiędzy szafkami, ale wybór tych płyt, które ja mam, jest ograniczony, nie ma szarego, są tylko jakieś esy-floresy, kwiatki, ognista czerwień...

u mnie w mieszkaniu wchodzi się od razu na kuchnię - okno z blatem roboczym jest na wprost drzwi, kuchnia oczywiście połączona z salonem, całość może ze 25 metrów kwadratowych, kuchnia ma być optycznie neutralna, nieprzyciągająca uwagi, jakikolwiek kolor by tu przeszkadzał,

jest prostota i minimalizm, a w salonie powieszę cobie ładną lampę, zasłony, obraz/zdjęcia czarno-białe, chciałabym by tylko ta część była "dekoracyjna" a kuchnia w tym nie przeszkadzała :)

aricia

nie bo to 1. podłoga z czarnego dębu 2. ściana z palisandru

tzn. podłoge zamierzam pobielić fundując sobie duży jasny dywan :) ale ściana to jedyna ładna rzecz w sypialni więc raczej nie zamierzam się jej pozbyć :) nie chce juz zasmiecac wątku. jak coś wymodzę to się odezwę.

i dzięki za biało czerwone wnętrza! to mój pomysł na te święta :D

Ja kocham biel , i zawsze miałam białe ściany , bialą kuchnie . Tym razem wyłamałam się i pomalowałam mieszkanie off white benjamina moora. I powiem szczerze , ze fantastycznie czuje się w tym mieszkaniu . Zuwazyłam , ze biel razi po oczach , natomiast te off white bardzo uspokajają i odprężaja wzork. Kolorki są bardzo jaśniuteńke , na niektórych ścianach bardziej doświetlonych wpadają wręcz w biel.

Kuchnia biała , tutaj bez zmian.