Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Milosnicy bialych scian - laczcie sie!

malgos2

Na jakie kolory pomalujesz sciany?  

367 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakie kolory pomalujesz sciany?

• Pastelowe - jasne
    • Nasycone - czyste
    • Raczej ciemne
    • Kazde pomieszczenie pomaluje zupelnie inaczej (pastele, kolory ciemne, nasycone, biel)
    • Tylko biel!
    • Inne (metaliczne, pasy, wzory itp.)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem po co wrzucane są tu zdjęcia wnętrz w bieli niczym nieograniczone, które mają po 100 -200m2 i więcej, przecież nikt z użytkowników forum muratora nie ma takich (a właściwie widziałam u kogoś jedną taką otwartą przestrzeń i nie była biała).

Biel na olbrzymich powierzchniach wygląda czysto i majestatycznie i nie można jej porównać z żadnym innym kolorem.

Natomiast w domu o powierzchni 100-200m2 wszystkiego ;) jej majestatyczność maleje.

Mój dom jest wewnątrz cały biały, mi ten kolor bardzo pasuje, nie wklejam zdjęć bo jestem 3 miesiące po przeprowadzce i mam pusto w pokojach a w niektórych pusto to za dużo powiedziane :)

Bardzo lubię zdjęcia prywatnych wnętrz i na tych 29 stronach to zdjęć użytkowników jest jak na lekarstwo, zresztą ja się trochę krępuję wrzucić fotkę mojego 'ubogiego' salonu na stronę gdzie jest pokazany Miami Apartments ;)

Mynia, nie gadaj tyle tylko pakazuj swoje biale sciany.

;)

Apartament w Amsterdamie ma 140m2:

http://www.hofmandujardin.nl/index.php?HofmanDujardin=02&id=26&language=english

Dom w Sydney - fakt ogromny - 420m2:rolleyes: na 4 poziomach plus garaz

Nie zgadzam sie z Toba, ze maly dom w bieli nie wyglada dobrze - moj ma niespelna 120m2 i jest calutki bielutki, bo jak tak uwielbiam....gdzies juz pokazywalam moje biale sciany tutaj na watku (ciagle nie sa skonczone:rolleyes:)

Bialy podobno optycznie powieksza:D:D i nie chodzi mi o zadna majestatycznosc:)

Wiekszosc domow mlodych architektow, ktore ogladam w sieci a sa z Japonii ma po 120/130 m2 i jest ogolnie biala wewnatrz i zewnatrz....bede wklejac ich foty.

Niestety forumowicze nie chca sie chwalic swoimi bialymi scianami....moze chociaz foty, na ktore tak bardzo krecisz nosem, beda dla innych inspiracja....;)

• 2 weeks później...
Nie wiem po co wrzucane są tu zdjęcia wnętrz w bieli niczym nieograniczone, które mają po 100 -200m2 i więcej, przecież nikt z użytkowników forum muratora nie ma takich (a właściwie widziałam u kogoś jedną taką otwartą przestrzeń i nie była biała).

Dużo użytkowników ma chałupy po 100m2 i więcej ale się nie chwalą ;) poza tym nigdy nie wiadomo co nas w życiu czeka. Ja wierzę że kiedyś dorobię się takiej wypasionej willi 200metrowej. Poza tym ja osobiście czerpię dużo inspiracji ze zdjęć nawet wielkich domów.

Biel na olbrzymich powierzchniach wygląda czysto i majestatycznie i nie można jej porównać z żadnym innym kolorem.

Natomiast w domu o powierzchni 100-200m2 wszystkiego ;) jej majestatyczność maleje.

Tu także się nie zgodzę. Mam małe mieszkanko ok 56 m2 prawie całe w bieli i uważam że wygląda czysto i majestatycznie ;)

Bardzo lubię zdjęcia prywatnych wnętrz i na tych 29 stronach to zdjęć użytkowników jest jak na lekarstwo, zresztą ja się trochę krępuję wrzucić fotkę mojego 'ubogiego' salonu na stronę gdzie jest pokazany Miami Apartments ;)

Przecież nikt nie zabrania użytkownikom wklejania swoich prywatnych białych zdjęć. Sama się wstydzisz więc może inni także się wstydzą ;) jeżeli nie chcesz pokazywać swoich wnętrz w wątku gdzie jest pokazany Miami Apartments możesz tak jak wielbiciele szarości założyć własny wątek: "nasze wnętrza w bielach" :D nie ukrywam chętnie bym się pogapiła na takie "normalne" białe wnętrza :popcorn:

A tak właściwie to po co zakładać osobny wątek? Przecież tu chyba nigdy nikt nie napisał że można wrzucać tylko inspiracje?

A co do wielkości - mój dom ma ponad 200m. Jestem przyzwyczajona do komentarzy - ale masz chałupę, do pytań brzmiących jak średnio szczera troska "a kto to bedzie sprzątał" albo "ale wam po kieszeni da koszt ogrzewania". Jednak myślę że nie jestem jedyna na forum która ma duży dom. Większość po prostu się nie chwali. Każdy buduje dla siebie, tak aby był ze swojego gniazdka zadowolony. Dotyczy to zarówno powierzchni, stylu wykończenia, koloru ścian itd.

mynia-pynia, nie ma się czego obawiać, bo chyba wszyscy wiemy, że do takich zdjęć-inspiracji wkracza ekipa z dekoratorem wnętrz (który taszczy ze sobą różne duperele, bo jakoś dziwnym trafem w każdym wnętrzu prezentowanym w polskiej gazecie MUSI być fotel Barcelona ;)) oraz fotografem z profesjonalnym sprzętem :) Moim zdaniem jednak dopiero rozwiązania przeniesione do realnego świata przez forumowiczów mają największą wartość :)

Watek powstal po to, zeby przekonac wszystkich niedowiarkow, ze biale sciany nadaja sie nie tylko do szpitala (moze wlasnie dlatego w szpitalach sa zielone ;)), metody przekonywania sa dowolne. Gdybym miala chociaz jedno pomieszczenie oprocz lazienki skonczone to tez bym cos wkleila. ;)

kurcze, wpadłem do wątku zobaczyć co piszecie na temat tych białych ścian i powiem wam, że mi się te wnętrza na biało bardzo podobają. Takie jasne i optycznie wieksze się wydają. No i taniej malowanie wychodzi:P

W zależności kto jaką farba maluje :eek:!

Biało - nie znaczy tanio.