Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Milosnicy bialych scian - laczcie sie!

malgos2

Na jakie kolory pomalujesz sciany?  

367 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakie kolory pomalujesz sciany?

• Pastelowe - jasne
    • Nasycone - czyste
    • Raczej ciemne
    • Kazde pomieszczenie pomaluje zupelnie inaczej (pastele, kolory ciemne, nasycone, biel)
    • Tylko biel!
    • Inne (metaliczne, pasy, wzory itp.)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak się zastanawiam czy to na pewno mieszkanie :roll: :roll: :roll:

Naprawdę komus to sie może podobac?

mi się bardddddzo podoba :D można tu oddychać :wink:

(...) Tak się zawsze zastanawiam, gdzie lokatorzy dizajnerskich wnętrz odkładaja pocztę wyciągnietą ze skrzynki pocztowej. U mnie w kuchni na stole czy na szafkach zawsze najdzie sie jakis karteluszek z zapiskami, faktura do zapłacenia, dlugopisy, zatyczki, baterie, itp. duperele "pod ręką"... Jakbym miala to stale chowac do szafki, chyba dostalabym fiola.

a ja nie mogłabym żyć w takim bałaganie. czuje się niepewna i nerwowa w takim wnętrzu, nieporządku i chaosie. bardzo ważne jest dla mnie zorganizowanie, harmonia, proste formy i przestrzeń. nie lubię nadmiernej dekoracji, durnostojek, każdego kubka z innej kolekcji....

wnętrza pokazywane w gazetach wcale nie są tylko pokazowe. wiele z nich jest bardzo funkcjonalnych. ważne jest aby wiedzieć jaki efekt jest dla nas ważny, pożądany. jeżeli np. nie lubimy widoku wielu książek wystarczy pomyśleć o zasłoniętych regałach czy półkach, mogą nawet tworzyć całą ścianę. funkcjonalnie i nie na widoku. to samo tyczy się poczty, rachunków, butów......

Otóż to, mnie taki rozgardiasz mający sprawiać wrazenie przytulności i ergonomiczności doprowadza do słabości. Rachunki leża u mnie sporadycznie na blacie w kuchni przez kilka chwil, lub wędrują do specjalnej szafki w kuchni. Potem te rachunki płace i archiwizuje w segregatorach. Klucze, okulary, zegarki itp, wszystko mozna bez kłopotu zamiast rzucac na stół czy barek położyc metr dalej lub blizej w szafce. O so chozi? :roll:

Niektorzy ludzie przychodzacy do mnie mówią - wow, ale masz fajny pusty dom :o A ja mam tam rodzajowo pewnie tysiąc przedmiotów więcej niz oni. A ze nie mam trzydziestu plakatow z IKEA i juki w kazdym kącie i biale sciany wszedzie to nie znaczy ze czegokolwiek mi brak, wlacznie z cieplem i wygodą ;)

No to moze daj tu jakies zdjatka :roll: ?

Wszystko polega na tym, zeby wiedziec, jakie sie ma przyzwyczajenia, jakie potrzeby. Jesli wiem, ze mam duzo ciuchow, to robie szafe na 5 m, zeby nie musiec ich chowac po katach. Jak mam duzo ksiazek to wale regal na cala sciane, zeby mi jeszcze dlugo na nie nie zabraklo miejsca. Jak mam duzo kserowek (potrzebne mi do pracy) to kupuje szafe kartotekowa, zeby je miec posegregowane pod reka. Pod reka nie znaczy na wierzchu. Przy dobrze zaprojektowanym pod potrzeby domownikow mieszkaniu / domu, balagan sie nie robi tak po prostu od codziennego normalnego mieszkania.

Bardzo mnie smieszy, jak ktos do mnie teraz, w trakcie remontu, przychodzi i od progu wola: o jejku, takie duze mieszkanie! Ile to trzeba pieniedzy, zeby to teraz MEBLAMI zapelnic! :o :o

Barrrdzo pod kolor (za bardzo?) ;)))

http://farm3.static.flickr.com/2049/1579112212_91e3cd48cc_o.jpg

Bialy murek:

http://farm2.static.flickr.com/1013/1477696642_993ae8dc6b_o.jpg

http://farm2.static.flickr.com/1053/1478769234_15f7724692_o.jpg

ciepla biel ;)

http://farm2.static.flickr.com/1157/1222073417_297b436d1c_o.jpg

Kochani - ja też o bieli, jeno nieco inaczej :) Otóż mam w salonie (a raczej saloniku bo to maleństwo ma 23 metry) sufit podwieszany zrobiony w kształcie litery L której krótsze ramię schodzi na 1 ze ścian ale nie do końca, tylko do połowy ściany. sciany chciałem pomalować jaśniejszą zaś L-ke ciemniejsza bielą. No i pojawia się problem - w miejscu styku ramion sufit ma grubość 16 cm zaś tam gdzie się zaczyna 13 cm - niestety sufit i był krzywy i :fachowiec: chcąc zachować jeden poziom z sufitami w kuchni (otwarta na saoln) tak to wykombinował. Czy ta różnicę da się zamaskować białym kolorem, czy też muszę zastosować tylko jedne odcień bieli ?

jakieś pomysły ?

Kochani - ja też o bieli, jeno nieco inaczej :) Otóż mam w salonie (a raczej saloniku bo to maleństwo ma 23 metry) sufit podwieszany zrobiony w kształcie litery L której krótsze ramię schodzi na 1 ze ścian ale nie do końca, tylko do połowy ściany. sciany chciałem pomalować jaśniejszą zaś L-ke ciemniejsza bielą. No i pojawia się problem - w miejscu styku ramion sufit ma grubość 16 cm zaś tam gdzie się zaczyna 13 cm - niestety sufit i był krzywy i :fachowiec: chcąc zachować jeden poziom z sufitami w kuchni (otwarta na saoln) tak to wykombinował. Czy ta różnicę da się zamaskować białym kolorem, czy też muszę zastosować tylko jedne odcień bieli ?

jakieś pomysły ?

Ja bym raczej nie kombinowala i pomalowala wszystko jedna biela, zeby to glupio nie wygladalo.

• 5 weeks później...