Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Milosnicy bialych scian - laczcie sie!

malgos2

Na jakie kolory pomalujesz sciany?  

367 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakie kolory pomalujesz sciany?

• Pastelowe - jasne
    • Nasycone - czyste
    • Raczej ciemne
    • Kazde pomieszczenie pomaluje zupelnie inaczej (pastele, kolory ciemne, nasycone, biel)
    • Tylko biel!
    • Inne (metaliczne, pasy, wzory itp.)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

też uwielbiam biel ;) nie zawsze, nie w każdej postaci, ale jednak...

własna sypialnia:

http://www.rsplus.com.pl/projekty/tychy_mieszk/real/s02.jpg

bardzo fajna :) a co jest na podłodze????

Z tego, co pamietam, na podlodze jest zywica poliuretanowa, ale podobno sie rysuje.

• 1 month później...

W dobie królowania koloru ja wybrałam biały na ściany i to wtedy gdy szalone barwy wchodziły do wnętrz. Ile się nasłuchałam od znajomych: to może chociaż rozbielona kawa, wanilia, ecru? A ja uparcie że białe i już. Wcześniej oczywiście zdecydowałam się na białe okna (w środku) i też był 'lament'.

Jestem za białymi ścianami, dla mnie są PONADCZASOWE. Już niedługo ludzie zmęczą się kolorami, wrócą do jaśniejszych, spokojnych tonów, w tym bieli, co widać po tym wątku.

Dodam, że na poddaszu chciałam zrobić wyjątek, sypialnię pomalowałam na Piasek Wyspy Bali, bo bardzo mi się spodobał u koleżanki. I nie mogę w tej sypialni wytrzymać! Jest od południa (u koleżanki pokój był od północy, inne światło) i ten kolorek jakiś żółty wyszedł a nie piaskowy! Sypialnia do przemalowania! Na biało! :D

Matko, skąd takie jaśniutkie mebelki do jadalni! :o

Chodzę po sklepach a tam króluje wenge, mahoń, teak, wszystkie odcienie brązów itp. KTO WIDZIAł, KTO SłYSZAł - PROSZę O NAMIARY!!!!!!!!

Pewnikiem na zamowienie robione. :(

Zaintrygował mnie temat bieli. Jak ktoś chce mieszkać w bieli.Może dla odmiany bo dotychczas żył w kolorach. Od 10 lat mieszkam w mieszkaniu z białymi ścianami( bo łatwo malować-mąż) i bukową resztą( podłogi + meble). Obecnie budujemy z mężem dom.I nie będzie w nim jednej nawet białej sciany, no chyba że gabinet męża,a drewno będzie typu venge, ciemny parzony dąb.Myślę, że co jakis czas powinniśmy zmieniać kolory nas otaczające, prawda?

U nas jest podobnie - osobiście razi mnie to kolorowe paskudztwo na ścianach w niektórych mieszkaniach - rozumiem, każdy robi co mu się podoba -ale wiele razy wychodziłam od kogoś z domu z bólem głowy - no np zółty z granatem, zielony i róż jednocześnie :roll:

Oboje z mężem zamierzamy mieć białe ściany do tego białe drzwi wewnętrzne (niestety musimy je zrobić u stolarza na zamówienie).

Nie wykluczam jakiegoś mocnego akcenty na jednej ze ścian :)

Pokoje dzieci będa miały sporo kolorowych akcentów ale na pewno nie kolorowe ściany :-?

Teraz jest tyle możliwości np najlejki u nas sprawdzają się rewelacyjnie:

http://www.beautifulhome.pl/?page=shop&run=list

Jak widać w dzienniku nawet kuchnia jest w kolorystyce czarno- białej i podobnie z łazienkami.

Jestem wolenniczką jasnych wnętrz ewentualnie ożywienia ich kwiatami, obrazami lub innymi dodatkami.

• 2 months później...